5.18K ogledovPolitika
0

Potem, ko je Izrael nekaznovano desetletja napadal iranske cilje (atentati na iranske znanstvenike, ambasade, vojaške poveljnike in baze) je danes ponoči Iran vrnil udarec in napadel Izrael. Seveda bo večina raket sestreljenih, saj naj bi to bil opozorilni napad. Ne pozabimo pa, da je izstrelek (Iron Dome), ki uniči iranski dron ali raketo vsaj petkrat dražji. Tudi ameriški Patriot je v Ukrajini deloval le toliko časa, dokler Ukrajincem ni zmanjkalo streliva zanj, ali pa dokler ga ni uničila ruska hipersonična raketa. Kot je pred kratkim dejal britanski general; zahod ima dobro orožje, vendar je to bolj kot ne butično. Za šminko, bi rekli po naše. Brez streliva ti tudi najboljša puška ne koristi. Rusija kar 7 x prekaša celoten NATO v produkciji raznega streliva. Iran ima preko 3.000 balističnih raket in neznano število (Shahed) dronov, ki so se v ukrajinski vojni izkazali za zelo učinkovite, predvsem ko so uporabljeni za pritisk na zračno obrambo in odpiranje poti balističnim raketam. Torej današnji napad služi le kot opozorilo, predvsem pa trošenju izraelskih protizračnih izstrelkov. Zmaga tisti, ki ima v bobniču zadnji patron in ne tisti, ki ima boljšo pištolo. Tako je bilo tudi v 2. svetovni vojni ko Hitlerju niso pomagali ne mogočni nemški tanki Tiger, ne prve balistične rakete na svetu, V-2.

Zakaj je temu tako? Ker zahod za 1 milijon dolarjev izdela tri rakete, Iran pa za 3 milijone 1 milijon raket. V vojni pač šteje “output” in ne cena izstrelka. In kvantiteta v tem primeru postane kvaliteta.

Potem, ko si celoten zahod že desetletja zatiska oči pred izraelskim genocidom nad Palestinci, pred nezakonito okupiranim sirskim ozemljem (Golan), pred nezakonito okupiranim libanonskim ozemljem in pred terorističnimi napadi izraelske vojske na Libanon, Sirijo (še danes ponoči) in Iran je zadnji čas, da zahod svoje “vrednote” razširi tudi na Izrael in ga primerno kaznuje s sankcijami ter izključitvijo iz mednarodnih športnih prireditev. Predvsem pa iz Evrosonga, ker Izrael ne leži v Evropi (da ne govorimo o drugih stvareh). Naloga slovenske politike pa je, da za vedno onemogoči kakršnokoli nadaljnje politično delovanje bivšega predsednika vlade, ki je nezakonito obesil genocidno izraelsko zastavo na pročelju stavbe SLOVENSKE vlade, kar je nezakonito in enako izdaji slovenskega naroda.

Še za vse butle, ki bi zopet radi pametovali o judovskem narodu kot edinemu na Bližnjem vzhodu z bogato zgodovino in kulturo – Perzijci (današnji Iran) so imeli svoj imperij, razvito kulturo, stranišča in še marsikaj že takrat, ko so judje kot sužnji tucali kamen za izgradnjo piramid v Egiptu in srali za edinim grmičevju v puščavi.

Tudi s terorizmom na Bližnjem vzhodu so prvi začeli Judje (zionisti);

https://en.wikipedia.org/wiki/King_David_Hotel_bombing

“Večina Judov ne verjame, da Bog obstaja, verjamejo pa, da jim je obljubil palestinsko zemljo” Ilan Pappe.

Da vidimo v prihodnjih dneh in tednih te tako opevane “zahodne moralne vrednote”. Ali bo zahod končno umiril Izrael, ali pa bo skupaj z Izraelom napadel Iran? Če se bo zahod odločil za vojno naj ob tem ne pozabi, da še pred slabima dvema letoma ni bil sposoben proizvesti niti navadnih zaščitnih mask in ventilatorjev. Uvažali iz Kitajske ko mutavi. Pa menda ja kdo slučajno ne računa zopet na Kitajce, da bodo na veliko prodajali orožje in drone preko Ali Babe v primeru vsesplošne vojne?

niet odgovoril(a) na vprašanje 14. aprila, 2024
0

Politikom je dolgčas,pa se gredo podpihovnje vojn,saj bo v njih trpel navaden narod,oni pa bodo na varnem pri polnih mizah vlekli poteze,kdo bo koga-jaz bi takim politikom dal v roke meče.jih nagnal na nogometno igrišče.da se pobijajo med sabo,samo takrat bi bili vsi za mir!

pelod odgovoril(a) na vprašanje 14. aprila, 2024
Ogledujete si 1 od 15 odgovorov, kliknite tukaj za ogled vseh odgovorov.
LinkedIn
Share