3.13K ogledovPolitika
0

Potem, ko je Izrael nekaznovano desetletja napadal iranske cilje (atentati na iranske znanstvenike, ambasade, vojaške poveljnike in baze) je danes ponoči Iran vrnil udarec in napadel Izrael. Seveda bo večina raket sestreljenih, saj naj bi to bil opozorilni napad. Ne pozabimo pa, da je izstrelek (Iron Dome), ki uniči iranski dron ali raketo vsaj petkrat dražji. Tudi ameriški Patriot je v Ukrajini deloval le toliko časa, dokler Ukrajincem ni zmanjkalo streliva zanj, ali pa dokler ga ni uničila ruska hipersonična raketa. Kot je pred kratkim dejal britanski general; zahod ima dobro orožje, vendar je to bolj kot ne butično. Za šminko, bi rekli po naše. Brez streliva ti tudi najboljša puška ne koristi. Rusija kar 7 x prekaša celoten NATO v produkciji raznega streliva. Iran ima preko 3.000 balističnih raket in neznano število (Shahed) dronov, ki so se v ukrajinski vojni izkazali za zelo učinkovite, predvsem ko so uporabljeni za pritisk na zračno obrambo in odpiranje poti balističnim raketam. Torej današnji napad služi le kot opozorilo, predvsem pa trošenju izraelskih protizračnih izstrelkov. Zmaga tisti, ki ima v bobniču zadnji patron in ne tisti, ki ima boljšo pištolo. Tako je bilo tudi v 2. svetovni vojni ko Hitlerju niso pomagali ne mogočni nemški tanki Tiger, ne prve balistične rakete na svetu, V-2.

Zakaj je temu tako? Ker zahod za 1 milijon dolarjev izdela tri rakete, Iran pa za 3 milijone 1 milijon raket. V vojni pač šteje “output” in ne cena izstrelka. In kvantiteta v tem primeru postane kvaliteta.

Potem, ko si celoten zahod že desetletja zatiska oči pred izraelskim genocidom nad Palestinci, pred nezakonito okupiranim sirskim ozemljem (Golan), pred nezakonito okupiranim libanonskim ozemljem in pred terorističnimi napadi izraelske vojske na Libanon, Sirijo (še danes ponoči) in Iran je zadnji čas, da zahod svoje “vrednote” razširi tudi na Izrael in ga primerno kaznuje s sankcijami ter izključitvijo iz mednarodnih športnih prireditev. Predvsem pa iz Evrosonga, ker Izrael ne leži v Evropi (da ne govorimo o drugih stvareh). Naloga slovenske politike pa je, da za vedno onemogoči kakršnokoli nadaljnje politično delovanje bivšega predsednika vlade, ki je nezakonito obesil genocidno izraelsko zastavo na pročelju stavbe SLOVENSKE vlade, kar je nezakonito in enako izdaji slovenskega naroda.

Še za vse butle, ki bi zopet radi pametovali o judovskem narodu kot edinemu na Bližnjem vzhodu z bogato zgodovino in kulturo – Perzijci (današnji Iran) so imeli svoj imperij, razvito kulturo, stranišča in še marsikaj že takrat, ko so judje kot sužnji tucali kamen za izgradnjo piramid v Egiptu in srali za edinim grmičevju v puščavi.

Tudi s terorizmom na Bližnjem vzhodu so prvi začeli Judje (zionisti);

https://en.wikipedia.org/wiki/King_David_Hotel_bombing

“Večina Judov ne verjame, da Bog obstaja, verjamejo pa, da jim je obljubil palestinsko zemljo” Ilan Pappe.

Da vidimo v prihodnjih dneh in tednih te tako opevane “zahodne moralne vrednote”. Ali bo zahod končno umiril Izrael, ali pa bo skupaj z Izraelom napadel Iran? Če se bo zahod odločil za vojno naj ob tem ne pozabi, da še pred slabima dvema letoma ni bil sposoben proizvesti niti navadnih zaščitnih mask in ventilatorjev. Uvažali iz Kitajske ko mutavi. Pa menda ja kdo slučajno ne računa zopet na Kitajce, da bodo na veliko prodajali orožje in drone preko Ali Babe v primeru vsesplošne vojne?

niet Odgovor na diskusijo 14. aprila, 2024
0

Aja … Iran ima vso pravico, da se brani, kajne, ovce dvolične?!

Obraz- Odgovor na diskusijo 14. aprila, 2024
0

Aja…. Izrael ima vso pravico da se brani, kajne, ovce dvolične?! Israel bo ostal…. druge države dvomim ki mu škodujejo.

red11 Odgovor na diskusijo 14. aprila, 2024
0

A je janša že nadel židovsko kapico in so odšel klanjati v Jeruzalem ?

Alkaline Odgovor na diskusijo 14. aprila, 2024
0

Preklete vojne in politika…
Smilijo se mi nedolžni, povsod, oni drugi pa se naj potolčejo, da bo že mir…

winzer Odgovor na diskusijo 14. aprila, 2024
0

Nič novega  -razen slabo obnovljene spletne strani velenje .com in pa balkanskega rusofila in srbofila kretena Ksihtiča ki se še kar kot pršič krmi z evri in poje pravljice njegovi srboslaviji in teroristični rusiji in pljuva ćez zahod ki ga krmi  Ah ja seveda -on ima čovjekova prava !

zvonc08 Odgovor na diskusijo 14. aprila, 2024
0

Tole je dokaj obsežno in realno poročilo kaj se je dogajalo ponoči. Tudi posnetki tistega enega procenta (če verjameš) dronov in raket, ki so zadela svoje cilje. Izrael pa je samo ponoči porabil za eno milijardo streliva;

Obraz- Odgovor na diskusijo 14. aprila, 2024
0

Politikom je dolgčas,pa se gredo podpihovnje vojn,saj bo v njih trpel navaden narod,oni pa bodo na varnem pri polnih mizah vlekli poteze,kdo bo koga-jaz bi takim politikom dal v roke meče.jih nagnal na nogometno igrišče.da se pobijajo med sabo,samo takrat bi bili vsi za mir!

pelod Odgovor na diskusijo 14. aprila, 2024
0

A se res

Obraz- Odgovor na diskusijo 14. aprila, 2024
0

A se res ne da objavit enega ubogega linka tu gor? Joj, joj, joj, joj, joj ….

Obraz- Odgovor na diskusijo 14. aprila, 2024
0

Medtem pa je nemški predsednik vlade Olaf Scholz danes prispel na uradni obisk v ljudsko republiko Kitajsko, kjer ga je sprejel župan mesta Chongqing …

AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA, HAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA, HAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA, HAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA, HAAAAAAAAAAAAAAA, HAAAAAAAAAA …. ker palček, ejga.

Obraz- Odgovor na diskusijo 14. aprila, 2024
0

Sj hamas je tudi nekaznovano napadal izrael. Vsekakor bi bilo najboljše, da se sami zbombardirajo brez ostalih. Čeprav ima muslimanski svet hudo premoč napram judov. In ni glih pošteno.

pravi_venet Odgovor na diskusijo 14. aprila, 2024
0

Svet je postal namizna igra, v kateri: ZDA igrajo damo in razmišljajo 1 potezo naprej. Rusija igra šah in razmišlja 5 potez naprej. Kitajska igra Go (Weiqi), pri čemer razmišlja 10 potez naprej. Slovenija pa ostaja pri “človek, ne jezi se”, kjer ni treba razmišljati.

Obraz- Odgovor na diskusijo 14. aprila, 2024
0

Kako smešno je, ko nekateri še vedno mislijo, da je Hamas Hamas. In, da je Al kaida tudi napadla WTC. Mislite, da napad Irana na Izrael tudi ni dogovor. Dajte se malo izobraževati prosim, da vas ne morejo več tako zlahka okrog prenašati.

niet Odgovor na diskusijo 14. aprila, 2024
0

Kako smešno je, ko nekateri še vedno mislijo, da je Hamas Hamas. In, da je Al kaida tudi napadla WTC. Mislite, da napad Irana na Izrael tudi ni dogovor. Dajte se malo izobraževati prosim, da vas ne morejo več tako zlahka okrog prenašati.

niet Odgovor na diskusijo 14. aprila, 2024
LinkedIn
Share