1.14K ogledovPolitika
0
0 Comments

Danes sem bral odličen zapis gospoda Gojeviča glede uničenja zelenih površin v MOV. Zapis nekoga, ki je strokovnjak na tem področju, nekoga, ki se bori za nas, za naše mesto, a na drugi strani nima sogovornika, nima nikogar, ki bi uslišal strokovno mnenje…več jim pomeni stroka g. Ročnika.

Sam ne bi pisal o tem, nisem strokovnjak, definitivno pa priporočam vsem, da obiščejo spletno stran MOV, kjer je prva publikacija, kjer nam župan pravi, da je prihodnost Velenja ZELENA….o tem, kaj bo zeleno, je zelo malo, zato pa priporočam zloženko spodaj z naslovom Poslovne in stanovanjske razvojne površine, tu pa imate podrobne zemljevide, kje bo v prihodnjih letih nastal nov beton, kaj vse se bo pozidalo….tako je, vsaka zelena krpa, ki je še ostala na zemljevidu Velenje, gre v beton….da, celo SMUČIš ČE š ALEK…..lepo bi bilo, da bi bila javna razprava tudi o tem in kdo vse je zopet dvignil roko, da gre vse zeleno v beton.
https://www.velenje.si/obcina/publikacije/

PRIPOROČAM BRANJE!!!

0

Prebrala sem več kot odličen zapis g. GojeviČa, pravzaprav ga že nekaj časa spremljam. Tudi dosedanje delo posameznikov in skupin, ki so se borile za iste cilje a doslej niso uspele. Novo upanje je LIV skupaj z vsem, ki so to doslej (zaman počeli), sploh z Gregorjem GojeviČem. On gre v podrobnosti, ki te pustijo brez besed.

Začne: “ZELENI LISTKI, KI NISO ZELENI
Mesto so preplavili zeleni listki, predvsem na transparentih, plakatih in v medijih. Tri desetletja nazaj bi bil takšen status Velenja upravičen, danes je resnica drugačna. Poleg visokih cen položnic komunalnih storitev, je v našem mestu narobe še marsikaj drugega. Rad bi predstavil, kako so nam pred našimi očmi občinski odločevalci v navezi s kapitalom, dobesedno ukradli mesto, katerega koncept je bil mesto v parku. Harmonično sozvočje grajenega in zelenega. Govoril bom o Rakovi goši, gozdu ob deponiji odpadkov, zelenih pljučih mesta južno od š aleške, Cankarjevi ulici, travniku pri A banki, zelenici pri pošti, nekdanjemu sadovnjaku, kolesarskih stezah, betonskih ogromnostih Visti, promenadi in skate parku, mogoče še o čem.

Nekateri prostori so izgubljeni za zmeraj, nekateri še ne. Ukrepajmo, dokler nam ne uničijo prav vseh večjih zelenih
površin in bo mesto v parku postalo mesto betona …” Itd.

Ko to primerjaš z vizijo oblastnikov, se lahko samo zgroziš. Zato se je treba boriti, da se ta “vizija”, ki bo posekala skoraj vse zelene površine in jih zalila z betonom in asfaltom ne bo uresničila.

Ogledujete si 1 od 12 odgovorov, kliknite tukaj za ogled vseh odgovorov.
LinkedIn
Share