2.10K ogledovPolitika
0
0 Comments

Danes sem bral odličen zapis gospoda Gojeviča glede uničenja zelenih površin v MOV. Zapis nekoga, ki je strokovnjak na tem področju, nekoga, ki se bori za nas, za naše mesto, a na drugi strani nima sogovornika, nima nikogar, ki bi uslišal strokovno mnenje…več jim pomeni stroka g. Ročnika.

Sam ne bi pisal o tem, nisem strokovnjak, definitivno pa priporočam vsem, da obiščejo spletno stran MOV, kjer je prva publikacija, kjer nam župan pravi, da je prihodnost Velenja ZELENA….o tem, kaj bo zeleno, je zelo malo, zato pa priporočam zloženko spodaj z naslovom Poslovne in stanovanjske razvojne površine, tu pa imate podrobne zemljevide, kje bo v prihodnjih letih nastal nov beton, kaj vse se bo pozidalo….tako je, vsaka zelena krpa, ki je še ostala na zemljevidu Velenje, gre v beton….da, celo SMUČIš ČE š ALEK…..lepo bi bilo, da bi bila javna razprava tudi o tem in kdo vse je zopet dvignil roko, da gre vse zeleno v beton.
https://www.velenje.si/obcina/publikacije/

PRIPOROČAM BRANJE!!!

0

Krnek72,
je vsaj spregledal, ko je še čas za preprečitev nadaljnjega “zalivanja” mesta z betonom in asfaltom.

Nekateri nikoli ne boste.

0

Kaj sere ta Gojovic.
bazen je njegov – cel armiranbeton.

Ko dela on projekt okoli šel še “uspešno dogovori” o ruenju dreves, aja on jih nadomesti.

Rdeča dvorana je njegova, prenova betonska.

Skratka dvorezen meč. Govori kot mu paše.

0

Obrambne linije me ne motijo, v kolikor so sposobni normalnega diskursa.

0

@nudi82:
VinkoSm, StefanG in AnicaT so prva obrambna linijo obcine na velenje.com.

0

A ta isti GojeviČ, ki je zagovarjal pozidave, ko je delal projekte za MOV, je zdj ful zaščitnik narave???
Sam vprašam.

0

VinkoSm ne vidim razloga za žaljenje. Če imaš kaj proti gospodu mu to povej osebno, ker očitno veš kdo je. Tukaj imamo debato o pozidavi in ne žaljenju.

0

Ta GojeviČiČ je malo zmedeni model… zgubljen v vesolju… tip totalno zafustriran z trakcem na glavi šepa okoli jezera.. ta kvazi projektanček bo razlagal kako in kaj.. lepo vas prosim.. kolikor vem je malo nezadovoljen s svojim življenjem in inšče svojih 5 min pod soncem… on bo razlagal kako in kaj sej smo ga sral sam tak pa ne… a ja a ni tema drva…

0

Gotovo je boljše, da se pozidajo površine znotraj urbanega kot da se mesto širi v naravo. Sem si ogledal zemljevide. Vglavnem je predvideno znotraj ali vsaj zraven urbanega okolja. S tem jaz nimam težav. Imam pa težave s tem, da se zida na neprimeren način. To ni kritika zgolj Velenja, ampak velja vsepovsod. Vse novogradnje imajo samo betonske površine, nikjer pa ne predvidijo zelenih. To manjka. Kamot bi se dalo okoli vseh novogradenj urediti zelene površine, s čimer bi bilo življenje v njih bolj prijetno. Enako pa tudi okolje. Sicer pa, koliko bo od predvidenega realizirano, je vprašanje. Bo pa očitno še dosti priložnost za kuverte.

0

Vprašanje je bolj kaj g. Gojkoviča moti? Mesto je mesto, kar pomeni da se strnjeno naselje pozida. Gleda na dva lepa parka in jezero, ne vidim kaj bi bilo narobe če se pozida smučišče in zelenica pri Abanki? Glede na to, koliko časa se ni nič zgodilo na sadovnjaku nasproti Momaxa, me ni strah.

0

Hm, pozidava smučišča š alek? Kaj pa lahko tam, na tisti strmini, razen individualnih hiš in mogoče dvojčkov zgradiš?

Ni ravno kapaciteta za reveže in tiste albatrose, ki željno čakajo na socialna ( neprofitna ) stanovanja v blokih.

0

Zanimivo razmišljanje. Potrebe po stanovanjih so oz. jih je veliko, tako da če se pozida smučišče š alek, jaz ne vidim nič spornega, ker že 30let ne obratuje. Tudi trata pri Abanki se naj pozida, važno da ostane zgorji park in spodnji pri avtobusni, jezero. Redko kje v mestih imajo to, kar ima Velenje. Pozidali bodo pa, ker pač potrebe tako narekujejo. Me pa tudi zanima ali so to že sprejeti načrti ali kaj je v prihodnosti v planu. Tudi imam vprašanje če bi gospod kot arhitekt pridobil projekt izgradnje naselja smučišče, ali bi ga zavrnil ali sprejel? Več je če-jev.

0

Prebrala sem več kot odličen zapis g. GojeviČa, pravzaprav ga že nekaj časa spremljam. Tudi dosedanje delo posameznikov in skupin, ki so se borile za iste cilje a doslej niso uspele. Novo upanje je LIV skupaj z vsem, ki so to doslej (zaman počeli), sploh z Gregorjem GojeviČem. On gre v podrobnosti, ki te pustijo brez besed.

Začne: “ZELENI LISTKI, KI NISO ZELENI
Mesto so preplavili zeleni listki, predvsem na transparentih, plakatih in v medijih. Tri desetletja nazaj bi bil takšen status Velenja upravičen, danes je resnica drugačna. Poleg visokih cen položnic komunalnih storitev, je v našem mestu narobe še marsikaj drugega. Rad bi predstavil, kako so nam pred našimi očmi občinski odločevalci v navezi s kapitalom, dobesedno ukradli mesto, katerega koncept je bil mesto v parku. Harmonično sozvočje grajenega in zelenega. Govoril bom o Rakovi goši, gozdu ob deponiji odpadkov, zelenih pljučih mesta južno od š aleške, Cankarjevi ulici, travniku pri A banki, zelenici pri pošti, nekdanjemu sadovnjaku, kolesarskih stezah, betonskih ogromnostih Visti, promenadi in skate parku, mogoče še o čem.

Nekateri prostori so izgubljeni za zmeraj, nekateri še ne. Ukrepajmo, dokler nam ne uničijo prav vseh večjih zelenih
površin in bo mesto v parku postalo mesto betona …” Itd.

Ko to primerjaš z vizijo oblastnikov, se lahko samo zgroziš. Zato se je treba boriti, da se ta “vizija”, ki bo posekala skoraj vse zelene površine in jih zalila z betonom in asfaltom ne bo uresničila.

LinkedIn
Share