1.61K ogledovRazmišljanja
0
0 Comments

Zakaj je sin direktorja Esotecha direktor SD-jevega inštituta 1.maj?
Po tem, ko je bil svetovalec županu je kar izginil iz Velenja v Ljubljano

Poglejte samo, kako se Esotech financira!

Prihodki Esotecha so iz podjetij, ki so v upravljanju direktorjev SD, pa iz celega kupa organizacij v Velenju (občina, komunala, osnovne šole, zavodi, itd)

Več mio.€ letno dobijo iz firm, kjer so kadri SD Velenje !
(razne občine, TEš , PV, Dravske el., Borzen, Komunala,…)

In kaj so napisali o njem?
š koberne ima dobro zaledje – je predstavnik šaleškega lobija
š koberne velja za vidnega člana Socialnih demokratov. V času poslanske funkcije je namreč zasedal mesto namestnika vodje poslanske skupine SD Matjaža Hana in namestnika člana preiskovalne komisije za ugotavljanje politične odgovornosti nosilcev javnih funkcij pri investiciji v blok 6 Termoelektrarne š oštanj. Pri tem je seveda potrebno vzeti v obzir, da je š koberne sin direktorja in več kot desetinskega lastnika velenjskega Esotecha, ki je od leta 2014 na veliko biznisiral s Termoelektrarno š oštanj. Vse skupaj je izgledalo takole: Medtem, ko je sin preiskoval, je očetovo podjetje s TEš -em v pičlih treh letih dobilo za 2,4 milijona evrov državnih poslov.

š koberne je prišel v parlament kot nadomestni poslanec z mesta svetovalca župana Občine Velenje Bojana Kontiča (SD) za mednarodno področje. Ob tem pa je zanimiv podatek, da podjetje Esotech z naslova velenjske občine prejema sredstva, kar kaže na poznanstvo Kontiča in š kobrneta starejšega. Očitno je, da ima š koberne mlajši zelo dobre zveze v Velenju, zato ne čudi, da ga mnogi prištevajo med izbrance šaleškega lobija. Glede na to, da Socialni demokrati tako radi na ves glas moralizirajo glede kadrovanj aktualne vlade, čeprav so bili sami v levih vladah, ki so kadrovale brutalno, še posebej tik pred začetkom mandata aktualne vlade, je očitno, da dvoličnost kar sije navzven.

Poglejte fotografijo s kom se druži š koberne!
st. Kontič župan, š koberne in ml.Kontič arestant.

https://nova24tv.si/wp-content/uploads/2017/11/mitja-konti%C4%8D.jpg

0

Golobova ovca zna med drugimi veščinami uporabljati tudi copy paste, zato lima še en c.p. ekskluzivno samo za dragega @Dacho61:

Računsko sodišče preiskuje SD

“Računsko sodišče izvaja revizijo na podlagi sklepa o izvedbi revizije, ki je bil izdan 13. junija 2023,” so na računskem sodišču odgovorili na vprašanje Siol.net, ali res ravnokar poteka pregled poslovanja stranke Socialni demokrati.

“Gre za obvezno revizijo poslovanja stranke v skladu s členom 24.b zakona o političnih strankah,” so še pojasnili z računskega sodišča.

V okviru izvedbe revizije preverjajo tudi transakcije z dobavitelji oziroma drugimi partnerji politične stranke. Tako v okviru revizije preverjajo tudi morebitne transakcije z Inštitutom 1. maj, so še pojasnili.

Vlada je tako z mesta državnega sekretarja razrešila Igorja š oltesa SD, vnuka Edija

Računsko sodišče sicer v obdobju štirih let po parlamentarnih volitvah opravi revizijo poslovanja večine političnih strank, ki so se prebile v parlament. “Dolžni pa smo opraviti revizijo, če je stranka prejela sredstva v višini najmanj sto tisoč evrov,” so še pojasnili z računskega sodišča.

Ta teden smo v preiskavi političnih inštitutov in parlamentarnih strank razkrili, da Inštitut 1. maj, ki sta ga ustanovila predsednica SD Tanja Fajon in danes nekdanji glavni tajnik SD Klemen Žibert, vsak mesec stranki SD plača za najemnino 13.500 evrov. Skupno 162 tisoč evrov na leto. Več v članku Politični inštituti – izigravanje pravil financiranja političnih strank?

š varc Pipanova danes ne bo več ministrica?
Socialni demokrati so se v zadnjih mesecih znašli pod drobnogledom javnosti zaradi razkritij ministrice za pravosodje Dominike š varc Pipan. Ta je namreč ob izbruhu afere Sodna palača priznala svojo odgovornost pri nakupu sporne zgradbe na Litijski cesti v Ljubljani, hkrati pa zatrjevala, da so jo zavajali zaposleni na ministrstvu, ki naj bi sodelovali s člani Socialnih demokratov. š varc Pipanova je s prstom pokazala predvsem na glavnega tajnika SD Klemna Žiberta, ki je zaradi pritiska javnosti tudi odstopil.

š varc Pipanova je po izbruhu afere tudi napovedala, da bo sama odstopila z mesta ministrice takoj, ko bodo razjasnjene vse podrobnosti spornega nepremičninskega posla. Ta teden je tako predsedniku vlade Robertu Golobu tudi uradno dala podpisano odstopno izjavo, Golob pa je to včeraj poslal v državni zbor. Če se bo ta danes z njo seznanil, š varc Pipanova tudi uradno ne bo več ministrica.

Vemo tudi NSi ima inštitut imenovan po Kreku, vemo, da ima SDS svoj inštitut, Jožeta Pučnika, ki pa v letu 2023 z razliko od SD in NSi, ni prejel od države niti 1 euro.

@Dacho61 a si ovca?Si! A si butast? Si!

Ogledujete si 1 od 12 odgovorov, kliknite tukaj za ogled vseh odgovorov.
LinkedIn
Share