2.28K ogledovRazmišljanja
0
0 Comments

Zakaj je sin direktorja Esotecha direktor SD-jevega inštituta 1.maj?
Po tem, ko je bil svetovalec županu je kar izginil iz Velenja v Ljubljano

Poglejte samo, kako se Esotech financira!

Prihodki Esotecha so iz podjetij, ki so v upravljanju direktorjev SD, pa iz celega kupa organizacij v Velenju (občina, komunala, osnovne šole, zavodi, itd)

Več mio.€ letno dobijo iz firm, kjer so kadri SD Velenje !
(razne občine, TEš , PV, Dravske el., Borzen, Komunala,…)

In kaj so napisali o njem?
š koberne ima dobro zaledje – je predstavnik šaleškega lobija
š koberne velja za vidnega člana Socialnih demokratov. V času poslanske funkcije je namreč zasedal mesto namestnika vodje poslanske skupine SD Matjaža Hana in namestnika člana preiskovalne komisije za ugotavljanje politične odgovornosti nosilcev javnih funkcij pri investiciji v blok 6 Termoelektrarne š oštanj. Pri tem je seveda potrebno vzeti v obzir, da je š koberne sin direktorja in več kot desetinskega lastnika velenjskega Esotecha, ki je od leta 2014 na veliko biznisiral s Termoelektrarno š oštanj. Vse skupaj je izgledalo takole: Medtem, ko je sin preiskoval, je očetovo podjetje s TEš -em v pičlih treh letih dobilo za 2,4 milijona evrov državnih poslov.

š koberne je prišel v parlament kot nadomestni poslanec z mesta svetovalca župana Občine Velenje Bojana Kontiča (SD) za mednarodno področje. Ob tem pa je zanimiv podatek, da podjetje Esotech z naslova velenjske občine prejema sredstva, kar kaže na poznanstvo Kontiča in š kobrneta starejšega. Očitno je, da ima š koberne mlajši zelo dobre zveze v Velenju, zato ne čudi, da ga mnogi prištevajo med izbrance šaleškega lobija. Glede na to, da Socialni demokrati tako radi na ves glas moralizirajo glede kadrovanj aktualne vlade, čeprav so bili sami v levih vladah, ki so kadrovale brutalno, še posebej tik pred začetkom mandata aktualne vlade, je očitno, da dvoličnost kar sije navzven.

Poglejte fotografijo s kom se druži š koberne!
st. Kontič župan, š koberne in ml.Kontič arestant.

https://nova24tv.si/wp-content/uploads/2017/11/mitja-konti%C4%8D.jpg

0

Prav bi bilo da š koberne prevzame vodenje SD v državi od Fajonke ki samo nekaj naklada kot novinarka.

Vodenje SD naj gre v roke takih ki imajo nekaj, ne pa da vodijo stranko razni luzerji.

Zakaj bi skrivali – Slovenci si zaslužimo elito – tudi v Schelenburgu.

SD naj ne bo več neka stranka lumpenproletariata. Gremo najprej !

0

neznan pejdi prostovoljno v vojnik in povej da imaš težave sam s seboj!!!!

0

Esotech je čisto privatna firma. Kot taki mirne duše lahko donirajo denar in financirajo, kogar koli želijo, če le ta ni na STOP listi ( terorizem ). Zapravljajo svoj denar. Že vedo.
Recimo, državni PETROL, je v času Janševe vlade, doniral in financiral z denarjem davkoplačevalcev medije, ki so pod patronatom Janše. Razlika je velika. A nje?

0

S svojim denarjem lahko dela vsak, kar želi.

0

Seveda ovca ne pove, koliko je Golob in državni GEN-I dal medijski hiši Necenzurirano.si, Cirmanu in VukoviČevi ter VukoviČevo celo zaposlil v svojem kabinetu, kot tudi Cirmanovo ženo! Seveda pa se ve zakaj, za plačilo uslug pri volilni kampanji, da so širili laži in ponovno naplahtali volilce!
Da o njegovi laži, da je Petrol državno podjetje niti ne govorim! Ja, razlika med GEN-I in Petrolom je velika, Petrol lahko počne s svojim denarjem kar želi, GEN-I pač ne!!! A nje golobistična ovca!!!
Sicer pa poznamo pregovor, KDOR LAŽE TUDI KRADE! To velja tako za gru-gru-gru blefirerja, vso golobistično drhal, kot očitno tudi za nekatere njegove butaste ovce!
A boli, ko gledate ankete, golobistične ovce??? TIK-TAK, TIK-TAK, TIK-TAK,…

0

Ker @dacho61 rad operira z pojmom ovca in obklada druge da so ovce, mu Golobova ovca ponižno posreduje podatke o PETROL -u iz katerih se vidi, da je država lastnica kontrolnega deleža:
Lastniška struktura družbe Petrol d.d., Ljubljana (prvih 10 delničarjev) se je v prvih devetih mesecih leta 2023 glede na konec leta 2022 spremenila. Največji posamični delničar je J&T banka A. S. – Fiduciarni račun s 5.333.200 delnicami. Sledita pa mu Slovenski državni holding d.d. s 5.299.220 delnicami in Republika Slovenija s 4.513.980 delnicami. Med večjimi posamičnimi delničarji so še Kapitalska družba d.d., OTP Banka d.d. – client account – fid, Erste Group Bank AG – PBZ Croatia Osigur, Vizija Holding d.o.o., Vizija Holding Ena d.o.o., Mustand Energy Limited in Perspektiva FT d.o.o.

Na dan 30. 9. 2023 je bilo v lasti tujih pravnih in fizičnih oseb 12.527.136 delnic, kar predstavlja 30,0-odstotni delež lastništva. š tevilo delničarjev se je z 21.203, kolikor jih je bilo konec leta 2022, do konca septembra 2023 povečalo na 21.305.

Lastnih delnic družba Petrol d.d., Ljubljana v prvih devetih mesecih leta 2023 ni odkupovala. Na dan 30. 9. 2023 je bilo 614.460 lastnih delnic (vključno s 120.400 Petrolovimi delnicami Geoplina d.o.o. Ljubljana), oziroma 1,5 odstotka registriranega osnovnega kapitala.

Družba Petrol d.d., Ljubljana je 1. novembra 2022 izvedla razdelitev delnic PETG (v razmerju 1 : 20) v skladu s sklepom 34. skupščine delničarjev po začetku veljavnosti sklepa o spremembi statuta, in sicer z vpisom spremembe statuta v sodni register, korporacijskim dejanjem zamenjave ter predpisanimi postopki v centralnem registru vrednostnih papirjev pri KDD d.o.o. in Ljubljanski borzi, d.d., Ljubljana. š tevilo delnic Petrola PETG se je z 2.086.301 povečalo na 41.726.020. Osnovni kapital družbe Petrol d.d., Ljubljana v višini 52.240.977,04 EUR je ostal nespremenjen.

0

O GEN-I, točne podatke ( številke ) o financiranju Necenzurirano bo podal @dacho61, dejstvo, da je Vukovičeva ( takrat še Necenzurirano ) prejela 100000 Eur, je Golobovi ovci poznano, da je Vukovičeva ” na šihtu ” pri Golobu pa tudi.
Golobovi ovci je tudi poznano, da so mediji, ki jih kontrolira Janša prejeli v času, ko je bil PV, iz PETROL- a več sto tisoč EUR plačil za oglaševanje.

Pogled na ankete Golobovo ovco samo veseli. Zakaj? Golobova ovca je vesela, da v veliki čredi Golobovih ovc prevladuje intelekt in zdrava pamet, ki jo Golobove ovce uporabljajo, med drugim tudi za to, da povedo Golobu in njegovim koalicijskim partnerjem, kako ga serjejo in niso zadovoljne z njegovim ( njihovim ) delom.

To pri Janezovih ni možno, a nje@Dacho61.

0

ex sulc, tule si čisto zgrešil, tudi, če je privatna firma, je velika razlika, če tam potekajo normalno denarni tokovi in zaposlovanje…en zaposlen na MOV, en v SD, direktor dobi veliko darilo s strani MOV, KPV za prestrukturiranje Velenja…ja, če nisi vedel, javno je bilo objavljeno, g. š karja (tudi SD) je povedal, da Esotech dela študijo kaj je najbolj racionalno za Velenje glede ogrevanja čez 10-100 let 🙂 se pravi EU sredstva, MOV sredstva – naša sredstva so se verjetno že pretakala iz enega žepa v Esotech žep, da si dobil tisto slavno slikico , ko se en dimnik podre in se naredijo enote za biomaso in sončno energijo…kakšna cena je bila za tisto sliko, kaj je dejanski izplen, opravljena storitev, pa verjetno nihče ne ve….zakaj ne? ker Hribarja bolj zanima kaj je napisala nova24, Medved nič ne dela, Svoboda se je prodala, upokojenci pa še ceneje…se pravi nikogar v občinskem svetu to ne zanima…zato pa narod sedaj joka, ker v občinskem svetu nihče nič ne prebere, dela…

0

@Butchman, ni panike. Ti napišem po domače in zelo poenostavljeno. Esotech vodijo in imajo v lasti podporniki SD. Svoj denar zapravljajo.

Sem pač Golobova ovca, ovce pa smo na svetu menda zato, da nas štrižejo. A nje?

0

Ko golobistična ovca jokca in stokca o tituliranju, seveda po njegovi običajni nravi obsoja druge, nikoli sebe in nikoli tistega, ki je to uvedel in ga on vedno podpira in zagovarja!
To, da ta golobistična ovca zna samo googlati in vopy/paste prepisovati, je pa itak jasno! BRAVO golobistična ovca, točen copy/paste iz Petrolove internet strani! In če ne veš, je kontrolni ali večinski delež podjetja 50 % + 1 delnica, država RS pa ima “fizično” 32,2 % delnic, glasovalno pa 25 % + 1 delnico in zato so ostali delničarji skleniti tožiti državo RS zaradi izgube Petrola ob reguliranju cen goriv na bencinkih servisih! In to je zate še vedno kontrolni delež v podjetju? Ne ga srat!
Seveda vsi vemo barabije o katerih pišeš, samo razlika je ta, da ti podpiraš barabe, ki so ti prodajale poceni floskulo, da so drugačni, da zagovarjajo svobodo, da plešejo, a so res drugačni, še slabši, še bolj skorumpirani, še bolj nesposobni, da o svobodi ni niti črke S in da o plesu nimajo pojma, saj samo tacajo po delovnih državljanih ter podpirajo lenuhe in politične podpornike pod krinko NVO!
Ja, tudi jaz “podpiram”, sem volil barabe, a toliko barabije, kot jo dela ta vlada in ta koalicija, je niso naredile vse dosedanje vlade skupaj, pravi Google!
In če je kdo kritičen, potem sem jaz to pokazal, ko sem nezadovoljstvo nad eno politično opcijo, na volitvah, zamenjal za drugo politično opcijo! In ko bo treba, bom zamenjal za tretjo, v upanju da je manj barabinska!
Golobistična ovca, ti pa kar vejami svojim barabam in glej poročila in dnevnike ter bodi vesel vaših, svojih uspehov, že javno znanih podatkov, ki ne smejo biti objavljeni, da je v čakalnih vrstah umrlo že več pacientov, kot v času covida! No, to se vidi tudi na pogrebnih straneh tega portala!!!

0

Golobova ovca zna med drugimi veščinami uporabljati tudi copy paste, zato lima še en c.p. ekskluzivno samo za dragega @Dacho61:

Računsko sodišče preiskuje SD

“Računsko sodišče izvaja revizijo na podlagi sklepa o izvedbi revizije, ki je bil izdan 13. junija 2023,” so na računskem sodišču odgovorili na vprašanje Siol.net, ali res ravnokar poteka pregled poslovanja stranke Socialni demokrati.

“Gre za obvezno revizijo poslovanja stranke v skladu s členom 24.b zakona o političnih strankah,” so še pojasnili z računskega sodišča.

V okviru izvedbe revizije preverjajo tudi transakcije z dobavitelji oziroma drugimi partnerji politične stranke. Tako v okviru revizije preverjajo tudi morebitne transakcije z Inštitutom 1. maj, so še pojasnili.

Vlada je tako z mesta državnega sekretarja razrešila Igorja š oltesa SD, vnuka Edija

Računsko sodišče sicer v obdobju štirih let po parlamentarnih volitvah opravi revizijo poslovanja večine političnih strank, ki so se prebile v parlament. “Dolžni pa smo opraviti revizijo, če je stranka prejela sredstva v višini najmanj sto tisoč evrov,” so še pojasnili z računskega sodišča.

Ta teden smo v preiskavi političnih inštitutov in parlamentarnih strank razkrili, da Inštitut 1. maj, ki sta ga ustanovila predsednica SD Tanja Fajon in danes nekdanji glavni tajnik SD Klemen Žibert, vsak mesec stranki SD plača za najemnino 13.500 evrov. Skupno 162 tisoč evrov na leto. Več v članku Politični inštituti – izigravanje pravil financiranja političnih strank?

š varc Pipanova danes ne bo več ministrica?
Socialni demokrati so se v zadnjih mesecih znašli pod drobnogledom javnosti zaradi razkritij ministrice za pravosodje Dominike š varc Pipan. Ta je namreč ob izbruhu afere Sodna palača priznala svojo odgovornost pri nakupu sporne zgradbe na Litijski cesti v Ljubljani, hkrati pa zatrjevala, da so jo zavajali zaposleni na ministrstvu, ki naj bi sodelovali s člani Socialnih demokratov. š varc Pipanova je s prstom pokazala predvsem na glavnega tajnika SD Klemna Žiberta, ki je zaradi pritiska javnosti tudi odstopil.

š varc Pipanova je po izbruhu afere tudi napovedala, da bo sama odstopila z mesta ministrice takoj, ko bodo razjasnjene vse podrobnosti spornega nepremičninskega posla. Ta teden je tako predsedniku vlade Robertu Golobu tudi uradno dala podpisano odstopno izjavo, Golob pa je to včeraj poslal v državni zbor. Če se bo ta danes z njo seznanil, š varc Pipanova tudi uradno ne bo več ministrica.

Vemo tudi NSi ima inštitut imenovan po Kreku, vemo, da ima SDS svoj inštitut, Jožeta Pučnika, ki pa v letu 2023 z razliko od SD in NSi, ni prejel od države niti 1 euro.

@Dacho61 a si ovca?Si! A si butast? Si!

0

SD

V teh dneh vprašanja v zvezi s financiranjem političnih strank odpira karierna pot bivšega šefa podmladka socialnih demokratov, Jana š koberneta. Nekdanji poslanec zdaj vodi politični inštitut 1. maj, ki je lani ustvaril skoraj 400.000 evrov prihodkov, večinoma z donacijami. Pri tem pa je več kot 160.000 evrov plačal stranki za najem nekdanjih prostorov SD-ja na Levstikovi v Ljubljani. Gre za prikrito financiranje politične stranke?

https://www.24ur.com/novice/slovenija/nekdanji-poslanec.html

LinkedIn
Share