4.17K ogledovPolitika
0
0 Comments

OSNOVNO PREPROSTO DEJSTVO JE:
če nekje teče topla voda in jo celo hladijo zato, da jo lahko ponovno uporabijo (kot v TEš U), mi je ne moreš na polno zaračunavati, oz. tako, kot da jo moraš segrevat, da se lahko jaz ogrevam z njo.

dejstvo je,

– da bi lahko imela š aleška dolina rento zaradi TEš a, tako kot jo imajo kraji okrog Nuklearke. PA JE NIMA !
-dejstvo je, da bi lahko lokalna politika (stranka SDS (ja sds, Sever, Menih, Rosec,…) in predvsem SD in vsi velenjski župani, vključno s sedanjim palčkom) to v času gradnje TEš 6 spremenila, PA NI ! Dejstvo je, da so svi župani imeli zase koristne za-misli.
– dejstvo je, da si komunala zaračunava na kupe izmišljenih stroškov, da lahko plačuje cel kup nastavljenih zaposlenih, ki delajo malo ali nič,
– dejstvo je, da komunala zaračunava občanom veliko več skupne nazivne moči občanom, kolikor pa jo komunala plača TEš u (za neznalce – če poenostavim, če plačajo TEš u zakupljeno moč 100, jo vsem nam zaračunajo skupaj 200… zakaj le, če jo zakupijo le za nas ???)
– dejstvo je, da ni nikogar na občini, ki bi imel znanje (ki bi znal nanizati cel kup argumentov, ki seveda obstajajo), da bi se šel pogajat na TEš  oz. HSE okrog cen dobavljene energije (namesto strokovnjakov se pogajajo bivši policaji in nesposobni inženirčki, tudi takšni, ki so jih prej odpustili iz teša)
– dejstvo je, da imamo po večini že dolgo zelo nesposobno politično garnituro v dolini (svetnike in župane).
– DEJSTVO JE, DA NISO IN KOT KAŽE TUDI NE BODO NAREDILI KARKOLI SMISELNEGA ZA GOSPODARSKI RAZVOJ DOLINE in KORIST OBČANOV!
– dejstvo je, da župani in svetniki skrbijo le za svoje riti.

– DEJSTVO JE, DA BI MORALI IMETI V VELENJU CENO ENERGIJE ZA OGREVANJE NAJVEČ 20% CENE ELEKTRIČNE ENERGIJE!
(energije, ne znesek na položnici)

Že nekaj časa nisem zasledil na velenje.com dejstvo, ki ga je potrebno ponoviti:

VELENJE 30 LET PROPADA!
Ste šli kaj iz svojih lukenj v okoliške kraje? Povsod je viden razvoj, pri nas se le šminka kar je bilo narejenega pred 50 leti!

in še eno dejstvo:
DOKLER BOMO IMELI TAKš NE NESPOSOBNEŽE NA OBLASTI (samovšečnega župana) IN V MESTNEM SVETU (ljudi, ki le pobirajo sejnine in druge koristi) , BO DOLINA š E NAPREJ PROPADALA!

in še zadnje dejstvo,
občinski politiki in nastavljeni komunalci (vodstvo!) lupijo nas zato, ker se Velenje ne organizira. Žal je Velenje mesto penzionistov, ki imajo še kar dobre penzije in mesto glupih knapov, ki so postali še leni.

Velenjčani, kako dolgo boste apatični, glupi in leni?
Kaj se vam mora še zgoditi, da boste dvinili svoje riti in šli na Titov trg?

Vam morajo sleči še vaše gate?
Raje oblešite še en pulover, saj so nam že tako zmanjšali kurjavo na pol in je v stanovanjih bolj mrzlo. No, imamo pa višje, bolj vroče položnice.

Kaj vas nič ne pogrejejo?

0

Enkrat sem bil zraven ko so stanovalci bloka hoteli prilagodit prikljuČnp moč bloka dejanski in ne tisti ki jim jo zaračunava komunala (zraČunavana moc je bila do 40 % večje od dejanske ) kaj mislite kak vik in krik so zagnali ti debili iz komunale – Češ da to ne gre da moramo imet projekt ipd neumnosti Seveda ko gre za njihovo debelo komunstično rit navajeno brezdelja se nič ne da jasno pa je tudi da je dejanska moč v bloku vsoat vseh moči radiatorjev plus procent izgube I)n če blok zakupi le dejansko moč ima dobavitelj možnost da večje moči pač ne dostavi (podobno kot pri elektru kjer je priključna moč omejena z varovalkami ) In najbolj zanimivo pri tem je bilo da so kreteni upravnika (Habit ) podpirali komunalo Tipično za mafijo -drug drugega podpirajo in kradeejo narodu I seveda tudi občina kot lastnik komunale ima interes da čimveč pokrade od raje

Ogledujete si 1 od 25 odgovorov, kliknite tukaj za ogled vseh odgovorov.
LinkedIn
Share