2.32K ogledovRazmišljanja
0
0 Comments

..Ja, prasci pokvarjeni, celo mladost so me pumpali in zavajali, kako so partizani ,, osvobajali in izborili svobodo ,,, ter vse ostalo..Vse šole so nas pumpale z lažmi o teh stvareh, niso pa povedali, da so ravno partizani pobili največ svojega naroda.,!! V mojem kraju so tudi že leta -45..po vojni podrli grad, tudi cerkev so minirali, samo ta se ni podrla. in sedaj slavospev o velikih bitka in odmevnih zmagah. Pričevalci so marsikaj osvetlili. tudi osvoboditev moje ga mesta. Devetdesetletni brat mi je povedal, da so zastave na začetku čete nosili štirje partizani in za njimi trideset Bolgarov ( drugače govorečih).

0

Hamas. Ne Hamas.

Od česa pride beseda partizani? Od besede “parti” – partija. Gre za ešalon vojakov partije – partizane.

Zato je titič 22.decembara (zato dan JNA) formiral na Stalinov rojstni dan 1.proletatsko brigado, ki je smela na kapah nositi zvezdo s srpom in kladivom. Kdor je nosil tako zvezdo je bil nekaj več. Kot npr. SS.

Druge partizanske enote take zvezde niso smele nositi.

Dražgoše. Domačini so prosili partizane naj pri njih v vasi ne bodo ampak jim bodo vaščani nosili hrano na bližnjo lokacijo, ker so se vaščani bali tega kar se je zgodilo.

Hamas se skriva pod bolnišnicami, pod šolami, … enako kot so se skrili partizani v Dražgošah.

Ko pa je prišla vojska (Wemacht/ Izraelska) so pa hamasovci pobegnili in domačine pustili vojski ker so bili domaČini tisti za vojsko ki so partizane šČitili.

Zato je Hamas isto kot partizani – vojska partije.

Ogledujete si 1 od 12 odgovorov, kliknite tukaj za ogled vseh odgovorov.
LinkedIn
Share