1.67K ogledovRazmišljanja
0
0 Comments

..Ja, prasci pokvarjeni, celo mladost so me pumpali in zavajali, kako so partizani ,, osvobajali in izborili svobodo ,,, ter vse ostalo..Vse šole so nas pumpale z lažmi o teh stvareh, niso pa povedali, da so ravno partizani pobili največ svojega naroda.,!! V mojem kraju so tudi že leta -45..po vojni podrli grad, tudi cerkev so minirali, samo ta se ni podrla. in sedaj slavospev o velikih bitka in odmevnih zmagah. Pričevalci so marsikaj osvetlili. tudi osvoboditev moje ga mesta. Devetdesetletni brat mi je povedal, da so zastave na začetku čete nosili štirje partizani in za njimi trideset Bolgarov ( drugače govorečih).

0

partizani so osvoboditelji kljub temu ,da so potamanili veliko izdajalcev .Tvoji domobranci pa bodo zmeraj na strani zgobašev Pa še nekaj -če so vas res tolk pobili od kod še pol prihajate?Kje ste se šolal,kje ste imel službe golazen izdajalska.Po Evropi so zmagovalci naredili red takoj po vojni pa zdaj nimajo problemov .Vas pa peče da ste luzerji kot vaš voljeni vodja.

0

V Jugoslavijo – Titu je bila poslana uradna vojaška misija, kar je pomenilo njegovo priznanje pri zaveznikih. Misijo je vodil Sir Fitzroy Maclean, ki je v YU prispel 17.9.1943. V poročilu, ki ga je misija posredovala Churchillu je navedeno, da so partizani, edina gverilska skupina, ki se je uspešno zoperstavila in pobijala Nemce; ostali so nemški zavezniki.

0

Hamas. Ne Hamas.

Od česa pride beseda partizani? Od besede “parti” – partija. Gre za ešalon vojakov partije – partizane.

Zato je titič 22.decembara (zato dan JNA) formiral na Stalinov rojstni dan 1.proletatsko brigado, ki je smela na kapah nositi zvezdo s srpom in kladivom. Kdor je nosil tako zvezdo je bil nekaj več. Kot npr. SS.

Druge partizanske enote take zvezde niso smele nositi.

Dražgoše. Domačini so prosili partizane naj pri njih v vasi ne bodo ampak jim bodo vaščani nosili hrano na bližnjo lokacijo, ker so se vaščani bali tega kar se je zgodilo.

Hamas se skriva pod bolnišnicami, pod šolami, … enako kot so se skrili partizani v Dražgošah.

Ko pa je prišla vojska (Wemacht/ Izraelska) so pa hamasovci pobegnili in domačine pustili vojski ker so bili domaČini tisti za vojsko ki so partizane šČitili.

Zato je Hamas isto kot partizani – vojska partije.

0

Vsako leto isto, PARTIZANI so prispevali svoj krvavi delež za osvoboditev Slovenije izpod nacifašizma, pa se še vedno najdejo izdajalci naroda leta 2024, ki ližejo nacifašistični škorenj.

0

Lump bravo tako je še vedno o bstajajo nekateri z omejitvami v svoji klerofašistični buči

0

Mislim, da je vsem jasno, da zgodovino pišejo zmagovalci. Kdo je zmagal in kdo bil poražen, pa menda ja vemo. In med poražence se štejejo tudi okupatorjevi pomagači in domači izdajalci. Seveda so partizani likvidirali nasprotnike, logično. Vojna je bila in tam se ne sadijo rožice. Žal je bilo tako.

0

Sej počasi si boste prišli gor da je večina partizanov (ne vsi) bila navadna morilska golazen. Ubili so več Slovencev kot okupator a nafukavajo nas že od leta 45 da so osvoboditelji.

0

Seveda so partizani osvobodili Jugoslavijo – najbolj drugačemislečih in v vsaki vojni je tako : “Če nisi z mano, si proti meni”.
Danes, ko lahko vsak misli po svoje in opleta z jezikom, imamo pa raj na zemlji…???

0

PARTIZANI so osvobdili SLOVENIJO, uni tam spodi so se samo priključili.

0

Sothland to niso bili Slovenci ampak izdajalci slovenskega naroda.Mislili so če bodo pomagalHitlerju bodo priključeni arijski rasi vendar so se zajebala .

0

Tu se lepo vidi podmladek komunistične drhali ki še kar sanja o veliki srboslaviji sfrj in pripoveduje pravljice o velikih bitkah partizanov -dejansko pa kurjih tatov ki z lažmi kradejo denar iz blagajne ZPIZ in se ko prašiči krmijo z denarjem drugih v obliki mastnih borcevskih penzij ,ki jih prejemajo že pravnuki teh kurjih tatov oz je teh kvazi borcev vedno več tako da se bo kmalu morala dopolnit zgodovina v smislu da evrope niso osvobodili zavezniki (amerikanci ) z izkrcanjem v normandiji ,ampaj so evropo osvobodili titovi teroristi in politkomisarji

0

Gospod pri 94.letih – še nič dementen – mi je povedal, da so v manjše mestece na severovzhodu države, ob osvoboditvi, v prazno mesto vkorakali v prvih štirih vrstah partizani z zastavami, za njimi pa daljša kolona Bolgarov….tako je bilo na severovzhodu.

LinkedIn
Share