2.42K ogledovRazmišljanja
0
0 Comments

Zaključena je gradnja doma starejših občanov Velenje in prebivalci se počasi vračajo vanj.
Porabljenih 17 milijonov evrov za stavbo na kateri je kako leto pred rusenjem bila narejena nova fasada, zamenjana okna, zamenjane balkonske ograje…
Da o lokaciji sploh ne govorim, ki je skrajno neprimerna za takšno ustanovo. Me prav zanima kako bodo starostniki, ki težko hodijo ali pa so na vozičkih prišli dol in gor po tisti klančini.
Po besedah direktorice je ta lokacija idealna, ker so starostniki povezani s centrom mesta. Naj ona prodaja bučke komu drugemu. Prihaja pomlad in poletje, ko se bodo začele vršit prireditve na trgu in bo glasna muzika pozno v noč kratila počitek uporabnikov. Prav tako je ta lokacija na zelo prometnem mestu mimo katere se mladina v poletnih mesecih no stop vozi s svojimi motorčki ne glede na uro.
Vazno je, da je prijatelj KPV-ja g. Ročnik dobil zemljišče katero je bilo namenjeno za gradnjo novega doma starejših občanov in da mu je KPV pokrilo komunalne prispevke. Zato se ne čudit visokim komunalnim položnica, je bilo potrebno pokrit dolgove nekoga drugega.

Marjan Odgovor na diskusijo 16. aprila, 2024
0

Pa kaj spet jamranje u mater no. Pa a bo vam kdaj kaj odgovarjalo. Če se nič ne dela se bunite, da se nič ne dela, če se to grajate. Eh. Odselte se bo najbolš.

0

Niet, nimaš prav!
Dom bi moral stati na parceli bivše Rakove goše. Blizu je velik Sončni park. Ni prehudega prometa. Tam je blizu vrtec, in veliko prostora bi za dejavnosti zunaj doma.
Tukaj pa iz betona stopijo na beton. Nobenega parka, klopce, senčke. Ja , bili smo betonšeki, in na smrt bomo čakali kot betonšeki.
Stari dom bi se predelal v manjša stanovanja, in bi se zgradil novi dom, po meri uporabnikov. In ne po meri nekih ljudi, ki mislijo, da je relativno udobna soba vse, kar potrebujejo čakajoči na zadnjo pot.

0

Po kakšni logiki rabi DSO bližino vrtca? Bojo naše babice skrbele za državno nataliteto ali sem kaj spregledal?

0

čudežno mesto komunizma -velenjkovac

0

nobedendrug5-to pa imaš prav,res bi bila veliko boljša rešitev, tako kot opisuješ,samo tam so verjetno nastanjeni vplivneži velenjkovca…nekaj jih že poznam

0

niet, kaj ti spet ne paše? neznan je opozoril na nekaj čudnih okoliščin

prav je, da se graja tisto, kar se dela, če se ne dela v redu. če si tiho tako kot ti, potem te imajo politiki radi, ker te lahko nategujejo – očitno si rad nategovan

0

Popolnoma se strinjam z neznanim. Lokacija neprimerna. Drugače pa samo toliko- sem imela starše tam in nikoli resnično nikoli več nobenemu ne privoščim v tem domu. Ali stari ali novi -nima veze. Toliko slabih izkušenj z zaposlenimi, nobenega prostora na prostem kot je že omenjeno, da o prehrani sploh ne govorim. Tisti, ki se še sami gibljejo ok, samo ostali pa žalostno prepuščeni sami sebi.
Lahko je cel v marmorju, če nimajo zaposleni empatije in sočustva do starejših, če ne jemljejo resno njihovih bolečin, tudi oblika zgradbe notri in zunaj nič ne pomeni.
O 17 MIL pa reje nebi omenjala besed, saj se že veliko objavlja o vseh nepravilnostih v občini.
Srečno uporabnikom in svojcem. Nekaterim je dati starše v dom odrešitev, meni osebno pa je bila ena velika žalost in stres. Žal, dokler si še v delovnem procesu in v našemu sistemu pomoči na domu, pač druge variante ni.

0

Maja mami je bila v domu od vsega začetka in je bila srečna in zadovoljna. Vem pa, da so in ste nekateri tako tečni in svojeglavi, da vam ni pomoči.

0

Booster nategujejo vas. Nisem pristaš niti ene politicne stranke ali bilo kakega politika.
Kot drugo samo jamrati in negodovati znate, niti s svojo glavo poštudirati.
Na tej lokaciji niso praktično ničesar rabili spreminjati niti urejati. Vse je že bilo tu. Samo soglasje za podreti stari objekt in za zgraditi novega. Vse je že bilo, plate , vse. Na drugi lokaciji bi pa morali iz nič vse kar bi pa še povečalo ceno projekta. Pa še zelenje bi uničili, ki nam ga že tako primanjkuje.
Lokacijsko sploh ni tako slabo. Če še niste šli mimo v kratkem vam predlagam, da se malo sprehodite, da vidite kako lepo so uredili. Teren so tudi malo poravnali.

š ipa vidiš kar hočeš videti. Vidiš spodnji zapis pa pravi čisto drugače.
Važno je samo, da se graja in negoduje čez vse.
Niste se pa bunili, ko je prejšnja vlada med časom plandemije kradla ko sraka in ropala Slovenijo. Bravo. Vas nategujejo, mene ne, ker se mi sladko je.e za politike in politiko.

0

Strinjam se s šipo.

Moj oče si po ogledu doma in po mnenjih svojih sorodnikov, ki so bivali v njem, nikakor ni želel tjakaj. Vztrajal je na Zimzelenu, kjer se potem nastanil. Bil je zadovoljen z bivanjem, oskrbo, okolico … Tudi družinski člani, ki nam je to veliko pomenilo.

Ker sem pred tem obiskovala sorodnici v velenjskem domu, sem ga razumela. Zdel se mi kot hiralnica: več oseb v istem prostoru, vse nekam stisnjeno, sprehodi le na betonu, težave s parkiranjem. Preveč pomanjkljivosti. Zato tudi jaz na starost ne bi šla v velenjski dom zaradi istih razlogov, ampak v Zimzelen.

V kratkem grem v dom obiskat sorodnico, ko se vrne iz Topolšice, takrat si bom lahko ustvarila novo mnenje.

0

največji hudič je ,da so na forumu vsi strokovnjak-kot bedaki…. z občine!!!!

0

šipa podpis ,kar je napisano je čista resnica ,vemo iz lastnih izkušenj.

Da je tako je največ kriva direktorica ,ona gleda samo na svoj žep in kako bo potovala, da bi kdaj obiskala svoje varovance in jih vprašala kako se počutijo to počnejo direktorji drugih domov ,se no bo zgodilo .

Prideš na obisk ne vidiš nikjer nobene sestre ,samo ko prinesejo hrano in zdravila ,cel dopoldan jih ni na ogled tudi če pozvoniš se ne javijo vedno, to so ranljivi ljudje ki rabijo pomoč ,tudi same bodo enkrat rabile pomoč .

Za hrano že veste da ni za nikamor (za P.) je že bilo javno povedano in ni nič bolje ,sadja sploh ne dobijo ,vidiš pa ko eni nosijo vreče sadja (,domači. )

Dobro bi bilo prebrati anketo ,ki so jo pripravile sestre ,kaj so povedali varovanci .

V tem domu bi se dalo napisati kriminalko resnica ,

Cene so visoke da varovanci nimajo dosti svojih pokojnin ,da morajo plačati svojci če jih imajo ,postrežba pa slaba .

0

Upam, da imajo namen na te balkone namestit kakšne tende, ker poleti vsaj na teh balkonih, ki gledajo na center bo podnevi nevzdržno sedet, saj sonce pripeka naravnost tja.

0

A so ble celjske mesnine tud med investitorji, glede na to, da so tisti srčki, ki so ji namestili na okna zelo podobna logotipu celjskih mesnin z dežele.

0

Projektanti in investitorji, bi morali preživeti prej kakšen teden v njem. Prepričan sem, da bi se projekt malo spremenil…

0

Kot, da se kje drugje cedita med in mleko. Skoraj povsod so podobne situacije. Isto bolnica. SG je dosti bolj humana kot pa CE. Pa se najdejo nekateri, ki jim je ljubše Celje pa SG grajajo imaš pa ljudi, ki ti rečejo, da se jim je CE zamerilo in dosti raje gredo v SG.
Res, da ni idealna lokacija, je pa vredu. Je dokaj na robu mesta, zelenja imajo tudi kar nekaj. Ni čisti center.
Kar se pa osebja tiče pa ne vem bi pa rekel kakršno vodstvo takšno osebje. Se najdejo po moje kakšne izjeme ampak jih pomoje negativizem drugih potlači. Spet tako kot povsod drugje.

0

Sem pa opazil, ko smo se zadnjič sprehodili mimo, da je bilo marsi kaj nekakovostno izdelano. Recimo ploščice po balkonih neravne. Sem amater glede tega pa bi lahko trdil, če bi se potrudil bi naredil bolje kot pa je tisto tam položeno po tleh. Kdor je to potrdil pod nujno potrebuje okolista.
Evo pa sem tudi jaz malo pojamral. Uh se že počutim bolje. Paše tole.

0

Zelo lepo da so dobili nov dom , lahko bi pa bil nekje v naravi bi seveda bolj ustrezal , ker so ga pa gradili v mestu je pa prisla vmes politika in poznanstva in korupcija , pa so uspeli . Smo pa v Sloveniji ker kvaliteta ni na prvem mestu , Je denar in korupcija . In karavana gre dalje..

Marjan Odgovor na diskusijo 16. aprila, 2024
LinkedIn
Share