3.31K ogledovRazmišljanja
0
0 Comments

Ali mi lahko kdo po domače razloži kako je mogoče, da so cene ogrevanja v Velenju večje kot marsikje drugod po Sloveniji? Razumem, da vzdrževanje toplovoda nekaj stane, razumem tudi, da so še kakšni dodatni stroški, vendar to imajo povsod, ne samo v Velenju. Edina razlika je “surovina” za ogrevanje. Medtem, ko drugi morajo kupovati plin, olje, premog ali karkoli že je, Velenjčani ne potrebujemo kupovati osnovne surovine, ki je topla voda, iz TEš . Celo premog za TEš  se koplje v dolini, torej smo praktično samooskrbni za razliko od ostalih.

Drugo vprašanje. Ali v TEš -u vodo za toplovod grejejo posebej, ali ta nastaja kot stranski produkt pri hlajenju turbin?

Tretje vprašanje. Kaj bi TEš  naredil s to ogreto vodo, če je ne bi pošiljal naprej po toplovodu? Ali bi jo moral sam shladiti, ali bi jo zlil npr. v Pako?

Četrto vprašanje. Zakaj se stanovalci bloka ne moremo odklopiti od toplovoda in sami poskrbeti za svoje ogrevanje na cenejši način?

Peto vprašanje. Zakaj prebivalci doline nimamo nikakršnih bonitet na račun TEš  in Premogovnika, če že ta dva vsak dan smrdita po dolini? Ravno nasprotno – imamo drage cene ogrevanja.

š esto vprašanje. Zakaj so emisijski boni všteti v znesek na položnicah za Komunalo? Ali ni le-te dolžan plačati TEš  in ne mi, občani?

Pa pustite prosim razne politične odgovore ob strani. To so samo navadna vprašanja navadnega potrošnika, ali drugače, kupca te prekleto drage tople vode, ker kot kaže, bi trenutno bilo ceneje za nas, da vodo sami zagrevamo na štedilnikih in si sami z njo napolnimo radiatorje kadar je pač to potrebno.

Že vnaprej hvala za vse konkretne in prijazne odgovore.

0

Kremenček, nisem sestavil uvodnih vprašanj tako da ti na 2. del četrtega vprašanja ne znam odgovoriti – nimam ideje.

Trdim samo to, da so občinski odloki o prisilnem ogrevanju blokov po vseh bivalnih enotah v bloku, samo z vročevodom, protiustavni. Zato pravim da bi US take odloke razveljavilo v kolikor bi bile kvalificirane pritožbe na US.

Primera:
– ali v bloku ena od bivalnih enot nebi smela imeti kemični WC namesto priklopa na kanalizacijo?
– ali lahko ima ena bivalnih enot v bloku satelitski sprejem signala za TV čeprav kabli za ostale v bloku potekajo tudi skozi to bivalno enoto

Gre za svobodo odločanja v lastniškem stanovanju. Tudi glede tega bi lahko LIV nekaj rekla.

Ogledujete si 1 od 19 odgovorov, kliknite tukaj za ogled vseh odgovorov.
LinkedIn
Share