2.96K ogledovRazmišljanja
0

Včeraj sem gledal na RTVju intervju in zgleda, da bo zakon dovoljeval zdravnikom usmrtiti pecienta,če on uveljavlja svojo pravico do prenehanja življenja. Se pravi če imaš neozdravljivo bolezen, dva zdravnika potrdita tvojo zahtevo in lahko to storijo. Kaj mislite o tem? Bo prišlo do zlorab?

pelod odgovoril(a) na vprašanje 18. maja, 2024
0

Težko vprašanje…a po drugi strani…kateri zdravnik bi po svoji volji hotel tako rekoč usmrtiti pacienta in končati njegovo življenje brez privolitve ali zahteve?…smo pa že tudi brali, da so medicinske sestre dajale usodne injekcije…mislim da v Avstriji ali Nemčiji…tako da je to težka dilema pred končno odločitvijo za ali proti..

romulus odgovoril(a) na vprašanje 14. maja, 2024
0

Takšen zakon bi moral že zdavnaj veljati oz bi to morala biti ustavna pravica vsakega. Če mi zdravniki specialisti za karkoli napovejo, da bom trpel do smrti in, da mi ne preostane več veliko življenja, bi takšna zadeva prišla v upoštev.
Bi pa dodal, da bi trije različni specialisti za določeno bolezen morali potrditi takšno diagnozo.

neznan18 odgovoril(a) na vprašanje 14. maja, 2024
0

dodal bi pa tudi da lahko to zahtevajo najbližji svojci predvsem v primeru hude možganske kapi. Marsikdo preživi hudo možgansko kap in je samo tako imenovana rastlina, priklenjen na posteljo ne je ne hodi ne zaveda se ničesar za svojce je pa ena velika odgovornost ter trpljenje. tudi v takšnem primeru bi lahko predčasno končanje življenja prišlo v upoštev.

neznan18 odgovoril(a) na vprašanje 14. maja, 2024
0

Ja, medicinske sestre so to počele nelegalno. Še zmeraj humano do do tistih ki prosijo za usmrtitev. Zdaj bo to postalo legalno in dostopno za hudo bolane. Za zlorabo sem mislil na tiste, ki so dejansko ozdravljivi in nimajo več potrpljenja ali volje živeti.

Faraon odgovoril(a) na vprašanje 14. maja, 2024
0

Ja pa ja -tud en nemški zdravnik-nacist je delal experimente in usmrtitve  neprijateljev z soglasjem štaba  A res mislite da takih danes ni več ? će so že znani slučaji da so medicinske sestre  dandanes ,kar po lastni volji  dajale smrtnonosne doze  bolanim -a mislite da takih ni več ?  Ali zakaj  se ljudje slabo odločijo z darovanje organov po smrti ? ker se bojijo zlorab -će bo recimo  trenutno povpraševanje po ledvicah ali srcu in drugih organih  Sicer pa že malomarno delo zdravnikov ali medicinskih sester , je lahko  vzrok za smrt Osebno sem marsikaj doživel v domovih starejših  Tako da sem absolutno proti takim uradnim  exekutorjem  Vsakih nekaj sekund nas nekdo  po naravni poti zapusti na tej zemljici in sploh ni potrebe da se pospešijo odhodi po naćelu “u ime naroda”

zvonc08 odgovoril(a) na vprašanje 14. maja, 2024
0

Seveda da bo. V Kanadi že sedaj pošiljajo kar sami po pošti predloge za evtanazijo. Dobivajo jih vojni veterani z Ptsd, osebe z kronično depresijo, invalidi, starši z avtističnimi otroki da lahko evtanazirajo svoje otroke in tako naprej. Res kam smo prišli, sram vas je lahko !

Alkaline odgovoril(a) na vprašanje 18. maja, 2024
0

Vsak si lahko sam vzame življenje in si ga mnogi,ko pridejo v tako situacijo da ne vidijo več ihoda!

pelod odgovoril(a) na vprašanje 18. maja, 2024
LinkedIn
Share