4.41K ogledovZa dobro jutro
0
0 Comments

Dr. Matjaž Sajovic je samo ena izmed mnogih zdravniških barab, ki trenutno stavkajo v javnih zdravstvenih zavodih za še višje plače, medtem ko brez čakalnih vrst dela v svoji privatni ortopedski kliniki v Termah Zreče. Čeprav ni Jenull ravno tisti, ki ga spoštujem, je pa razkril stanje kakršno dejansko danes vlada v zdravstvu. Poglejte si ta prispevek;

Ni čudno, da so “preobremenjeni”, če delajo dve službi na dan. Prvo seveda izključno zato, da bolnike napotijo v svojo privatno kliniko, kjer seveda ne stavkajo. Takšnim zdravnikom bi bolnišnice nemudoma dati odpoved! Nemudoma!

0

Vidim, da vam ovcam po več kot tridesetih letih še vedno ni jasno kako funkcionira tržno gospodarstvo oz. kapitalizem. Splošne bolnišnice in zdravstveni domovi so del javnega sektorja, katerega lastnik je republika Slovenija, izvoljena vlada pa je zadolžena za nadzor javnega sektorja. Torej je tudi v tem primeru jasno kdo je delodajalec in kdo delojemalec.

Zdej mi pa ovce povejte kje na svetu delodajalec DOVOLI, DA NJEGOV DELAVEC š TRAJKA V NJEGOVI FIRMI MEDTEM PA BREZ “UTRUJENOSTI” VESELO DELA V SVOJI PRIVAT FIRMI?!!

Ali si privat, ali pa delaš v javnem sektorju. Pika! Nadure pa kot delojemalec po zakonu nisi dolžan delati razen, če je v pogodbi o sklenjenem delovnem razmerju to drugače določeno, oz. urejeno s primernim plačilom nadur.

Zato zahtevam od vlade republike Slovenije kot delodajalcu, da nemudoma ODPUSTI te brezobrazne zdravniške barabe, ki izkoriščajo NAš E javno zdravstvo za polnjenje svojih žepov. SAM MRš ! Ali v privat ambulanto, ali pa v tujino. V Albanijo, seveda, ker v š vici vam ne bodo dovolili, da zdravim ljudem odstranjujete želodce, še manj pa, da boste štrajkali zato, ker ste “preobremenjeni”. Meje so odprte, izvolite.

Kot, da Lidlove trgovke niso preobremenjene ko delajo za nemško firmo, plače imajo pa balkanske. Vi bi delali pa za slovensko državo, plače bi imeli pa nemške? Oziroma jih že imate. Sedaj bi radi pa švicarske?

MRš , BARABE POKVARJENE, PREVARANTSKE!

Ogledujete si 1 od 39 odgovorov, kliknite tukaj za ogled vseh odgovorov.
LinkedIn
Share