Velenje.com uporablja piškotke, ki so nujno potrebni za delovanje strani ter piškotke zunanjih partnerjev, s katerimi beležimo statistiko obiska. Več o piškotkih najdete tukaj. S klikom na povezavo soglašaš, z uporabo piškotkov: Sprejmi

  Velenje.com
 Vzdevek  Geslo   Nov uporabnik | Geslo? 

S prijavo potrjujem, da sem seznanjen(a) s pravili GDPR 

Velenje.com : StrokovnjakOdvetnica Tanja Korošec : Odgovor


Odvetnica Tanja Korošec
Odvetnica

 


Kdo je kršil in čigavo bo stanovanje,
25.9.2015 Marta

Pozdravljeni, sem razvezana in imam sina starega 33 let. Ko je bil sin še mladoleten (9-10) let mu je njegov oče podaril garsonjero (darilna pogodba obstaja). V tem obdobju sva z sinom bivala v garsonjeri čeprav ločena z bivšim možem. Nato je oče želel prodati to stanovanje, da bi se odselili v večje. Našel se je kupec in skupaj s kupcem sva odšla urejat zadevo. Gospa ? (NOVI DOM) je pripravila vse potrebno in sva se skupaj z kupcem zglasila kasneje, kot sva bila naročena. Kupec mi je izplačal vsoto denarja preden je kupoprodajna pogodba bila podpisana. S tem denarjem se je kupila oprema za večje najemniško stanovanje, kupec garsonjere pa se je takoj vselil, ko je plačal garsonjero. Ko pa sva s kupcem prišla k podpisu kupoprodajne pogodbe me je gospa na žalost povedala, da je nekje pogrešila in mi je razložila, da to stanovanje ne morem prodat, ker je sin mladoleten in da tega prej ni opazila. Bila sem besna na njo in jo uprašala, kaj naj sedaj naredim, saj sva tisti denar porabila skupaj z bivšim možem za opremo večjega stanovanja. Če bi me opozorila nato prej bi ne prodajala stanovanje saj sem verjela v njeno poslovanje in tudi plačala za njeno delo. Opravičila se je in prosila kupca, če bi on bil pripravljen počakati do sinove polnoletnosti. Kupec je privolil in leta so tekla. Ker je bilo nevzdržno živeti z bivšim možem sva se odselila z sinom in uredila življenje. Sinu sem ob in pred polnoletnostjo razložila, kako je prišlo do prodaje. Predala sem mu tudi vso dokumentacijo in hkrati povedala, da naj se odloči kako bo z garsonjero. Od tiste opreme, ki je bila kupljena nisva z sinom vzela nič vse je ostalo pri možu. Srečala sva se po dolgem času s kupcem in sem ga opozorila, da naj pokliče sina in se pogovorita, ker nimam jaz pravice urejati zadevo. Kolikor vem kupec ne plačuje komunalnih storitev pa morda še kakšne druge položnice. Mislim pa, da sin plačuje davek? O tej zgodbi se z menoj ne želi pogovarjati, ker je tudi sam besen na vse skupaj, kar ga razumem. Počutim se krivo, ker sem bila izigrana zaradi nevednosti o prodaji in poslovne napake gospe iz NOVEGA DOMA. Toliko in se opravičujem za tako dolgo zgodbo, ker drugače nisem znala objasniti. Zanima me kako se bo končalo? In kdo je kriv?


Odgovor


Spoštovani!

Zagotovo je napako napravil posrednik, saj je ob sklenitvi takšnega posla bilo potrebno pridobiti soglasje pristojnega CSD. Ker pa je zadeva že 20 let stara, je morebitna odškodninska odgovornost že zastarala. Vsekakor pa bo potrebno urediti zemljiškoknjižno stanje s kupcem garsonjere - s sklenitvijo ustrezne listine med vašim sinom in kupcem - predlagam, da se to čim prej uredi. Glede opreme pa z bivšim možem tudi uredite skupno premoženje razvezanih zakoncev. Za natančnejše informacije oz. predloge rešitve vaših razmerij pa bi bilo potrebno zadevo predstaviti neposredno.

Lep pozdrav, odvetnica Tanja Korošec

 

<< Nazaj na spisek vprašanj 

-+- Velenje.com -- Original since 2000 -+-
Pravila uporabe  |  GDPR na Velenje.com  |  Oglasevanje na Velenje.com  |  O nas  |  [email protected]