Velenje.com uporablja piškotke, ki so nujno potrebni za delovanje strani ter piškotke zunanjih partnerjev, s katerimi beležimo statistiko obiska. Več o piškotkih najdete tukaj. S klikom na povezavo soglašaš, z uporabo piškotkov: Sprejmi

  Velenje.com
 Vzdevek  Geslo   Nov uporabnik | Geslo? 

S prijavo potrjujem, da sem seznanjen(a) s pravili GDPR 

Velenje.com : StrokovnjakOdvetnica Tanja Korošec : Odgovor


Odvetnica Tanja Korošec
Odvetnica

 


Popoldansko delo,
4.6.2015 Vesna

Imam sklenjeno delovno razmerje za določen čas v trgovski panogi. Delovno mesto je primerno izobrazbi za IV.stopnjo izobrazbe. Ponudila se mi je priložnost za dodatni zaslužek, kateri pa ni v povezavi s trgovsko panogo. Gre namrec za čisto drugo delo. Naj povem, da to dodatno delo je po potrebi oz.po dogovoru. Trajalo pa bi najdlje čez poletje. Sklenila bi podjemno pogodbo. V svojem delovnem razmerju imam v pogodbi konkurenčno prepoved, ki govori: med trajanjem delovnega razmerja delavec ne sme brez pisnega soglasja delodajalca na svoj ali tuj račun opravljati del ali sklepati poslov, ki sodijo v dejavnost, ki jih dejansko opravlja delodajalec in pomenijo, ali bi lahko pomenili za delodajalca konkurenco. Vsakršno ravnanje v nasprotju s tem odstavkom pomeni bistveno kršitev pogodbe in je lahko razlog za odpoved. Zanima me, katero pogodbo bi lahko sklenila poleg podjemne, za dodatno delo? Gre se samo za pomoč, tudi plačilo je minimalno oz. gre samo za povračilo stroskov, lahko bi rekli voluntersko delo, saj gre iz moje strani samo za pridobivanje izkušenj. Ali sem delodajalcu, kjer sem zaposlena, sploh dolžna povedati za dodatno delo?


Odgovor


Pozdravljeni!

Glede na opisano stanje menim, da ne bi smeli imeti težav, če bi sklenili podjemno pogodbo. Za natančnejši odgovor pa bi morala imeti več podatkov o naravi dela, ki ga imate namen opravljati, predvsem pa dodatno delo ne sme vplivati na izpolnjevanje obveznosti do delodajalca.

Lep pozdrav, odvetnica Tanja Korošec

 

<< Nazaj na spisek vprašanj 

-+- Velenje.com -- Original since 2000 -+-
Pravila uporabe  |  GDPR na Velenje.com  |  Oglasevanje na Velenje.com  |  O nas  |  [email protected]