Velenje.com uporablja piškotke, ki so nujno potrebni za delovanje strani ter piškotke zunanjih partnerjev, s katerimi beležimo statistiko obiska. Več o piškotkih najdete tukaj. S klikom na povezavo soglašaš, z uporabo piškotkov: Sprejmi

  Velenje.com
 Vzdevek  Geslo   Nov uporabnik | Geslo? 

S prijavo potrjujem, da sem seznanjen(a) s pravili GDPR 

Velenje.com : StrokovnjakOdvetnica Tanja Korošec : Odgovor


Odvetnica Tanja Korošec
Odvetnica

 


Prenehanje pogodbe o zaposlitvi,
25.5.2012

Pozdravljeni, pred 13 meseci sem se zaposlil v podjetju za določen čas, na podlagi nadomeščanja porodniške. V moji pogodbi je izrecno navedeno, da traja moje delovno razmerje do konca nadomeščanja porodniške (brez datumov!). Sedaj pa je oseba, ki je na porodniški, dala odpoved, ki začne veljati že čez nekaj dni. Kaj to pomeni zame? Sedaj so mi določili datum kdaj se mi izteče pogodba (v sredini avgusta) brez kakršne koli obrazložitve zakaj so si izbrali ravno ta datum, nisem dobil nobene nove pogodbe ali aneksa, samo po mailu so mi sporočili. Ali imam pravico zahtevati novo pogodbo, oz. prenehati z delom z dnem ko se nadomeščanje porodniške preneha (zaradi odpovedi sodelavke). In kakšne so moje pravice, če z delom nadaljujem, oni pa mi niso dali nove pogodbe. Upam da je napisano dovolj razumljivo, saj je situacija malo komplicirana. Hvala vnaprej za odgovor. Lep pozdrav.


Odgovor


O D V E T N I C A
Tanja KOROŠEC
Prešernova cesta 8, 3320 Velenje
(stavba bivše Elektrotehne)
Gsm.: 070 600 600, Tel.: 0590 27 290
www.op-korosec.si

Pozdravljeni!

Vaša pogodba o zaposlitvi je sklenjena za določen čas in preneha s potekom razloga zaradi katerega je bila sklenjena. Iz odločbe centra za socialno delo, ki jo je prejel tudi delodajalec je razviden točen datum prenehanja porodniške delavke, to je čas do katerega je vaša pogodba o zaposlitvi sklenjena. Delodajalca kljub temu, da delavke ne bo nazaj, ob izteku časa ne morete prisiliti k sklenitvi nove pogodbe, vaša pravica in dolžnost pa je, da z delom ob pozivu delodajalca prenehate.
Res pa je možno, da je delavki porodniška iztekla že pred časom (glede na to, da ste zaposleni že 13 mesecev) in je koristila še dopust. Predlagam vam, da se pozanimate o tem, do kdaj je bila sodelavka na porodniški (kdaj ji je iztekla) in v kolikor ste delali še po izteku porodniške ob izpolnjevanju določenih pogojev postavite zahtevek, da je vaša pogodba sklenjena za nedoločen čas. Za ugotovitev izpolnjevanja teh pogojev pa je potreben vpogled v listinsko dokumentacijo in natančna proučitev zadeve.

Lep pozdrav, Odvetnica Tanja Korošec

 

<< Nazaj na spisek vprašanj 

-+- Velenje.com -- Original since 2000 -+-
Pravila uporabe  |  GDPR na Velenje.com  |  Oglasevanje na Velenje.com  |  O nas  |  [email protected]