Velenje.com uporablja piškotke, ki so nujno potrebni za delovanje strani ter piškotke zunanjih partnerjev, s katerimi beležimo statistiko obiska. Več o piškotkih najdete tukaj. S klikom na povezavo soglašaš, z uporabo piškotkov: Sprejmi

  Velenje.com
 Vzdevek  Geslo   Nov uporabnik | Geslo? 

S prijavo potrjujem, da sem seznanjen(a) s pravili GDPR 

Velenje.com : StrokovnjakOdvetnica Tanja Korošec : Odgovor


Odvetnica Tanja Korošec
Odvetnica

 


Prepis stanovanja,
4.4.2012 jana

Lepo prosim za pomoč kaj storiti v primeru, ko je d.o.o brez likvidacije izbrisan, edini delničar pa je lastnik 2 nepremičnin, ki jih želi prepisati na otroke? Nepremičnine so vpisane pod nazivom firme ne kot fizična oseba. Se to da in kakšen je postopek?


Odgovor


O D V E T N I C A
Tanja KOROŠEC
Prešernova cesta 8, 3320 Velenje
(stavba bivše Elektrotehne)
Gsm.: 070 600 600, Tel.: 0590 27 290
www.op-korosec.si


Pozdravljeni!

Podatki, ki jih navajate v vašem vprašanju so sami med samo v nasprotju. Pišete namreč, da je družba prenehala brez likvidacije in da so nepremičnine pisane na ime družbe ne fizične osebe. V drugem stavku pišete, da je edini družbenik lastnik dveh nepremičnin. Zakon o finančnem poslovanju…. določa, da se lahko iz sodnega registra izbriše brez likvidacije samo družba, ki nima premoženja zato predvidevam, da nepremičnine niso last družbe. Če je edini družbenik kot fizična oseba tudi lastnik nepremičnin se lahko s pogodbo opravi prenos lastništva na otroke. Za natančen odgovor bi vsekakor bilo potrebno vpogledati v zemljiško knjigo iz katere izhaja, kdo je lastnik nepremičnine.

Lep pozdrav, Odvetnica Tanja Korošec

 

<< Nazaj na spisek vprašanj 

-+- Velenje.com -- Original since 2000 -+-
Pravila uporabe  |  GDPR na Velenje.com  |  Oglasevanje na Velenje.com  |  O nas  |  [email protected]