Velenje.com uporablja piškotke, ki so nujno potrebni za delovanje strani ter piškotke zunanjih partnerjev, s katerimi beležimo statistiko obiska. Več o piškotkih najdete tukaj. S klikom na povezavo soglašaš, z uporabo piškotkov: Sprejmi

  Velenje.com
 Vzdevek  Geslo   Nov uporabnik | Geslo? 

S prijavo potrjujem, da sem seznanjen(a) s pravili GDPR 

Velenje.com : Prireditve v Velenju : Prireditev
 


25. FMKK Modna revija - Fešn! (Razno)
petek 26. avgust, ura: ob 20.30

25. FMKK Modna revija - Fešn!

Organizator:
Mladinski center Velenje

Lokacija, opis:
Titov trg
03 898 19 22, www.mc-velenje.si
Festival mladih kultur Kunigunda
V Kunigundin repertoar dogodkov uletava modna revija Fešn! Na Titovem trgu, preoblikovanem v modno pisto, bodo mlade kreatorke in kreatorji občinstvu predstavili svoje kreacije in pokazale novo umetniško področje festivala. Vse to ob spremstvu light showa, da bo pista zares zasijala! Več na: https://kunigunda.si/.
BRENCHA
Mantra modne znamke BRENCHA je cozy eleganza. Unikatne kreacije Brine Vidic - BRENCHE, ki črpajo navdih iz razkošnih historičnih stilov in sodobnega minimalizma, v oblačilih in modnih dodatkih ujamejo edinstven trenutek med brezčasno ekstravaganco in lahkotnim vsakdanjikom. Modno radovedni pripadniki in pripadnice plemena BRENCHA se ne bojijo izražati lastne individualnosti in uživajo v nošenju drznih, sofisticiranih, a obenem udobnih oblačil, ki presegajo trendovsko omejen rok trajanja in v sivino enoličnega vsakdanjika vnašajo eleganten, sanjav in igriv brezčasni temperament. Najbolj prepoznaven kos znamke BRENCHA so copati P A P U C C I, ki so v kombinaciji žameta, žakarda in svilnatih materialov namenjeni urbanim plemkinjam in plemičem. Vse kreacije modne znamke BRENCHA so ustvarjene ročno in v lokalnem okolju v omejenih količinah.
NEŽA SIMČIČ
Neža Simčič (1998) je diplomantka oblikovanja tekstilij in oblačil na Naravoslovnotehniški fakulteti v Ljubljani, v času študija pa se je izpopolnjevala tudi na Kingston University v Londonu. V svojem delu raziskuje trajnostne pristope v modi, hkrati pa si prizadeva ohraniti tradicijo različnih ročnih tehnik. Poleg omenjenega želi opozarjati na pomanjklivosti diverzitete v modni industriji. S kolekcijo Roza/Rosa avtorica raziskuje vpliv, ki ga je imelo odraščanje ob slovensko-italijanski meji na njene estetske vrednote in oblikovalsko izražanje. Poleg obmejnega življenja so glavni vir inspiracije kontrasti med skromnimi, preprostimi vrednotami slovenskih žensk in prefinjenostjo uglajenih italjanskih starejših dam. S kolekcijo poskuša združiti kontrast med slovensko in italijansko kulturo oblačenja oz. kontrasti modnih tradicij teh dveh držav. Poglablja se v temo ročnih del, spretnosti kvačkanja, ki jo uporabi kot vez med kontrasti dveh narodov in jih s tem skuša spojiti. Poleg tega želi s kolekcijo opozoriti na pomanjkanje vključevanja starejših žensk v modi. Celoten projekt je narejen na principih trajnostne mode. Projekt je nastal kot diplomsko delo na Katedri za oblikovanje tekstilij in oblačil, OTGO Naravoslovnotehniške fakultete Univerze v Ljubljani pod mentorstvom doc. Petje Zorec.
JURIJ FIDEL
Jurij Fidel je modni oblikovalec in stilist. Diplomiral je kot oblikovalec tekstilij in oblačila na Naravoslovnotehniški fakulteti, univerze Ljubljana leta 2019, kjer trenutno zaključuje tudi magistrski študij. Inspirirajo ga konstrukicje moških oblačil, katere uporablja na različne načine, te prepleta z drugimi inspiracijami kot so umetnost, šport, kultura in jih postavlja v kontekst zgodbe, ki jo ustvarja skozi oblačilne kose. Čeprav izhaja iz moških oblačil se na spol ne ozira, zato so oblačila namenjena vsem.
ANITA MIKLAVČIČ
Anita Miklavčič je oblikovalka, ki skozi svojo barvito, naivno in rahlo otroško estetiko združuje področja mode, tekstila, ilustracije in keramike. Velik pomen pri oblikovanju posveča trajnostnim pristopom in skrbi za planet. Je oblikovalka tekstilij in oblačil. Trenutno končuje magistrski študij na naravoslovnotehniški fakulteti. Inspiracijo za ustvarjanje črpa iz spominov iz otroštva ter lastnih občutkov. Inspirirajo jo živahne barve, grafični vzorci, cvetlice in ljubke stvari. Skozi svojo barvito in naivno estetiko združuje področja mode, tekstila, ilustracije in keramike. Velik pomen pri oblikovanju posveča trajnostnim pristopom in skrbi za planet. Vsi materiali, ki jih uporabljo so dead stock, podarjeni, reciklirani ali upciklirani. Deluje pod lastno znamko anida. Kolekcija, ki jo predstavlja, z naslovom violet obession, je navdihnila pesem umetnice Yayoi Kusama - Violet obsession.
Prost vstop

<< Nazaj na spisek prireditev
-+- Velenje.com -- Original since 2000 -+-
Pravila uporabe  |  GDPR na Velenje.com  |  Oglasevanje na Velenje.com  |  O nas  |  [email protected]