Velenje.com uporablja piškotke, ki so nujno potrebni za delovanje strani ter piškotke zunanjih partnerjev, s katerimi beležimo statistiko obiska. Več o piškotkih najdete tukaj. S klikom na povezavo soglašaš, z uporabo piškotkov: Sprejmi

  Velenje.com
 Vzdevek  Geslo   Nov uporabnik | Geslo? 

S prijavo potrjujem, da sem seznanjen(a) s pravili GDPR 

Velenje.com : Obvestila MO Velenje : ObvestiloMesto posodobili z novimi avtobusnimi postajališči in nadstreški za e-kolesa


5. dec 2022

Mestna občina Velenje bo v teh dneh zaključila z rekonstrukcijo devetih avtobusnih postajališč ter postavila sedem nadstreškov nad parkirišči za e-kolesa. S posodobitvijo urbane infrastrukture in privlačnejšim izgledom spodbujamo občane in obiskovalce k uporabi javnega potniškega prometa in trajnostnih oblik mobilnosti. S tem ukrepom zmanjšujemo stroške dnevne mobilnosti, prispevamo k čistejšemu zraku v mestnem središču in manjši obremenjenosti mestnih parkirišč. Naš cilj je atraktivno urejeno mestno središče, zmanjšanje CO2 emisij ter dvig možnosti za razvoj in promocijo trajnostne mobilnosti.

Umestitev novih, sodobnejših avtobusnih postajališč je izvedena na naslednjih obstoječih postajališčih: Gorica 1, Tomšičeva, Vila Bianca, Gorica 2, Medpodjetniški izobraževalni center, Jenkova, Skalca, Praprotnik in Interspar Šalek. Posodobitev parkirišč za e-kolesa pa je bila izvedena na Efenkovi cesti pri Mladinskem hotelu, na Jenkovi cesti pri Osnovni šoli Antona Aškerca in pri Konjeniškem klubu Velenje pri Škalskem jezeru, pri Vili Bianci, na Gorici, pri mestnem stadionu in v sončnem parku.

Gradbena dela so obsegala porušitev starega postajališča, namestitev novih robnikov z ustreznimi zavijalnimi radiji, taktilnih oznak, betonskega pilona in betonskih temeljev pod jeklenimi stebri in klopjo. V nadaljevanju so bila izvedena montažna dela za kovinski del nadstreška, vključno z jekleno streho, deloma s stranicami iz varnostnega stekla in ostalo opremo. Za postavitev nadstreškov nad parkirišči za e-kolesa je bila izvedena postavitev betonskih temeljev, montaža kovinskega nadstreška v antracitni barvi in kritine iz varnostnega stekla. Dela so obsegala tudi asfaltiranje površin, potrebne ozemljitve kovinskih elementov in ostala dela, vezana na t. i. elektro del projekta.

Projekt CTN VE Rekonstrukcija avtobusnih postajališč in nadstrešnice je bil izveden v okviru Operativnega programa za izvajanje evropske kohezijske politike in specifičnega cilja 4.4.1. »Razvoj urbane mobilnosti za izboljšanje zraka v mestih«. Skupna vrednost investicije je ocenjena na 539.225 evrov, od tega prispevek na programskem območju Vzhodna Slovenija znaša 226.043 evrov (180.835 evrov iz Evropskega sklada za regionalni razvoj in 45.208 evrov državnih sredstev). Avtor arhitekturne rešitve avtobusnega postajališča in nadstreška je arhitekt Goran Semečnik, sodelavec iz Urada za urejanje prostora Mestne občine Velenje.


----
Vir: Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje

-+- Velenje.com -- Original since 2000 -+-
Pravila uporabe  |  GDPR na Velenje.com  |  Oglasevanje na Velenje.com  |  O nas  |  [email protected]