Velenje.com uporablja piškotke, ki so nujno potrebni za delovanje strani ter piškotke zunanjih partnerjev, s katerimi beležimo statistiko obiska. Več o piškotkih najdete tukaj. S klikom na povezavo soglašaš, z uporabo piškotkov: Sprejmi

  Velenje.com
 Vzdevek  Geslo   Nov uporabnik | Geslo? 

S prijavo potrjujem, da sem seznanjen(a) s pravili GDPR 

Velenje.com : Obvestila MO Velenje : ObvestiloSprejem diamantnih in zlatih maturantov


26. sep 2022

Župan Mestne občine Velenje Peter Dermol bo štiri diamantne maturante in sedem zlatih maturantov sprejel v sredo, 28. septembra 2022, ob 17. uri v Vili Bianci. Čestital jim bo za odličen uspeh in jim ob tej priložnosti podaril spominsko darilo. Na sprejem smo povabili tudi direktorja in ravnatelje Šolskega centra Velenje ter starše maturantov.

Na letošnji maturi so kar štirje dijaki osvojili vse možne točke in naziv diamantni maturant. To so Rok Tadej Brunšek, Jan Konečnik, Loti Krk in Matej Meža. Še sedem dijakov je maturo odlično opravilo in osvojilo naziv zlati maturant, in sicer Danaj Čebular, Jaka Grabner, Azra Hankić, Žana Kukavica, Tadej Rebernjak, Liza Slatinšek in Aljaž Sovič.
Mestna občina Velenje je za letošnje študijsko leto v proračunu zagotovila 5.400 evrov za štipendije za aktivne študente. Štipendije v višini 90 evrov na mesec bodo dodeljene študentom, ki s svojim aktivnim delovanjem v Mestni občini Velenje dvigujejo kakovost življenja ter sodelujejo z Mladinskim svetom Velenje, javnimi zavodi, društvi ali zvezo društev. Razpis, ki je objavljen na spletni strani www.velenje.si, bo odprt do 14. oktobra 2022.
Na javni razpis se lahko prijavijo študenti, ki imajo stalno prebivališče v Mestni občini Velenje in so državljani Republike Slovenije, niso v delovnem razmerju, ne opravljajo samostojne registrirane dejavnosti in niso vpisani v evidenco brezposelnih oseb pri pristojnem organu, so v preteklem študijskem letu uspešno zaključili vsaj prvi letnik študijskega programa 1. ali 2. bolonjske stopnje, v katerega so vpisani, hkrati ne prejemajo druge štipendije, razen državne štipendije.
V Mestni občini Velenje sofinanciramo tudi štipendije za deficitarne poklice. Letos se je na javni poziv delodajalcem v Mestni občini Velenje za sofinanciranje štipendij za deficitarne poklice v šolskem oz. študijskem letu 2022/2023 odzvalo 5 podjetij, in sicer Komunalno podjetje Velenje, Presta, Elektro Jezernik, HTZ in Premogovnik Velenje. Podjetja so izkazala potrebe po štipendijah za skupaj 81 štipendistov.


----
Vir: Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje

-+- Velenje.com -- Original since 2000 -+-
Pravila uporabe  |  GDPR na Velenje.com  |  Oglasevanje na Velenje.com  |  O nas  |  [email protected]