Velenje.com uporablja piškotke, ki so nujno potrebni za delovanje strani ter piškotke zunanjih partnerjev, s katerimi beležimo statistiko obiska. Več o piškotkih najdete tukaj. S klikom na povezavo soglašaš, z uporabo piškotkov: Sprejmi

  Velenje.com
 Vzdevek  Geslo   Nov uporabnik | Geslo? 

S prijavo potrjujem, da sem seznanjen(a) s pravili GDPR 

Velenje.com : Obvestila MO Velenje : ObvestiloPrihodnje leto bogatejši za 12 oskrbovanih stanovanj


5. jul 2022

Župan Mestne občine Velenje Peter Dermol in izvršni direktor podjetja VG5 Miha Brlan sta danes podpisala pogodbo za izvedbo gradbeno-obrtniških del pri projektu Oskrbovana stanovanja Žarova. Vrednost pogodbenih del znaša 2 milijona evrov. Predvidoma čez eno leto bomo pridobili 12 oskrbovanih stanovanj, ki bodo omogočala kakovostno bivanje starejšim osebam.

Na današnjem podpisu pogodbe je župan Mestne občine Velenje Peter Dermol izpostavil pomembnost reševanja stanovanjskih problemov, tudi v okviru prestrukturiranja. S podpisom pogodbe za izgradnjo oskrbovanih stanovanj na Žarovi cesti začenjamo stanovanjski investicijski ciklus, saj v prihajajočem obdobju načrtujemo izgradnjo med 300 in 400 novih stanovanj. Župan je poudaril tudi dobre izkušnje in zgledno sodelovanje z izbranim izvajalcem.

V novem objektu na Žarovi cesti je predvidenih 12 stanovanjskih enot s skupnimi prostori za druženje. Stanovanja bodo namenjena starejšim od 65 let s stalnim bivališčem v Velenju. Tudi okolico objekta bomo uredili tako, da bo omogočala kakovostno bivanje starejšim osebam.

Izvajalec del, podjetje VG5, bo z deli predvidoma pričel že v tem mesecu, rok za izvedbo del je eno leto. Vrednost pogodbenih del znaša 2 milijona evrov. Ker je gradbišče prostorsko zelo omejeno, bo v času gradnje veljal spremenjen prometni režim, o čemer smo okoliške stanovalce že obveščali.

Zainteresiranim bomo predviden potek gradnje in spremenjeno prometno ureditev podrobneje predstavili v sredo, 13. julija, ob 17. uri v Vili Bianci. Vabilo prilagamo.


----
Vir: Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje

-+- Velenje.com -- Original since 2000 -+-
Pravila uporabe  |  GDPR na Velenje.com  |  Oglasevanje na Velenje.com  |  O nas  |  [email protected]