Velenje.com uporablja piškotke, ki so nujno potrebni za delovanje strani ter piškotke zunanjih partnerjev, s katerimi beležimo statistiko obiska. Več o piškotkih najdete tukaj. S klikom na povezavo soglašaš, z uporabo piškotkov: Sprejmi

  Velenje.com
 Vzdevek  Geslo   Nov uporabnik | Geslo? 

S prijavo potrjujem, da sem seznanjen(a) s pravili GDPR 

Velenje.com : Obvestila MO Velenje : ObvestiloZnani letošnji nagrajenci Mestne občine Velenje


4. jul 2022

Ob letošnjem občinskem prazniku bodo grb Mestne občine Velenje prejeli Marjan Klepec, Franc Vedenik in Mira Zakošek, plaketo Mestne občine Velenje pa bodo prejeli Ana Lamot, Društvo za podvodne dejavnosti Jezero in Blaž Dukarič. Letos bomo prvič imenovali tudi ambasadorja Mestne občine Velenje. Priznanje bo prejel Peter Poles, uspešen Velenjčan, prepoznaven televizijski voditelj. Nagrajenci bodo priznanja prejeli na slovesnosti ob občinskem prazniku, ki jo bomo letos pripravili prav na dan občinskega praznika, 20. septembra.

V Mestni občini Velenje vsako leto septembra ob občinskem prazniku razglasimo prejemnike najvišjih občinskih priznanj, in sicer prejemnike županovega priznanja, prejemnike grba Mestne občine Velenje in prejemnike plakete Mestne občine Velenje, vsake štiri leta tudi prejemnika naziva častni občan Mestne občine Velenje.

Na podlagi novega odloka o priznanjih je Komisija za priznanja marca objavila javno obvestilo o zbiranju pobud za grb, plaketo in ambasadorja Mestne občine Velenje. Na podlagi prejetih pobud je komisija pripravila predlog za podelitev priznanj in ga posredovala Svetu Mestne občine Velenje v obravnavo in odločanje. Svet je predlog soglasno sprejel.

V letu 2022 smo na podlagi novega odloka prvič imenovali tudi kulturnega ustvarjalca leta Mestne občine Velenje. Prvi velenjski kulturni ustvarjalec leta je že februarja postal Jure Pukl, Velenjčan in Prešernov nagrajenec.


----
Vir: Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje

-+- Velenje.com -- Original since 2000 -+-
Pravila uporabe  |  GDPR na Velenje.com  |  Oglasevanje na Velenje.com  |  O nas  |  [email protected]