Velenje.com uporablja piškotke, ki so nujno potrebni za delovanje strani ter piškotke zunanjih partnerjev, s katerimi beležimo statistiko obiska. Več o piškotkih najdete tukaj. S klikom na povezavo soglašaš, z uporabo piškotkov: Sprejmi

  Velenje.com
 Vzdevek  Geslo   Nov uporabnik | Geslo? 

S prijavo potrjujem, da sem seznanjen(a) s pravili GDPR 

Velenje.com : Obvestila MO Velenje : ObvestiloVelenje obiskal minister za gospodarski razvoj in tehnologijo


2. jul 2022

Danes je župan Mestne občine Velenje Peter Dermol s sodelavci v mestni hiši sprejel ministra za gospodarski razvoj in tehnologijo Republike Slovenije Matjaža Hana. Dogovorila sta se, da se v roku desetih dni ponovno srečata v Velenju in na delovnem sestanku skupaj s sodelavci pregledata vse odprte teme, pri čemer bo največji poudarek na prestrukturiranju, ki Velenja čaka v prihodnosti. V nadaljevanju obiska sta se udeležila tudi slovesnosti ob praznovanju rudarskega praznika 61. Skoka čez kožo.

Uvodoma je župan Mestne občine Velenje Peter Dermol ministru Matjažu Hanu zaželel dobrodošlico v Velenju in ga seznanil z aktualnim dogajanjem ter izzivi naše lokalne skupnosti. Povedal je tudi, da je vesel, da je minister v Velenje prišel prav na ta, za vse Velenjčanke in Velenjčane, res poseben praznik. Praznik rudarjev. »V Velenju smo na rudarje zelo ponosni. Želim si, da rudarski poklic in delo rudarjev spoštujejo širom Slovenije. Saj so prav rudarji tisti, ki v teh energetsko negotovih časih ohranjajo stabilno oskrbo Slovenije z električno energijo.«

Ob tem je minister Matjaž Han dodal, da je počaščen, da je del te lepe tradicije in da se moramo vsi zavedati, kaj vse so rudarji s trdim delom naredili za našo državo.

V želji po konstruktivnem iskanju rešitev za prestrukturiranje Šaleške doline v skladu z načeli pravičnega prehoda sta se župan in minister dogovorila, da se v roku desetih dni ponovno sestaneta v Velenju.

Po sprejemu sta si župan in minister na Titovem trgu ogledala parado uniformiranih rudarjev in se na Mestnem stadionu Velenje udeležila praznovanja rudarskega praznika.

Na sprejemu so bili prisotni tudi podžupanja Mestne občine Velenje Aleksandra Vasiljević in direktor občinske uprave mag. Iztok Mori.


----
Vir: Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje

-+- Velenje.com -- Original since 2000 -+-
Pravila uporabe  |  GDPR na Velenje.com  |  Oglasevanje na Velenje.com  |  O nas  |  [email protected]