Velenje.com uporablja piskotke, ki so nujno potrebni za delovanje strani ter piskotke zunanjih partnerjev, s katerimi belezimo statistiko obiska.
Vec o piskotkih najdes tukaj. S klikom na povezavo soglasas z uporabo piskotkov: Sprejmi
  Velenje.com
 Vzdevek  Geslo   Nov uporabnik | Geslo? 

S prijavo potrjujem, da sem seznanjen(a) s pravili GDPR 
  Velenje.com   Diskusije   Sport   Novice   Obvestila MO   Strokovnjak    Pogrebi   Online 136

Velenje.com : Obvestila MO Velenje : ObvestiloVozni red Lokalca od sedaj še dostopnejši


19. nov 2018

Občanke in občane Mestne občine Velenje z različnimi ukrepi spodbujamo, da pustijo avtomobil večkrat doma ter se zapeljejo z Lokalcem, ki letos praznuje 10-letnico delovanja, z njim pa se je do sedaj prepeljalo že več skoraj 4 milijone potnikov. Odslej so vozni redi Lokalca dostopni tudi na aplikaciji in spletni strani Google zemljevidi. Mestna občina Velenje, v sodelovanju z Urbanističnim inštitutom Republike Slovenije in v okviru projekta ASTUS – Premišljene prometne in urbane strategije za območje Alp, od sedaj zagotavlja vozne rede na aplikaciji in spletni strani Google zemljevidi - goo.gl/ZrLMp5. Vsako načrtovano pot v Velenju enostavno vnesemo v iskalnik bodisi na računalniku ali pametnem telefonu – začetno in končno lokacijo ter izberemo možnost potovanja z javnim avtobusnim prevozom. Na karti se prikažejo linije Lokalca z barvo in imenom ter naslednja ura odhoda, vključno z načrtovano peš potjo »do« oziroma »od« postaje. Pot si lahko načrtujete tudi za kasnejše ure ali dni, s klikom na funkcijo »Odhod ob« oziroma »Prihod do«.

Pred 10 leti je Mestna občina Velenje uvedla brezplačni javni mestni avtobusni prevoz Lokalc. Mesečno se z njim zapelje več kot 35 tisoč potnikov, v vseh letih delovanja pa se je z njim peljalo že skoraj 4 milijone potnikov. Posamezniki, ki so v teh desetih letih izbrali vožnjo z Lokalcem, so skupaj znižali ogljični odtis za približno 300.000 kg CO2.

Mestna občina Velenje je bila med prvimi v Sloveniji, ki je s projektom brezplačnega mestnega potniškega prevoza želela vplivati na zmanjšanje negativnih učinkov prometnega onesnaževanja zraka v mestu in razbremeniti parkiranje v mestu. S projektom zagotavljamo tudi dostopnost prevoza za osebe, ki osebnega avtomobila nimajo ter za osebe z različnimi omejitvami, saj na rumeni progi vozita dva avtobusa prilagojena za vstopanje in izstopanje z invalidskim vozičkom, v vseh avtobusih pa so označeni tudi sedeži za invalide.

Lokalc vozi po petih progah: rumeni (krožno v eno smer), rdeči, modri, zeleni, oranžni in proga do pokopališča Podkraj. Ob progah je 43 postajališč. Prvo postajališče za vse proge je Avtobusno postajališče Velenje. Na vseh postajališčih so informativne table z voznim redom za posamezno postajališče. Na rumeni progi je interval voženj med tednom v najbolj obremenjenih urah na 15 minut. V času, ko je potnikov manj, je interval voženj na 30 minut. Na rumeni progi vozi Lokalc ob sobotah od 7. do 14. ure (interval voženj je na 1 uro). Po rdeči progi vozi Lokalc med tednom štirikrat dopoldan in štirikrat popoldan (pokopališče Podkraj). Med tednom Lokalc vozi tudi v KS Vinska Gora, KS Konovo, KS Hrastovec–Škale in KS Šentilj (dve vožnji dopoldan in dve popoldan). Ob nedeljah in praznikih Lokalc ne vozi.


Naj vas čim večkrat zapelje Lokalc!


----
Vir: Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje 
-+- Velenje.com -- Original since 2000 -+-
Pravila uporabe  |  GDPR na Velenje.com  |  Oglasevanje na Velenje.com  |  O nas  |  [email protected]