Velenje.com uporablja piskotke, ki so nujno potrebni za delovanje strani ter piskotke zunanjih partnerjev, s katerimi belezimo statistiko obiska.
Vec o piskotkih najdes tukaj. S klikom na povezavo soglasas z uporabo piskotkov: Sprejmi
  Velenje.com
 Vzdevek  Geslo   Nov uporabnik | Geslo? 

S prijavo potrjujem, da sem seznanjen(a) s pravili GDPR 
  Velenje.com   Diskusije   Sport   Novice   Obvestila MO   Strokovnjak    Pogrebi   Online 643

Velenje.com : Diskusije : Pripombe & pohvale : Vprašanje
 

invalidi, upokojenci, revni-hvala predsednik janša (Neznan 22.11.2021 13:06)

Hvala predsedniku Janši na odobritev pomoči za invalide, upokojence in revne.Tako bodo lažje prestali vse podražitve ki so napovedane.
V 30-ih letih samostojnosti je predsednik Janša edini in prvi ki je pogledal na invalide, revne in upokojence z majhnini pokojninami.Že dve leti zapovrstjo se prizadeva spraviti upokojence vsaj na mejo človeškega preživetja.
SD-jevci ne takoj začnite takoj pljuvati po Janši ker ste ravno vi iz SD krivi da so upokojenci in invalidi tam kjer so-trpijo revščino in pomanjkanje.In se 30 let pod SD-jem nikomur od njih ni zdelo potrebno pomagati revnim in trpečim.
30 let samostojnosti je SD oglašal da upokojenci potrebuje samo še denar za svoj pogreb zato upokojencem, invalidom in revnim niso dali višje pokojnine ali pomoči.Bedno, ogabno in sprevženo mnenje in obnašanje SD.
Še enkrat hvala trenutni vladi in predsedniku Janši da niso enakega mnenja kot SD.JonezJonša    (22.11.2021 13:42)
Res je pravi Jezus 21. stoletja.
nobedendrug    (22.11.2021 13:52)
Ja, seveda! Tudi Broz in kompanija so bili neke vrste dobrotniki. Zapufali so bivšo Yu, da so gradili infrastrukturo, stanovanja, tovarne. Pa tudi zase so krepko poskrbeli. In narod ga je imel rad.
Vendar pa Janši ne sežejo do gležnjev po velikosti pufa.
In naiven narod se ne zaveda, da bomo to krepko plačali, mi in naši zanamci. Denar bom vzel. Če ne, ga bodo drugi.
Vendar od mene ne bo dobil tega, kar hoče kupiti. To je moja duša in glas na volitvah.
kuhalnica    (22.11.2021 14:29)
Neznan v rit zlezi temu dobrotniku od predsednika vlade pa še toliko časa si vzami da mu boš dobro pilizal rit in jajca bedak slep in nor.
TART    (22.11.2021 14:32)
NOBEDENDRUG tebe pa "kao boli k---c kdo bo čez 100 let kaj vračal ha ha ha tako kot tvoj SD je bolel k---c ko so gledali kako upokojenci crkujejo lačni in umazani in so se iz njih še norca delali.Če SD nima kak drug argument pa začne s tem koliko je kdo zapufan.Koliko dnarja in vsega pa je v 30 letih SD pokradel Slovencem?Kdo bo Slovencem to vračal idiot zahojeni? Ni dolg nazaj ko je vaš SD firer pred nekaj leti začel crkovati (hvala Bogu je tudi crknil) je za svoje operacije in zdravljenja v tujini plačal 1 milion evrov davkoplačevalskega dnarja.Kdo bo to vračal Velenjčanom in vsem ki so delali in prispevali v Slovensko blagajno za svojo blaginjo pod stara leta pa jih je en IČ-evski lopovski skot pokradel še na zadnje preden je crknil.
Obraz-    (22.11.2021 15:06)
Pravi komunjara, ni kaj. Medtem pa delovnim ljudem, ki živijo od lastnega dela zapirajo dejavnosti o kakšni pomoči pa lahko samo sanjajo.

UNIČITI GOSPODARSTVO, PODPIRATI SOCIALCE, RKC IN OSTALE BREZDELNEŽE JE NESMRTNA DUŠA JANŠIZMA!
ponaredek    (22.11.2021 15:44)
Neznan mu boš rekel hvala ,ko je zapufal otroke ,vnuke ,pravnuke(bedak)!!!!!
winzer    (22.11.2021 18:16)
Pufamo se že od nekdaj, redko pa kaj dobimo...
kuhalnica    (22.11.2021 19:13)
Tart Tudi ti boš slej ko prej crknil kot pes mogoče prej kot je ta za katerega pišeš .
NOVI DEMOS    (22.11.2021 20:30)
Ko se nekaj deset milijonov evrov iz proračuna enkrat na leto razdeli invalidom, upokojencem in revnim je naenkrat problem državni puf in se naivni narod poučuje, da bomo to krepko plačali mi in naši zanamci. Kaj reči na tako mnenje: poniglavo in odurno.
Za ta puf bom z veseljem plačal in tudi moji zanamci. Verjamem, da tudi mnogi drugi.

Ko pa se nekaj milijard evrov iz proračuna razdeli za sanacija bank, likvidacijo Probanke in Faktor banke, če naštejem samo to, ni problem državni puf in se naivni narod ne poučuje, da bomo to krepko plačali, mi in naši zanamci. A ta puf bodo plačali tisti, ki so izsesali banke za svoje žepe? Seveda ne bodo. Plačali ga bodo tudi invalidi, upokojenci in revni, kljub temu, da ni šlo v njihov žep.

Invalidom, upokojencem in revnim je vseeno, kakšnega ideološkega nazora je tisti, ki jim pomaga, da preživijo. Od ideologije ne morejo živeti. Zakaj ni najela puf Bratuškova poleg več milijard za tajkune še tistih nekaj deset milijonov evrov, da pomaga revnim? A toliko malikuje upokojence in invalide, ki so iz leta v leto bolj revni. Zakaj ni Pahor in njegov financ minister Križanič iz milijard pufa namenil nekaj deset milijonov za revne?

Dobro delo je dobro delo. Ne glede na ideološki nazor. Tudi glede na priimek. Lahko se piše Pahor, Bratušek ali Janša.

Eni bi zlezli v rit in jo tudi polizali, poleg še jajca in še kaj, sem si sposodil od kuhalnice, samo rit in jajca morajo biti pravi.
ponaredek    (22.11.2021 20:34)
Kuhalnica škoda živcev ,to je spet zmešani zvonc .

Hudobija se drago plača ,karma dela, nič ne skrbi bo dobil kazen.
ex sulc mare    (22.11.2021 22:32)
Upam, da je vsaj tokrat, "dobro delo", zgresilo verske usluzbence RKC?
Imenujmo to " dobro delo " z pravim imenom, kupovanje volilnih glasov.
Del upokojencev bo vesel...
Tudi invalidi.
Kam vse pa se bo se vtaknilo teh180 mio eur, drobiz za jansiste, v kaksne vrinjene zadeve, v tem paketu PKP 10?
NOVI DEMOS    (22.11.2021 22:57)
Saj, dobro delo v politiki se nagrajuje z glasovi. S čim naj bi se? Jaz bi si želel, da sleherna vlada ves mandat kupuje glasove volivcev tako, da dela dobro za njih. To je osnovna naloga vlad.

S svojimi ideološkimi frustracijami padate vse nižje.
Ervin Rommel    (22.11.2021 23:15)
Tako se kupujejo volilni glasovi z davkoplačevalskim denarjem.

Namesto, da bi se gradile raspiratorne bolnice in zaposlovalo zdravstveni kader iz držav z nižjim življenjskim standardom kot v Sloveniji.

Bravo !!! SDS & NSi
Dacho61    (23.11.2021 3:59)
nobedendrug, tebe so kupli drugi, za slab golaž in plesnivo šnito kruha ter obljube, obljube, obljube, a v resnici same laži! In kot je rekel Demos, dobro delo se "plača" na volitvah, slabo pač ne! No osli greste pač večkrat na led! Aja, pa na golaž tut! :-) :-) ;-)
Dacho61    (23.11.2021 4:02)
Ervin, stari, ti si v drugem štosu, NLP, pa skok iz roba trikotne Zemlje, pa to, pa tk! O mater! :-) :-) ;-)
ex sulc mare    (23.11.2021 5:09)
Dobro jutro, ND, se strinjam. Kupovali so se in se se glasovi... ni pa se navkljub velikemu zabavljanju in omalozevanju predhodnikov, zapravljenim silnim denarcem, spremenilo in naredilo nic: niti ene nove covid bolnice, niti enega novega objekta za oskrbo starostnikov. Delili so se bonboni in priboljski, za prijatelje. Enako kot vse vlade doslej. Tile sedaj se bolj svinjsko mecejo denar v veter...
Delajo se projekti, analize, studije, materialnega pa ni kaj dosti pokazati. Od respiratorjev, zascitne opreme, je malo haska. Zaradi slabe in klientilisticne politike pri nabavi o neustrezne opreme in nagrajevanja v zdravstvu, je osip kadra. Napake iz zacetkov boja proti virusu se ponavljajo, strategija vodenja in obvladovanja razmer, pa vse bolj enaka diktaturi.
Kako se sedanji oblastniki v bistvu pri ucinkovitosti obvladovanja epidemije in realizacije, razgaljajo kot nesposobni napram predhodnikom. Bilo bi smesno, pa je zalostno, ocitki o praznih skladiscih in pomanjkanju zascitne opreme, so bedasti, ko vidis, kako kljub polnim skladiscem z zascitno opremo, veliko od te je pervezno neustrezne, milijoni ampul cepiva ( ki v resnici to ni - moje mnenje ) virus postavlja na kup gnoja, tole vlado.
Gonilo dobrih in slabih dejanj je prav ideologija. Pozitivna ali negativna.
Ko nekdo rece, da v nekem projektu ni nic ideoloskega, je s to izjavo, sam sebe postavil v ospredje svoje ideologije in jo vsiljuje drugim. Ideologija, da on pa ze ni ideolog.
Miren sem, ko vidim, da tudi na drugi strani, gredo odlocno z veliko prednostjo pred nami, njihovimi oponenti. V isti smeri. Navzdol, kot si zapisal, hoces noces, si zraven njih. Ze z zapisom, tudi, v tej diskusiji.
Ostanite zdravi, skrbite zase in svoje najblizje.
ponaredek    (23.11.2021 8:01)
ND v domovih se bodo cene veliko dvignile ,da bodo lahko imeli za plače delavcem .Dom ni luksos ,ampak je potreba za starejše in bolne ljudi.
neznanxx    (23.11.2021 8:05)
Madona nam je lepo v naši državici...vladajo nam dobrotniki,ki nam ukradejo iz žepa,potem nam pa vržejo dve drobtini našega nazaj...nekaj naroda pa glupega in jih zato blaženo časti! Za povrhu pa še na šolskem ministrstvu NOVODOBNA Marija Terezija..pa pizda nam je kot v raju...
Aja...pa še dva z glupimi davki...pa na Snežiča se ne sme pozabit..pa še je čudežnikov,ki spijejo vodo iz špricarja...to so naši angeli varuhi..pod okriljem velikega boga.Amen.
NOVI DEMOS    (23.11.2021 10:19)
Dober dan, ex sulc mare.

Pod to temo sem se oglasil, ker se je problematiziralo in zavračalo enkratno izplačilo invalidom, upokojencem z nizkimi pokojninami in revnimi. Naenkrat je puf problem, ki bo iz tega nastal in ki ga bomo vsi plačali. Pripomnil sem, da bom ta del pufa z veseljem plačeval, ker je dobro delo. In tudi pripomnil, ker se je stigmatiziralo, da se z dobrimi deli kupujejo glasovi volivcev in pripomnil, da s tem ni nič narobe. Nasprotno, taka praksa pri oblasteh in politiki bi morala prevladovati.

Kaj je dobro delo oblasti in kaj slabo očitno presojamo različno. Tudi takrat, ko gre za elementarno dobro delo.

O slabih delih in praksah te vlade nisem pisal pod to temo, a bilo jih je. Vendar zaradi tega ni pravično niti pošteno, da se v ta koš meče tudi dobro delo. Zlasti, ko gre za elementarno, o čem bi morali imeti enake vatle, ne glede na ideološki nazor.

Jaz sem, dragi ex sulc mare, zraven vseh, ki delajo dobro vsem, ker je tako delo osnovno poslanstvo oblasti in politike. Niso moji na oblasti, kot si mi pripisal v eni drugi diskusiji, je pa moja oblast enako kot bi morala biti tvoja. Druge ta čas nimamo.
winzer    (23.11.2021 12:32)
Novi Demos, bravo!
Obraz-    (23.11.2021 13:59)
Za to vlado so "dobro delo" glupi davki, ker ta vlada svetuje tajkunom, da naj ne plačujejo davkov. Za to vlado je "dobro delo" kupovanje vojaške in policijske opreme namesto gradnje novih bolnišnic. Za to vlado je "dobro delo", če denar namenjen za pomoč vsem, razdeli samo svojim. Za to vlado je "dobro delo", če si med najslabšimi na svetu pri obvladovanju pandemije. Za to vlado so "dobro delo" kriminalni nakupi medicinske opreme. Za to vlado je "dobro delo" to, da ti medicinsko osebje beži iz države medtem, ko svojim medicinskim izbrancem deliš po 80.000 evrov "dodatkov". Za to vlado je kredit na plečih naslednjih generacij "dobro delo". Za to vlado je "dobro delo" če izposojen denar nameni starim in ne tistim, ki bodo ta kredit morali vračati, to je MLADIM!!!
Obraz-    (23.11.2021 14:02)
Mladi, pojdite na volitve in zabijte tega Velikega sovražnika mladine DO NAFTE! Če ne, vas bo še bolj zapufal na račun starih in vas silil v cepljenje 4 x letno - zaradi starih, ne zaradi vas samih. MLADI, UPRITE SE JANŠIZMU, KI VAS KRADE IN UBIJA!!!
neznanxx    (23.11.2021 15:08)
..pa pozabu si,da denar deli najbogatejši instituciji v SLO,ki ima sedež v Rimu...
ponaredek    (23.11.2021 15:20)
ND ,vidiš revežem vzel ,bogatim dal .

Vlada je že prejšnji teden napovedala dvig plač 35. 000 zaposlenim v zdravstvu in skrbstvu. Ta dvig bi bil v višini 16 milijonov evrov 'prevaljen na upokojence in njihove svojce v obliki višjih oskrbnin', ki naj bi po napovedanih izračunih vlade zrasli za 5,6 %. Povprečna oskrbnina trenutno sicer znaša 680 evrov. Pod pragom revščine je skoraj 100.000 starejših prebivalcev. '
NOVI DEMOS    (23.11.2021 16:26)
Z izlivom sovražnosti se nima smisla ukvarjati.

V tej diskusiji ne teče beseda o delitvi denarja najbogatejši instituciji v SLO, ki ima sedež v Rimu. V tej temi gre za delitev proračunskega denarja invalidom, upokojencem z nizkimi pokojninami in revnim ljudem v SLO, ki mu nekateri nasprotujete.

Kaj je vlada v konkretnem primeru vzela invalidom, upokojencem z nizkimi pokojninami in revnimi? A jim ni dala? A bodo invalidi, upokojenci z nizkimi pokojninami in revni zaradi tega bogati in jim je treba vzeti in dati drugim revnim?

Tudi to je dobro delo, da se zaposlenim v zdravstvu (medicinske sestre in tehniki) in socialnem skrbstvu znatno dviguje plača. Za ta namen naj bi se zvišale oskrbnine v domovih za ostarele za dobrih 5 odstotkov, vse drugo gre iz proračuna in ZZZS. Lahko bi se sicer poiskal sistemski vir tudi za teh 5 odstotkov, ki zagotovo ne bo bremenil revnih, ker so na razpolago socialni transferji.

Marsikaj bi se pri revščini rešilo z uvedbo temeljnega dohodka, ki ne bi bil univerzalni. Za temeljni dohodek imamo dovolj visok BDP, za univerzalnega pa še ne.
ex sulc mare    (23.11.2021 19:31)
Dragi ND, nikakor ni sporno, da je enkratna pomoc invalidom, revnim in delu upokojencev, dobro delo.
Moralno sporno pa je, da so v ta paket zapakirali tudi nemoralne in sporne " priboljske " za svoje " prijatelje "..
Pod krinko nujnosti sprejetja celotnega paketa, da bo pomoc za ranljive skupine hitra, se bo razdelilo precej milijonov tistim, ki s stisko in revscino nimajo nic, imajo pa pravo clansko izkaznico in so politicno na pravem tiru... To pa je sporno in ni elementarno dobro delo.

Praksa, ki jo je ta vlada v vseh dosedanjih PKP od 1 - 9 uspesno izvajala.

Winzer, bos ploskal inlajkal?
neznanxx    (24.11.2021 1:37)
ND...saj lahko da,ni problem...po drugi strani pa vzame....višje cene vsega,tudi oskrbe varovancev...in kje je potem učinek? Samo da se lepo slišiNeprijavljen uporabnik - ne moreš dodajati odgovorov
Prijavi se (ali pa se registriraj)

-+- Velenje.com -- Original since 2000 -+-
Pravila uporabe  |  GDPR na Velenje.com  |  Oglasevanje na Velenje.com  |  O nas  |  [email protected]