Velenje.com uporablja piskotke, ki so nujno potrebni za delovanje strani ter piskotke zunanjih partnerjev, s katerimi belezimo statistiko obiska.
Vec o piskotkih najdes tukaj. S klikom na povezavo soglasas z uporabo piskotkov: Sprejmi
  Velenje.com
 Vzdevek  Geslo   Nov uporabnik | Geslo? 

S prijavo potrjujem, da sem seznanjen(a) s pravili GDPR 
  Velenje.com   Diskusije   Sport   Novice   Obvestila MO   Strokovnjak    Pogrebi   Online 375

Velenje.com : Diskusije : Razmišljanja : Vprašanje
 

drhal in golazen (Neznan 10.10.2021 14:41)

“V Istri niste zaželjeni”, je bilo osrednje sporočilo dobrodošlice stranki SDS, katerega je na današnjem shodu izreklo okoli 500 miroljubnih, a odločnih protestnikov v Marezigah, mestu heroj, svetem gralu naše Istre, kjer so se pred točno 100 leti naši nonoti goloroki junaško uprli dolgoletnemu fašističnemu terorju nad domačini in Marežganski upor je še danes in bo tudi ostal sinonim upora proti fašizmu, ki krasi bogato zgodovino naše Istre še iz časov, ko Slovenija sploh še ni obstajala….

A tega spoštovanja do herojstva naših nonotov, naše pokončne dediščine, Istranov, Primorcev in slovenstva obče, več kot očitno ne kažejo članstvo SDS partije, katerih se je danes v belem šotoru v Marezigah zbralo okoli 250 na shodu primorske regijske koordinacije SDS, s prisotnostjo predsednika partije janeza janše ter podpredsednika aleša hojsa, in kjer so v dobrih 2 urah predstavili tudi svoje 4 kandidate, ki bodo naslednje leto kandidirali na spomladanskih državnozborskih volitvah, kot tudi lokalnih, v 3 od 4 občin naše Istre ter na Krasu.

In temu primerna je bila tudi izkazana dobrodošlica protestnikov že ob prihodu članstva SDS partije, med katerimi so večinsko prednjačili upokojenci 70+, vizuelno z eno nogo že na onem svetu, a še vedno izjemno nekultivirani in nesramni. Če sem do zdaj živel v nekem prepričanju, da je retorika SDS komunajzarjev na spletu, kjer vse in vsakogar, ki ni njihov član označujejo za “drhal, golazen, živali, itd” le strankarsko trolanje, sem se imel tokrat priložnost osebno prepričati, da temu žal ni tako.

Točno te omenjene izraze in še kakšne so namreč izrekali nekateri SDSovci proti protestnikom na drugi strani ceste, medtem ko so po pločniku hodili proti šotoru in tudi potem ko so se vračali, izrekali pa so seveda, ker so varno hodili za policijskim zidom, pardon, dvema policijskima zidovoma, ki sta jih ločevala pred predvsem domačini protestniki in naknadno iz Ljubljane prispelimi okoli 30 člani samooklicane Protestne ljudske skupščine (PLS) oz. “petkovi protestniki”, ki seveda niso bili organizatorji tega shoda, kot poskušajo nekateri mediji prikazati in kot jim poskušajo pripisati tudi sredine proteste proti korona ukrepom.

SDSovce je očitno k njih standardnemu izražanju dodatno zrevoltiralo protestniško skandiranje “lopovi”, kar je sicer nesporno že večkrat dokazano dejstvo in ker sem se gibal po celotnem prizorišču, razen belem šotoru, sem se znašel tudi v neposredni bližini tistih, ki so protestnikom sikali “drhal, golazen, živali, itd”, kar je, priznam, krepko podžgalo moj istrski temperament, da v 4 primerih pristopil le tem in jim rekel “Ponovi to če upaš”. Niso upali, samo zgasnili so v beli šotor, ker če bi si upali, potem niti oni ne bi prišli do šotora, niti bi ti bral/a danes to reportažo, ker bi jo spisal šele čez 2 dni, ko bi me izpustili iz sejne sobe lokalne policijske postaje.

Vse 4 ure je bila dinamika protestnikov ob izrekanju dobrodošlice prvenstveno miroljubna, pa tudi dokaj ritmična, eni so prihajali, eni odhajali, a glavnina okoli 350 je bila konstantno na številu in skupaj smo kakšno zapeli, si kakšno povedali z znanci po dolgem času, policistom, ki so kar 4x zahtevali razhod protesta, a smo vseeno skupaj dočakali do konca, so bila predstavljena ustavna in zakonska določila in tudi razdeljene plastenke vode da ne dehidrirajo, v določenih intervalih je odmevalo orkestralno skandiranje “lopovi”, kot je ob prihodu janeza in hojsa proti njih avtomobilom poletelo tudi kakšno jajce iz domače reje. Tokrat je bila SDSovcem izrečena miroljubna dobrodošlica, a če bodo slučajno še kdaj poskušali tako oskruniti sveti gral uporništva naše Istre bo vse skupaj dosti drugače, rekreativno.

Kljub protestniški miroljubnosti so policisti, no, en policist, izrekli 2 plačilna naloga za prekršek. Enega je za 2 jurja prejel eden od protestnikov ker mu je ušlo iz rok preveč jajc proti vozilom janše in hojsa, drugega pa jaz za 333,83 €, ker me ta policist resnično obožuje. Kot rečeno sem se za potrebe reportaže, kot že na številnih protestih poprej, gibal po celotnem prizorišču, ob čemer se vedno gibam tako, da ne oviram dela policistov, niti misije protestnikov oz. udeleženih v dogodkih, ena od temeljnih zadev ki jih pač zahteva novinarstvo.

Medtem, ko so bili protestniki skoncentrirani na drugi strani ceste, okoli spomenika žrtvam Marežganskega upora in NOB, je pred njimi v vrsti stalo 30 policistov v polni bojni opremi, za njimi cesta in potem pločnik, na katerem je bilo še 10 policistov v polni bojni opremi. Ta cesta vmes pa ni bila zaprta za promet, kar pomeni, da jo je lahko prečkal vsak, seveda ko ni bilo prometa, ko bi lahko ogrožal tako sebe, kot voznika vozila.

In tako sem tudi sam prečkal to cesto, periodično večkrat, na za vse varen način, vse do trenutka, ko mi je najmanjši od prisotnih policistov prijavil naj se umaknem iz roba sicer prometa prazne ceste. Pa sem ga vprašal “Kaj delam narobe ? Sem komu kaj naredil ?”. Odgovoril je nič in potem sem jaz prečkal cesto. Čez pol ure se je zadeva ponovila, praktično identično, spet z mojim enakim vprašanjem in spet z njegovim nič odgovora. In čez uro se je ponovilo še tretjič. No, takrat pa mi je policist rekel, naj mu pokažem dokumente. Spet sem ga vprašal kaj sem naredil narobe in takrat se je izkašljal : “Niste spoštovali mojega ukaza”.

Nasmejal sem se mu, ker takšnega policijskega presežka res še nisem doživel, pa sem že marsikaj policijskega. Očitno me obožuje še bolj, kot je izgledalo. Potem je zahteval od mene dokumente, sem mu rekel da jih nimam, on takoj da bo za to nalog spisal, pa sem mu dodal, da dokumente imam, a mu jih nočem vročiti, sem mu pa pripravljen povedati vse svoje potrebne podatke, katerih točnost lahko preveri, ker naši policisti imajo državljansko bazo podatkov tudi za enoletnega dojenčka na sprehodu.

No, potem mi je rekel, naj stopim do ene od maric, ki so bile parkirane odzadaj na dvorišču. Do tja me ni pospremil on, pač pa dva njegova kolega, ko smo prišli do marice so bili tam še trije in so me skupaj vprašali, kaj je bilo. Pa sem povedal. Sprva so me pogledali začudeno, potem se nasmejali, kot sem se že sam prej in se strinjali, da za to ni potrebno pisati naloga, kvečjemu opozorilo. Ker mi nobeden od teh petih policistov ni hotel spisati naloga, je moral do marice priti moj oboževalec in mi sam spisati nalog, medtem ko je teh pet policistov odšlo in je ostala le še ena policistka, ki nama je delala družbo.

In je začel pisati nalog, pa naštevati….ker mu nisem hotel pokazati dokumentov, pa ker sem se prerival s policisti…prerival s policisti ?. No takrat je moj temperament poskočil, pa sem mu jih napel : “A zdaj boš še lagal. Ne le, da se nisem prerival z nobenim policistom, niti s tabo, nobenega policista se sploh dotaknil nisem in ti to veš zelo dobro”. Takrat je spustil pogled in nadaljeval pisanje naloga za le tisto eno njegovo točko. Podpisati nisem hotel in ko je vprašal zakaj, sem mu lepo povedal, da zato, ker je izrekel nesorazmeren oz. pretiran ukrep, vzel sem nalog in sva se poslovila. Čez 15 minut sem spet prečkal cesto, on spet tam, 4. del, brez epiloga. Zoper nalog in policista bom kakopak vložil pravna sredstva in za končni epilog sočustvujem s policistom ki me obožuje povsem enako, kot on ko mi je pisal nalog.

Tukaj pa tudi nastopi tisti ključni moment današnje zgodbe - zloraba policistov na protestu za zasebne potrebe stranke SDS.

Nobenega dvoma namreč ni, da je bila današnja številčnost policistov v Marezigah pretirana in nesorazmerna s številom in obnašanjem protestnikov. Predvsem pa je nedopustno, da je policija bila tam dejansko zato, da varuje tistih 250 članov SDS partije na strankarskem srečanju.

Policisti so bili dejansko povsod, na vseh 4 cestah preko katerih se dostopa v Marezige so nadzirali promet, na samem prizorišču so bili večinsko “robokopi”, a tudi ostali uniformirani policisti in v civilu, poleg tega je bilo določeno število le teh še v pripravljenosti, vse skupaj za okoli 100.000 stroška plačila vsem državljanom.

Možno je sicer razumeti, da sta janez janša kot premier in aleš hojs kot minister stalno varovani osebi, a za njuno sprotno varovanje, kot tudi za današnji dan, določena policijska kvota ne dosega 20% od vseh policistov, ki so bili danes v Marezigah.

Janez janša in aleš hojs sta tako dejansko zlorabila policijo za potrebe varovanja zasebnega strankarskega shoda SDS partije, s čimer sta zlorabila svoj službeni položaj za zasebne oz. njune politične stranke potrebe in povzročila državljanom povsem nepotrebne stroške. Zato bo ta primer vložen na tožilstvo in postopek bo stekel.

Bil je lep sončen dan Istranov, Primorcev, pokončnih, ponosnih na korenine zmagovite zgodovine naših prednikov……in še jih bo…..

Ponosen Primoreckuhalnica    (10.10.2021 16:54)
Lepo napisano.SDS fašisti nimajo tam kaj iskat.
ex sulc mare    (10.10.2021 17:23)
Kuhla zamudil si trenutek, ko bi lahko bil pametno tiho.

Za nepoucene pa tole, Janša in Hojs spadata pod režim varovanih oseb. Kaj točno to pomeni. Varnostniki na vsakem koraku ob vsaki priliki. Tudi na WC?

Kako pa je izpadlo, pretirano, varovanje z ščiti in čeladami opremljena policija, pa prepustim vsakemu samemu v razmislek.

O zapisu v topicu, dec si je olajšal dušo. Koliko je resnice v navedbah, da so gostje SDS v šotoru in izven njega zmerjali protestnike, pa ne bom ugibal. Ker jim tudi protestniki niso ostali dolžni.

Nezadovoljstvo in revolt v ljudeh narašča. Tako na levi, kot desni. Kandelabri pa prelivajo s svojimi diskusijami, olja na ogenj.

Največja avtoriteta, predsednik države RS, pa molči. Ko bi moral priti v parlament in razbrati nesposobno parlamentarno vejo oblasti in jutri razpisati nove volitve. To paj e njegova pravica in v tem trenutku tudi dolžnost.

Ko bo prvi fasad batine iz nasprotne strani, bo prepozno. Začeli se bomo medsebojno pretepat. Vse to pa zaradi načina vladanja in delovanja izvršilne in zakonodajne oblasti. Vsi, vseh 88 v parlamentu in tistih 15 ali koliko jih je že v vladi so enako krivi.
DCgeto    (10.10.2021 19:30)
tako lepo napisano da sem dobil izliv skozi spodnjo pipico.tako napihnjene clanke lahko beres samo v kaksni pravljici za novorojencke
Dacho61    (11.10.2021 0:46)
Vedel sem, da Ksihtić+ ne more več fukat, a zdaj vidim, da ne more več niti drkat! Stari kar tako naprej, da boš zadovoljen! Bruh! Drugače pa, dragi moji levuharji, s tem ste pokazali, da ste pravi fašisti vi sami, ko svobodnim ljudem prepovedujete obiske javnih površin, še zlasti, ker jih kot pošteni in delovni davkoplačevalci tudi vzdržujemo, zato lahko kadar koli gremo na prav vsako javno površino, od Lendave do Sečovelj in od Rateč do Obrežja! Vi fašistični komunajzarji in levuhi protestirate proti omejitvam, tudi gibanja, a sedaj bi pa omejevalii gibanje po javnih površinah drugim sodržavljanom! Res ste drek slovenskega naroda! Bruh!
Dacho61    (11.10.2021 1:02)
Dragi fašistoidni komunajzerji in levuhi, verjamem da vas že razmišljanje o porazu boli, a vem, da vas zavedanje, da boste izgubili boli še veliko bolj in huje! Vrnite se na drevo!
Gido    (11.10.2021 8:36)
Hvala Dacho... za prijazno usmerjanje, predvidljivost in dobrohotne opazke.

Hvaležen...
Old Punca    (11.10.2021 12:48)
Ta Vlada je dodedlila status družbeno pomembnega društva, katere vodja je odkrito hvalil Hitlerja.

Ta Vlada je izbrala Marezige za zbor in kazanje svoje moči na delu Slovenije, ki je najbolj trpel pod fašizmom in nacizmom.Mogoče bi spomnila na požig Narodnega doma v Trstu, Martina Čedermaca, pa primere so so prislili Slovence da so pili petrolej ali nekaj podobnega, da so v mukah in dolgo umirali. In častilci takih so po mnenju te Vlade napajani z državnim denarjem.

Da je vladanje z Odloki in ne z z Zakoni, to je s parlamentom ena največji napak te Vlade, ki jim Ustavno sodišče kar naprej očita nespoštovanje Ustave, pot k razmeram, kakršne so Slovenci na Primorskem že poznali.

JJ in Hojs imata pravico do varnostnikov, ne pa do celega kordona. Če so v varnostni oceni predvideli proteste, in zato primerno zaščito, to dokazuje, da so namenoma izzivali. V Grosuplju tega ne bi predvideli.
xbmc    (11.10.2021 15:08)
Če bi stranka SDS poznala zgodovino tega dela Slovenije, ne bi imela tam shoda, ker so Primorci zavedni Slovenci in absolutno ne podpirajo paktiranja z okupatorji.
Mogoče je pa šlo za pravokacijo.
Da je pa bilo tam nesorazmerno število policajev pa ni fer do državljanov davkoplačevalcev.
zvonc    (11.10.2021 15:52)
ha ha ha ha ah 500 komunajzarjev trdi da SDS v istri niso dobrodošli 500 goved ki se krmijo iz davkoplačevalskega denarja v obliki borčevskih penzij ,čeravno so vsi rojeni po 1945 in taki rdečeriti pavijani in golazen komunistična bi radi nekomu omejili gibanje Sramota slovenije za tako golazen komunizma To je tako ko ministrica za gojzarje -predsednik borcev v velenju -prej pa kontiči
zvonc    (11.10.2021 15:57)
no -stara baba tudi komentira borbo proti covidu Covid po njenem mnenju se lahko premaguje le z zakoni in ne z odloki !? še ena ki jemlje preveliko dozo tako kot ona debela odvetnica musarjeva ki je spet dobila priliko da pametuje z komunističnim pravom Cel svet se bori proti Covidu z enakimi ukrepi kot slo -a cel svet nima toliko komunistične golazni ki pametuje gluposti in se bori le za svojo debelo rit
Dacho61    (12.10.2021 10:36)
Samo vprašam za soseda, poštenega in pridnega delavca, seveda tudi davkoplačevalca, sicer pa člana SDS, ali lahko gre v Marezige na dopust? Tja hodi že vrsto let in nikoli ni imel težav! Ko je govoril s svojim gostiteljem, sicer baje enim najboljših družinskij prijateljev, celo svetnikom iz vrst SD, ki je bil celo na zboru Primorske SDS, je bilo na zboru v Marezigah preko 95 % Primorcev, baje mnoge med njimi celo zelo dobro pozna, me protestniki pa ravno obratno, baje veliko manj kot 5 % je bilo Primorcev! jaz sem seveda oporekal temu, saj komunajzarji in levuhi na temu forumu bodo pa že vedeli kako in kaj se je dogajalo v Marezigah, saj so ja debeloritni komunajzar Google kavč eksperti, ki jim je verjeti na besedo, nikoli niso skrivili niti obrite sramne dlačice, kaj šele kaj drugega! In to bom zagovarjal do svoje britke zadnje minute, morda si bom šele tedaj premislil! Bruh!
Dacho61    (12.10.2021 10:44)
Gido, za moje drage komunajzarje in levuhe, samo in le dobro in lepo, ne, ne, ne, samo in le najboljše in najlepše, ker to je komaj dovolj dobro in lepo za komunajzarje in levuhe, ki nam svobodnim državljanom fašistoidno omejujejo gibanje, sami pa se proti temu, tudi preko tujih trupel, zvesto in fanatično fašistoidno borijo!
SLAVA VAM! DOMOVINA VAS IMA RADA!
DCgeto    (12.10.2021 18:37)
tipicno komunajzersko.radi bi dolocali kje se lahko posten delaven slovenec giblje,itak ze dolocajo da moramo placat in gledat njihovo gnilobo na rtvju,govorijo v imenu vsega ljudstva,unicujejo ulice ki jih bomo itak mi placali tisti ki nimamo casa 72 zaporednih vikendov krozit okoli parlamenta kot jastrebi. Vase lovke so zelo globoke prav v vseh zavodih in ustanovah.to vse so indici nazadnjastva.prav pogresajo jugo namesto razvoja. sposobnih kadrov z vase strani je nemogoce dobiti,ker vi bi v zdravstvu namesto zdravnika zaposlili svojega brata peka.ker pac veze in poznanstva so vec vredna kot znanje.zato NIMATE ze 2 leti nobenega predloga v DZ.imate poznanstva,veze in medije.znanja in sposobnosti pa ne...PPA TOLIKO VAS JE!izgovor je pa izkljucevalna politika NE Jansa.jaz pa mislim da je to izgovor ker ste brez vsebine! Bi pa prosil za kakrsenkoli predlog da mi ga kdo napise,ker v dveh letih nisem opazil da bi kdo od levakov DELAL. vi uboga raja bi s takim nedelom dobili brco v rit v sluzbi ze prvi mesec.Vi jih pa pridno zagovarjajte dalje v kar sploh ne dvomom.ponosni slepci komunisticnih ostankov bivse juge.
Gido    (14.10.2021 20:17)
Hvala Dacho... za prijazno usmerjanje, predvidljivost in dobrohotne opazke.

Neskončno že hvaležen... daj še, da nam pomagaš zahteve zahojencem neotesanim :-)
Gido    (14.10.2021 20:22)
Levi ne delajo
Desni pa tud za vse ostale zraven

Dobra...

Ko štiham imam lopato v roki z levo in desno pa še z desno nogo si pomagam če je trda zemljina?

Kaj sem torej zdaj jaz DCgeto?
Gido    (14.10.2021 20:24)
Si bom kar sam odgovoril: komunajzar sigurno ane, ker se pač ne strinjava najbolj...

Si ti zato razumen desničar?Neprijavljen uporabnik - ne moreš dodajati odgovorov
Prijavi se (ali pa se registriraj)

-+- Velenje.com -- Original since 2000 -+-
Pravila uporabe  |  GDPR na Velenje.com  |  Oglasevanje na Velenje.com  |  O nas  |  [email protected]