Velenje.com uporablja piškotke, ki so nujno potrebni za delovanje strani ter piškotke zunanjih partnerjev, s katerimi beležimo statistiko obiska. Več o piškotkih najdete tukaj. S klikom na povezavo soglašaš, z uporabo piškotkov: Sprejmi

  Velenje.com
 Vzdevek  Geslo   Nov uporabnik | Geslo? 

S prijavo potrjujem, da sem seznanjen(a) s pravili GDPR 

Velenje.com : Lokalne novice : Novica

Dan odprtih vrat Medobčinskega društva gluhih in naglušnih Velenje


19. sep 2023

Vabljeni v torek, 26. septembra 2023 na DAN ODPRTIH VRAT MEDOBČINSKEGA DRUŠTVA GLUHIH IN NAGLUŠNIH VELENJE v prostorih MDGN Velenje, Efenkova cesta 61, 3320 Velenje med 9. in 11. uro (priloga).

Medobčinsko društvo gluhih in naglušnih Velenje deluje na področju desetih občin Šaleške in Zgornje Savinjske doline. Je invalidska organizacija s statusom društva, ki deluje v javnem interesu ter si prizadeva za enakopraven položaj in pravice gluhih, naglušnih, gluhoslepih in oseb s polževim vsadkom. V društvo se ljudje vključujejo prostovoljno. Trenutno je evidentiranih približno 460 članov in članic. Društvo je za člane na nek način njihov drugi dom. Omogoča jim razvijanje pozitivne identitete, ustvarjanje specifične kulture gluhih, uporabo svojega jezika, svoje socialno okolje in lažjo integracijo. V društvu se za osebe z okvaro sluha izvajajo posebni socialni programi in ostali projekti, ki jih uporabniki soustvarjajo in so odsev njihovih posebnih potreb. Z njimi izpolnjujejo zastavljene cilje in poslanstvo društva. Ti programi so naravnani tako, da vsebujejo dodaten vidik, ki ga javne in druge službe ne upoštevajo – to je pomoč pri premagovanju komunikacijskih ovir. Poudarek je na individualni pomoči v njim razumljivi komunikaciji ter pomoč pri socialnem vključevanju. Vsebinsko programi zagotavljajo varovanje temeljnih pravic, vplivajo na razvoj medčloveških odnosov, kvaliteto življenja posameznika, njihovih družin, njihovega dostojanstva in neodvisnega življenja.

Ob dnevu odprtih vrat bo možno spoznati delovanje društva in začutiti delček aktivnosti.


Kontaktna oseba: Urška Jakop, strokovna delavka MDGN Velenje, 041 389 554.

Dan odprtih vrat


----
Vir: AGENCIJA PLUS, Andreja Petrovič s.p.


-+- Velenje.com -- Original since 2000 -+-
Pravila uporabe  |  GDPR na Velenje.com  |  Oglasevanje na Velenje.com  |  O nas  |  [email protected]