Velenje.com uporablja piškotke, ki so nujno potrebni za delovanje strani ter piškotke zunanjih partnerjev, s katerimi beležimo statistiko obiska. Več o piškotkih najdete tukaj. S klikom na povezavo soglašaš, z uporabo piškotkov: Sprejmi

  Velenje.com
 Vzdevek  Geslo   Nov uporabnik | Geslo? 

S prijavo potrjujem, da sem seznanjen(a) s pravili GDPR 

Velenje.com : Lokalne novice : Novica

Muzejski odmevi »65 let Muzeja Velenje«, Klepet pod arkadami, Klepet pod Pustim gradom in odprtje fotografske razstave Ksenije Mikor


21. nov 2022

Danes, 21. novembra, je Muzej Velenje objavil novembrsko epizodo Muzejskih odmevov, ki je tokrat posvečena 65. obletnici muzeja. Jutri, 22. novembra, velenjski muzealci vabijo na Klepet pod arkadami, v četrtek, 24. novembra pa na Klepet pod Pustim gradom. V petek, 25. novembra, bodo v Galeriji F-bunker odprli fotografsko razstavo Ksenije Mikor.

Danes, 21. novembra, je Muzej Velenje objavil muzejski podkast, na katerem je Alma Javornik gostila direktorico Muzeja Velenje Tanjo Verboten. Pogovor je tekel o 65. obletnici muzeja, ki jo praznujejo v mesecu novembru in ki so ji posvetili kar nekaj razgibanega muzejskega dogajanja v letu 2022. Med drugim so 10. novembra v rondeli Velenjskega gradu odprli osrednjo jubilejno razstavo z naslovom Lejga, kamerat! Ne v štirc, to naj gre gor, na star' grad!

Podkastu Muzeja Velenje lahko prisluhnite na povezavi:
Jutri, 22. novembra, velenjski muzealci ob 18. uri vabijo na Velenjski grad na Klepet pod arkadami. Gost novembrskega pogovornega večera bo glasbenik Franc Žerdoner. Pogovor bo vodil kustos Muzeja Velenje Damijan Kljajič.

Franc Žerdoner se je rodil leta 1949 v Lipju pri Velenju. V svoji bogati karieri je vodil mnoge ansamble Šaleške doline in je napisal preko 230 skladb pretežno narodno zabavne, pop in zborovske glasbe. 40 let je vodil ansambla Franc Žerdoner in Šaleški fantje, več kot 20 let je igral z ansamblom Sredenšek, prepeval pri Rudarskem oktetu in 10 let z oktetom Luiss Braille Slepih Slovenije, 11 let je vodil zbor upokojencev Vinske Gore, 15 let pa vodi kvintet Flamingo.

V četrtek, 24. novembra, vabijo ob 18. uri v Muzej usnjarstva na Slovenskem na Klepet pod Pustim gradom. Tokrat bo gost klepeta Marjan Jakob, vodil pa ga bo kustos Muzeja usnjarstva na Slovenskem Jernej Hozjan.

Marjan Jakob je bil aktiven na več področjih. Diplomiral je iz zootehnike in se leta 1980 zaposlil v Kmetijski zadrugi Šaleške doline, kjer je bil 12 let direktor, nato pa je odšel v podjetje Mlekarna Celeia Celje, kjer je prav tako opravljal funkcijo direktorja. Aktiven je bil tudi na področju lokalne skupnosti. Od 1994 do 2010 je bil občinski svetnik Občine Šoštanj. Prejel je tudi priznanje Zadružne zveze Slovenije za življenjsko delo.


V petek, 25. novembra, bodo ob 19. uri v Galeriji F-bunker odprli fotografsko razstavo velenjske fotografinje Ksenije Mikor.


----
Vir: Muzej Velenje


-+- Velenje.com -- Original since 2000 -+-
Pravila uporabe  |  GDPR na Velenje.com  |  Oglasevanje na Velenje.com  |  O nas  |  [email protected]