Velenje.com uporablja piškotke, ki so nujno potrebni za delovanje strani ter piškotke zunanjih partnerjev, s katerimi beležimo statistiko obiska. Več o piškotkih najdete tukaj. S klikom na povezavo soglašaš, z uporabo piškotkov: Sprejmi

  Velenje.com
 Vzdevek  Geslo   Nov uporabnik | Geslo? 

S prijavo potrjujem, da sem seznanjen(a) s pravili GDPR 

Velenje.com : Lokalne novice : Novica

Obvestilo za javnost Andragoškega zavoda Ljudska univerza Velenje - Digitalni boni


18. avg 2022

Andragoški zavod Ljudska univerza Velenje je bil izbran na javnem razpisu neformalnih izobraževanj za odrasle, stare 55 let ali več, na področju digitalnih kompetenc za leto 2022. Izobraževanja za 319 ljudi, kolikor imamo razpoložljivih mest, bodo potekala na šestih lokacijah: v Velenju, Šoštanju, Mozirju, Nazarjah, Ljubnem ob Savinji in v Šmartnem ob Paki.
Glede na veliko povpraševanje, različna vprašanja, nejasnosti glede prijav in dnevne pritiske ter grožnje, ki se vršijo na zaposlene, podajamo naslednje obvestilo.
Prijave na digitalna izobraževanja so se po objavah v medijih pričele vrstiti na različne telefonske številke in elektronske naslove Ljudske univerze Velenje, še preden smo uradno prevzeli odločbo, da smo bili izbrani za izvajalca digitalnih izobraževanj za starejše od 55 let za Savinjsko regijo.
V skladu z obvestilom Službe vlade RS za digitalno preobrazbo lahko upoštevamo prijave od trenutka fizičnega prevzema odločbe, to je od 3. 8. 2022, od 16. ure dalje na objavljene telefonske številke in elektronski naslov za namen prijave, in sicer do zapolnitve razpoložljivih mest na posameznih lokacijah.
V manj kot enem dnevu so bila vsa razpoložljiva mesta zapolnjena, o čemer smo obvestili Slovenski regionalno razvojni sklad ter dali objavo na splet.
Tiste, ki ste se pravočasno in ustrezno prijavili, bomo osebno obvestili, opravili uvodni razgovor, ugotovili predznanje za določene vsebine in uvrstili v skupine.
Vsem ostalim, ki ste se prijavili prehitro ali po zapolnitvi mest, predlagamo, da spremljate nadaljnje razpise Službe Vlade Republike Slovenije za digitalno preobrazbo, saj srčno upamo in verjamemo, da bo vlada prepoznala velike potrebe po digitalnem izobraževanju starejših.
Z našimi dobrimi nameni smo pred objavo rezultatov razpisa in izbora izvajalcev zbirali tudi predprijave, za katere pa smo naknadno s strani Službe Vlade Republike Slovenije za digitalno preobrazbo izvedeli, da jih ne smemo upoštevati. Na dan objave rezultatov razpisa smo imeli kolektivni dopust in žal nismo mogli obvestiti vseh udeležencev, ki ste že prej izrazili zanimanje za izobraževanje. Prosimo vas za razumevanje.
Hkrati pa vse tiste, ki želite in potrebujete znanje s področja digitalnih kompetenc, vabimo na brezplačne digitalne delavnice za odrasle v Večgeneracijski center Planet generacij, ki že 6 let deluje na Ljudski univerzi Velenje in občanom ponuja različna izobraževanja, tudi digitalna. Program sofinancira Mestna občina Velenje.
Služba Vlade RS za digitalno preobrazbo je na svoji spletni strani objavila: »Izobraževanja in digitalni boni so v prvi vrsti namenjeni osebam brez ali z nizkimi digitalnimi kompetencami, zato v Službi vlade za digitalno preobrazbo apeliramo na druge, da mesta za izobraževanje in s tem digitalne bone prepustijo tistim, ki oboje bolj potrebujejo.«


----
Vir: Kolektiv Ljudske univerze Velenje


-+- Velenje.com -- Original since 2000 -+-
Pravila uporabe  |  GDPR na Velenje.com  |  Oglasevanje na Velenje.com  |  O nas  |  [email protected]