Velenje.com uporablja piškotke, ki so nujno potrebni za delovanje strani ter piškotke zunanjih partnerjev, s katerimi beležimo statistiko obiska. Več o piškotkih najdete tukaj. S klikom na povezavo soglašaš, z uporabo piškotkov: Sprejmi

  Velenje.com
 Vzdevek  Geslo   Nov uporabnik | Geslo? 

S prijavo potrjujem, da sem seznanjen(a) s pravili GDPR 

Velenje.com : Lokalne novice : Novica

Prihod Dedka Mraza v Šaleško dolino


3. dec 2021

V četrtek pride Dedek Mraz


Druženje z Dedkom Mrazom bo letos potekalo v živo, na varen način, ob upoštevanju vseh ukrepov za zajezitev širjenja Covid-19 – S prihodom Dedka Mraza v Šaleško dolino se pričenjajo prireditve Veseli december 2021
Ko smo se lani poslavljali od Dedka Mraza, ki se je z otroki družil predvsem na virtualni način, smo bili prepričani, da bo letošnji praznični december že tak, kot smo jih bili vajeni pred pandemijo. Žal ni. To pa vseeno ne bo ustavilo dobrega moža s sivo kučmo in belo brado, da tudi letos obišče Šaleško dolino in poskrbi za veselje številnih otrok in tudi odraslih.

Dedek Mraz bo v Velenje prispel v četrtek, 9. decembra, ob 17. uri. Organizatorji (MZPM Velenje, Festival Velenje, Rdeča dvorana ŠRZ Velenje, Mladinski center Velenje in MO Velenje) smo ga želeli sprejeti na Visti, pa so žal trenutni ukrepi temu nenaklonjeni, saj bi morali za obiskovalce pod odrom zagotoviti sedišča na razdalji 1,5 metra. Zato smo se odločili, da ga sprejmemo na toplem, v Rdeči dvorani. Ker bomo upoštevali vse veljavne ukrepe, bo v dvorani lahko le 500 obiskovalcev, ves čas prireditve pa bodo morali ostati na svojih sedežih. Za obisk prireditve bo za starejše od 12 let obvezen pogoj PCT, na njej pa bodo za vse, starejše od 6 let, obvezne tudi obrazne maske. Dedka Mraza bo po prihodu na oder pozdravil tudi župan MOV Peter Dermol, glasbeni gost prireditve pa bo Challe Salle. V dvorano bomo obiskovalce prireditve začeli spuščati ob 16:30 uri, do zapolnitve sedežev v dvorani.

S prihodom Dedka Mraza v Šaleško dolino se bo začel tudi sklop prireditev Veseli december. S pomočjo prijateljev iz Medobčinske zveze prijateljev mladine Velenje, ki so pomagali pri pripravi daril, bo dobri mož v Šaleški dolini obdaril vse otroke od 3. do 6. leta, skupaj kar 1916, od tega v MO Velenje 1407, v Občini Šoštanj 377 in 132 v Občini Šmartno ob Paki. Osrednji del darila je tudi letos kvalitetna knjiga, v njem pa je tudi trenutno zelo popularna igrača. Žal tudi letos ne bodo mogli izvesti druženj z otroki po krajevnih skupnostih in domovih kulture. Darila bo Dedek Mraz otrokom delil na več lokacijah v dolini, na varen, »drive-in« način ali pa od hiše do hiše. Pisma z vabilom otrokom in staršem, kje in kdaj bo potekala delitev daril, so že na poti. Dedek Mraz bo obiskal tudi vse vrtce in osnovne šole, z otroki pa se bo družil na prostem, iz varne razdalje. Mogoče vas na svoji poti po dolini preseneti še kje, saj bo z nami ostal vse do Silvestrovega.


----
Vir: Medobčinska zveza prijateljev mladine Velenje


-+- Velenje.com -- Original since 2000 -+-
Pravila uporabe  |  GDPR na Velenje.com  |  Oglasevanje na Velenje.com  |  O nas  |  [email protected]