Velenje.com uporablja piskotke, ki so nujno potrebni za delovanje strani ter piskotke zunanjih partnerjev, s katerimi belezimo statistiko obiska.
Vec o piskotkih najdes tukaj. S klikom na povezavo soglasas z uporabo piskotkov: Sprejmi
  Velenje.com
 Vzdevek  Geslo   Nov uporabnik | Geslo? 

S prijavo potrjujem, da sem seznanjen(a) s pravili GDPR 
  Velenje.com   Diskusije   Sport   Novice   Obvestila MO   Strokovnjak    Pogrebi   Online 862

Velenje.com : Lokalne novice : Novica
Velikonočni prazniki z Muzejem Velenje in akcija »Pokličite kustosa!«


1. apr 2021

Muzej Velenje v prazničnih dneh vabi na ogled razstave Velika noč, ki so jo postavili v prehodu med Glavnim trgom in Muzejem usnjarstva na Slovenskem v Šoštanju. Med 6. in 9. aprilom pa bodo kustosi Muzeja Velenje na voljo za telefonske pogovore z vsemi, ki bi želeli z njimi deliti svoje spomine, znanje in izkušnje. Z akcijo »Pokličite kustosa!« se Muzej Velenje pridružuje vseslovenski akciji Dan za spremembe.


Muzej Velenje se kljub ponovnemu zaprtju kulturnih ustanov in zaustavitvi javnega življenja trudi ostati v stiku z uporabniki muzejskih storitev in ljubitelji kulturne dediščine. Tako so muzejski sodelavci včeraj, zadnji dan pred prehodom na delo na domu, v Šoštanju postavili novo razstavo na prostem, ki govori o praznovanju velike noči ter o tradiciji in običajih, povezanih z njim. Razstava je na ogled v prehodu med šoštanjskim Glavnim trgom in Muzejem usnjarstva na Slovenskem, kjer je Muzej Velenje doslej že predstavil šoštanjska praznovanja ob godu sv. Nikolaja ter šoštanjska pustovanja. Razstava Velika noč bo sprehajalce popeljala skozi zgodovinsko ozadje ter šege in navade tega pomladanskega praznika. V času velikonočnih praznikov bodo sodelavci Muzeja Velenje poskrbeli tudi za več tematskih objav na muzejskih družbenih omrežjih.

V času, ko je muzej zaprt, si lahko ogledate tudi druge razstave Muzeja Velenje na prostem, ki jih najdete v Galeriji na prostem pri Pošti Velenje, v velenjskih podhodih Pošta in Pesje ter v podhodu pri Vili Bianca, ob pešpoti na Velenjski grad, v vitrinah poslovnega centra Standard, na pročelju Steklene direkcije, na velenjskem stadionu, v izložbi knjižnice v Šmartnem ob Paki, v Zdraviliškem parku v Topolšici in na Graški gori. Lep cilj spomladanskih izletov so lahko tudi Grilova in Kavčnikova domačija ter Spominska točka Izak. Več informacij o vseh razstavah, obeležjih in enotah, za katere skrbi Muzej Velenje, lahko najdete na spletu.

Kot so iz Muzeja Velenje že sporočili, z današnjim dnem zapirajo vrata najmanj do 11. aprila 2021. V tem času bodo sodelavci muzeja svoje delo opravljali na domu in ob drugih nalogah ves čas skrbeli tudi za to, da bodo raznovrstne muzejske vsebine ponujali na spletu. Vsi, ki želite stopiti z njimi v kontakt, jim lahko pišete na elektronski naslov [email protected] ali jih pokličete po telefonu na številko 03 898 26 306.

Muzej Velenje se bo tudi letos pridružil Dnevu za spremembe. V ta namen je pripravil akcijo "Pokličite kustosa!", v okviru katere bodo med 6. in 9. aprilom kustosi Muzeja Velenje od 10. do 12. ure na voljo za pogovor po telefonu z vsemi, ki so pripravljeni deliti kakšno zanimivo zgodbo, informacijo, spomin; z vsemi, ki si želijo klepeta o tem, kako je življenje teklo nekoč. V času, ko zaradi epidemije in zaprtja muzeja ter zaustavitve javnega življenja muzejski sodelavci ne morejo opravljati terenskih obiskov ter se v živo srečevati z informatorji, je lahko telefonski pogovor neprecenljiva priložnost za ohranjanje spomina in širjenje vedenja o naši preteklosti ter za tkanje vezi med generacijami, med ljudmi. Prav tako lahko tovrstni telefonski pogovori prispevajo k premagovanju osamljenosti, ki je osrednja tema letošnjega Dneva za spremembe. Seznam kustosov z njihovi kontakti bo objavljen na spletni strani Muzeja Velenje.


Sodelavke in sodelavci Muzeja Velenje vsem želijo lepe velikonočne praznike in veliko dobrega zdravja!
Vabljeni, da ostanete v družbi Muzeja Velenje in kulturne dediščine tudi v času zaprtja kulturnih ustanov!


----
Vir: Muzej Velenje


-+- Velenje.com -- Original since 2000 -+-
Pravila uporabe  |  GDPR na Velenje.com  |  Oglasevanje na Velenje.com  |  O nas  |  [email protected]