Velenje.com uporablja piskotke, ki so nujno potrebni za delovanje strani ter piskotke zunanjih partnerjev, s katerimi belezimo statistiko obiska.
Vec o piskotkih najdes tukaj. S klikom na povezavo soglasas z uporabo piskotkov: Sprejmi
  Velenje.com
 Vzdevek  Geslo   Nov uporabnik | Geslo? 

S prijavo potrjujem, da sem seznanjen(a) s pravili GDPR 
  Velenje.com   Diskusije   Sport   Novice   Obvestila MO   Strokovnjak    Pogrebi   Online 468

Velenje.com : Lokalne novice : Novica

MZPM Velenje razdelila že 151 tablic, prenosnikov in obnovljenih stacionarnih računalnikov


21. nov 2020

Na Medobčinski zvezi prijateljev mladine Velenje (MZPM Velenje), ki ima tudi status humanitarne organizacije, že od začetka aprila zbirajo rabljeno računalniško opremo za učence in dijake. Mestna občina Velenje je poleti MZPM Velenje donirala 5 tisoč evrov, ki naj bi jih delno namenili za letovanje otrok iz socialno šibkih družin. Ker pa so zaradi širjenja koronavirusa letovanja ob morju odpovedali, so ta denar porabili za nakup delovnih zvezkov za velenjske osnovnošolce in nakup novih prenosnih računalnikov, delno pa tudi za obnovo podarjenih starejših računalnikov. Septembra je Mestna občina Velenje MZPM Velenje donirala še dodatnih 5 tisoč evrov, ki so jih v celoti namenili za nakup novih prenosnih računalnikov. Računalnike in donacije za nakup pa so pridobili tudi od različnih drugih donatorjev. MZPM Velenje je do danes razdelila že 151 (tablic, prenosnikov in obnovljenih stacionarnih) računalnikov.

Že v spomladanskem delu epidemije novega korona virusa se je ob uvedbi pouka na daljavo izkazalo, da je v Velenju veliko družin, ki otrokom ne morejo kupiti potrebne računalniške opreme. S tem so bili postavljeni v neenak položaj z vrstniki, ki so opremo imeli. Do konca prejšnjega šolskega leta so na MZPM Velenje, po tem, ko so pozvali prebivalce Šaleške doline, da jim donirajo rabljene računalnike, zbrali kar nekaj namiznih in prenosnih računalnikov. Vsi se žal niso dali nadgraditi, da bi bili primerni za pouk na daljavo. Razdelili so 47 obnovljenih prenosnih in stacionarnih računalnikov, od tega jih je samo Zveza prijateljev mladine Slovenije donirala 20, ostale pa posamezniki in podjetja iz Šaleške doline.

Čez poletne počitnice je MZPM Velenje z računalniki in tablicami opremil še 4 osnovnošolce; dva iz Velenja, enega iz Šoštanja in enega iz Šmartnega ob Paki. Mestna občina Velenje je poleti MZPM Velenje donirala 5 tisoč evrov, ki naj bi jih delno namenili za letovanje otrok iz socialno šibkih družin. Ker pa so zaradi širjenja koronavirusa letovanja ob morju odpovedali, so ta denar porabili za nakup delovnih zvezkov za velenjske osnovnošolce in nakup novih prenosnih računalnikov, delno pa tudi za obnovo podarjenih starejših računalnikov.

Akcija zbiranja računalnikov se je nadaljevala v septembru, oktobru in novembru, ko so bili zelo uspešni tudi pri pridobivanju finančnih donacij za nakup računalniške opreme za osnovnošolce in dijake. Septembra je Mestna občina Velenje MZPM Velenje donirala še 5 tisoč evrov, ki so jih v celoti namenili za nakup novih prenosnih računalnikov. Nove prenosnike in računalnike in tablice so dokupili tudi s pomočjo donacije 5. Skazinega teka in donacije podjetja Aparati, d. o. o. Mestne občina Velenje pa je zvezi oktobra in v začetku novembra donirala še 24 novih prenosnih računalnikov zasebnega donatorja, zato so lahko skupaj razdelili 67 novih prenosnih računalnikov in 68 obnovljenih rabljenih stacionarnih in prenosnih računalnikov ter 12 novih tablic za mlajše šolarje. Slednje so prav tako kupili iz donacijskih sredstev.

Potrebe so bile velike, saj pouk na daljavo poteka za vse osnovnošolce in dijake, v družinah z več otroki pa en računalnik za sedanji potek pouka na daljavo, ki je nekoliko drugačen kot spomladi, ne zadošča več. Imajo pa še nekaj prošenj za računalnike, saj se ti, na žalost, tudi kvarijo, družine pa otrokom ne morejo kupiti novih. Nekaj računalnikov bodo razdelili še prihodnji teden, saj jih še nadgrajujejo, 5 pa jih bodo dobili še od Zveze prijateljev mladine Slovenije.

MZPM Velenje je do danes med velenjske osnovnošolce razdelila 133 računalnikov (stacionarnih, prenosnih in tablic). 5 novih prenosnikov in 5 obnovljenih stacionarnih računalnikov so donirali dijakom ŠCV. Šoštanjski osnovnošolci pa so s pomočjo zveze dobili 8 (rabljenih in novih) računalnikov, enega pa učenec iz Šmartnega ob Paki. Skupaj so torej razdelili že 151 (tablic, prenosnikov in obnovljenih stacionarnih) računalnikov.

Danes so v Vili Rožle družinam začeli deliti tudi bogate pakete, v katerih je za več kot 100 evrov kozmetike, čistil in hrane. Pripravljajo jih s pomočjo večje donacije s strani podjetja P&G in nekaterih drugih donacij. Razdelili jih bodo vsaj 70.


-----
Vir: Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje


-+- Velenje.com -- Original since 2000 -+-
Pravila uporabe  |  GDPR na Velenje.com  |  Oglasevanje na Velenje.com  |  O nas  |  [email protected]