Velenje.com uporablja piskotke, ki so nujno potrebni za delovanje strani ter piskotke zunanjih partnerjev, s katerimi belezimo statistiko obiska.
Vec o piskotkih najdes tukaj. S klikom na povezavo soglasas z uporabo piskotkov: Sprejmi
  Velenje.com
 Vzdevek  Geslo   Nov uporabnik | Geslo? 

S prijavo potrjujem, da sem seznanjen(a) s pravili GDPR 
  Velenje.com   Diskusije   Sport   Novice   Obvestila MO   Strokovnjak    Pogrebi   Online 619

Velenje.com : Lokalne novice : Novica
Srečanje vodstva Občine s svetniki krajevnih skupnosti


31. jan 2020

Župan Darko Menih enkrat letno povabi na skupni delovni sestanek svetnice in svetnike vseh devetih krajevnih skupnosti. To je odlična priložnost, da se bolje spoznajo, izmenjajo izkušnje, seznanijo z delom v preteklem letu in začrtajo smernice za naprej.

Uvodoma se je župan zahvalil vsem za opravljeno delo in realizacijo skupnega programa, nato je na kratko preletel največje projekte preteklega leta, izpostavil je glasbeno šolo, koncesijo za ceste, prenovo Trga bratov Mravljakov, izvajanje vseh zakonskih obveznosti, vrtec Gaberke, domove krajevnih skupnosti, vodikove avtobuse…

Podžupan Viki Drev je predstavil letošnji proračun, ki je vreden dobrih 15 milijonov evrov in povedal, katere so največje investicije, ki Občino čakajo v letošnjem letu – od Trga bratov Mravljakov, izboljšanje cestne in komunalne infrastrukture, izpostavil je pripravo odloka za podelitev koncesije za izgradnjo stanovanj za mlade družine ter povedal, da je ena izmed nalog občine najti ustrezen prostor za širjenje gospodarstva. Povedal je, da je to med drugim povezano s protipoplavno študijo in njenimi ukrepi.
O delu občinske uprave je govoril direktor Drago Koren. Predsedniki krajevnih skupnosti se srečujejo predvsem s finančno službo, zato je na kratko preletel še nekatera druga področja, izpostavil je težavo vedno večjih stroškov na področju družbenih dejavnosti (domovi za ostarele, pogrebni stroški, pomoč družini na domu…).
V nadaljevanju so predsedniki oz. njihovi namestniki podali poročila o delu posamezne krajevne skupnosti za leto 2019 in predstavili načrte za leto 2020. Skupno vsem (razen Šoštanju) je, da namenijo večji del sredstev za vzdrževanje in izboljšavo cestne infrastrukture, vsi sodelujejo v čistilnih akcijah v kraju. Večina sicer opaža, da je okolje čistejše, kot je bilo v preteklosti, razen v Lokovici, kjer ocenjujejo, da je smeti v naravi več, kot jih je bilo. Ponekod dajejo pomoč ob rojstvu otroka, obiskujejo starejše krajane, vsi pa odlično sodelujejo z društvi, ki delujejo v kraju. Poudarili so, da je to sodelovanje vzajemno, saj tudi društvo pomaga pri delovnih akcijah in podobno. V Skornem so izjemno veseli novega doma, ki ga je lani zgradila Občina Šoštanj, krajani pa so prispevali les, da so ga lahko tudi po svoje opremili. V Šoštanju se veliko posvečajo družabnemu življenju, skrbijo za otroško igrišče in tržnico, pripravljajo se na praznovanje 110. obletnice mestnih pravic, ki bo prihodnje leto, veliko pozornosti pa obenem posvečajo borbi za čistejše okolje.

Vsi so soglašali, da je sodelovanje Občine in krajevnih skupnosti odlično, vsa odprta vprašanja se sproti rešujejo, župan se je ob koncu še enkrat vsem zahvalil za njihovo delo. Poudaril je, da mogoče marsikdo misli, da je njihovo delo enostavno, vendar temu še zdaleč ni tako.

Sledilo je neformalno druženje z izmenjavo idej in izkušenj.


----
Vir: Občina Šoštanj


-+- Velenje.com -- Original since 2000 -+-
Pravila uporabe  |  GDPR na Velenje.com  |  Oglasevanje na Velenje.com  |  O nas  |  [email protected]