Velenje.com uporablja piskotke, ki so nujno potrebni za delovanje strani ter piskotke zunanjih partnerjev, s katerimi belezimo statistiko obiska.
Vec o piskotkih najdes tukaj. S klikom na povezavo soglasas z uporabo piskotkov: Sprejmi
  Velenje.com
 Vzdevek  Geslo   Nov uporabnik | Geslo? 

S prijavo potrjujem, da sem seznanjen(a) s pravili GDPR 
  Velenje.com   Diskusije   Sport   Novice   Obvestila MO   Strokovnjak    Pogrebi   Online 511

Velenje.com : Lokalne novice : Novica
Ozaveščevalno-zbiralna nagradna akcija


26. apr 2019

Družba ZEOS, d.o.o. v sklopu projekta Life Gospodarjenje z e-odpadki in Rokometni klub Gorenje Velenje organizirata posebno ozaveščevalno-zbiralno nagradno akcijo »Napolnimo ulične zbiralnike za stare aparate v Šaleški dolini!«. Potekala bo med 25. aprilom in 25. majem 2019. Z akcijo želijo spodbuditi vse občanke in občane k ločevanju starih aparatov in odpadnih baterij, ki v domačem gospodinjstvu hitro pristanejo med mešanimi komunalnimi odpadki. Čas spomladanskih čiščenj je pravi čas, da se napolni vseh 33 uličnih zbiralnikov, ki stojijo v Mestni občini Velenje in Občini Šoštanj ter so namenjeni tovrstnim odpadkom. S sodelovanjem v nagradni igri si lahko z nekaj sreče vsi sodelujoči prižrebajo tudi enega izmed 10-ih Gorenjevih namiznih žarov. Projekt Life je sofinanciran s strani Evropske komisije in Ministrstva za okolje in prostor RS.

Namen akcije je spodbujanje k pravilnemu ravnanju z malimi starimi aparati in odpadnimi baterijami. Tovrstni odpadki so nevarni odpadki in nepravilno odloženi predstavljajo nevarnost za okolje, surovine, ki se nahajajo v njih pa so za vedno izgubljene. Možnosti za oddajo nedelujočih aparatov in baterij je danes že veliko in ena izmed njih je tudi ulični zbiralnik za stare aparate. Širom države jih je postavljenih že 666, večinoma stojijo na večjih ekoloških otokih, tudi v Mestni občini Velenje in v Občini Šoštanj, kjer jih je postavljenih 33.

V sklopu ozaveščevalno-zbiralne nagradne akcije »Napolnimo ulične zbiralnike za stare aparate v Šaleški dolini!« bodo organizatorji opozarjali na lokacije teh zbiralnikov, saj si želijo s starimi aparati in odpadnimi baterijami v času enega meseca napolniti prav vse zbiralnike v Mestni občini Velenje in Občini Šoštanj do zadnjega kotička.Šport in okolje z roko v roki

Da jim bo to res uspelo bodo poskrbeli rokometaši Rokometnega kluba Gorenje Velenje, ki bodo kot lokalni prijatelji in podporniki akcije vsak po svojih močeh pozivali svoje sokrajane k sodelovanju. Rokometni klub se želi čim bolj povezati s celotno Šaleško dolino, saj čutijo zaradi velikega lokalnega vpliva na širše množice ogromno družbeno odgovornost in se pri svojih aktivnostih zavezujejo, da poskušajo okolju vrniti, kar jim daje.
Zato organizatorji akcije s skupnimi močmi pozivajo vse lokalne prebivalce, da po svojih predalih, kleteh in podstrešju hitro poiščejo svoje male odslužene aparate in baterije ter jih oddajo v enega izmed uličnih zbiralnikov v Mestni občini Velenje in Občini Šoštanj. Tako lahko postanejo del te zelene zgodbe tudi oni.Kaj se lahko odda v ulične zbiralnike

V ulične zbiralnike se lahko odda male gospodinjske aparate (električne mešalnike, likalnike, tehtnice, ure, grelnike vode, ožemalnike, opekače kruha …), prenosne baterije in akumulatorje, elektronske igrače, računalniško opremo in zabavno elektroniko (mobilne telefone, računalnike, tiskalnike, zvočnike, kalkulatorje, polnilce, fotoaparate, slušalke …) in drugo malo opremo in orodje (sušilnike, električna orodja, brivnike, svetilke …).

V ulične zbiralnike ne sodijo TV in monitorji ter sijalke, saj se lahko razbijejo. Le-te se lahko odda v trgovinah z električno in elektronsko opremo (zeleni koti), v okviru lokalnega mobilnega zbiranja (v Šaleški dolini ga družba ZEOS, d.o.o. organizira skupaj s PUP – Saubermacher, d.o.o. v mesecu juniju 2019) ali na zbirne centre. Prav tako v ulične zbiralnike ne sodijo kakršnikoli drugi odpadki.

Nagradna igra

V času akcije lahko vsi občanke in občani sodelujejo tudi v nagradni igri »Najdi ulični zbiralnik za stare aparate v Šaleški dolini«, v kateri si lahko z nekaj sreče prižrebajo tudi enega izmed 10-ih Gorenjevih namiznih žarov. Prijavni obrazec in pravila nagradne igre sta objavljena na spletni strani www.rk-gorenje.com in www.stariaparati.si.


----
Vir: RK Gorenje Velenje


-+- Velenje.com -- Original since 2000 -+-
Pravila uporabe  |  GDPR na Velenje.com  |  Oglasevanje na Velenje.com  |  O nas  |  [email protected]