Velenje.com uporablja piskotke, ki so nujno potrebni za delovanje strani ter piskotke zunanjih partnerjev, s katerimi belezimo statistiko obiska.
Vec o piskotkih najdes tukaj. S klikom na povezavo soglasas z uporabo piskotkov: Sprejmi
  Velenje.com
 Vzdevek  Geslo   Nov uporabnik | Geslo? 

S prijavo potrjujem, da sem seznanjen(a) s pravili GDPR 
  Velenje.com   Diskusije   Sport   Novice   Obvestila MO   Strokovnjak    Pogrebi   Online 276

Velenje.com : Lokalne novice : Novica
Gozdarsko tekmovanje za memorial Milana Pogorelčnika


19. jul 2018

Dani Avbreht prihaja iz Škalskih Cirkovc pri Velenju. Lansko leto je postal mladi prevzemnik na domači kmetiji. Kmetija je velika 32 hektarov (25 ha gozda, 7 ha travnikov), ima še 6 ha travnikov. Ukvarjajo se z živinorejo in gozdarstvom. Ker je po poklicu lesarski tehnik, naredi tudi kakšno stvar iz lesa. Na kmetiji mu pomagajo žena Tatjana, sin Miha, hči Maša ter oče in mama. Ima tudi svoj ansambel (ans. Bratov Avbreht), v katerem igrata tudi brata Simon in Sandi.
Pred tremi leti je začel tekmovati tudi na gozdarskih tekmovanjih z motorno žago. Za to ga je navdušil Janko Mazej iz Belih Vod (mentor in sedemkratni državni prvak v tem tekmovanju). Je tudi ustanovni član društva lastnikov gozdov Šaleške doline. Tudi Dani je član tega društva, kjer se seznanjajo z varnim delom v gozdu. Vsako leto organizirajo razna izobraževanja in izlete, kjer tudi v praksi vidijo novosti na trgu. Srečujejo se tudi s člani drugih društev in si izmenjujemo mnenja.
V tem tekmovanju je dosegel lepe uspehe:
*2016 tretje mesto na tekmovanju za Memorial Milana Pogorelčnika v Cirkovcah
*2017 tretje mesto na tekmovanju za memorial Mlačnik – Voler v Lučah
*2017 prvo mesto na tekmovanju na Rogli
*2017 tretje mesto na državnem tekmovanju v Gornji Radgoni
*2018 prvo mesto na tekmovanju za memorial Milana Pogorelčnika v Cirkovcah

Tekmuje v ekipi Brlec (Miha Brlec – lanskoletni državni prvak, Dani Avbreht, Klemen Mazej), s katero so v lanskem letu osvojili dve prvi mesti in eno drugo.
Tekmovanje za memorial Milana Pogorelčnikato je bilo letos za Danija nekaj posebnega, saj je potekalo v njegovem domačem kraju. Imenuje se po žal že pokojnemu gozdarju Milanu Pogorelčniku, ki je bil leta 2006 pobudnik, da se to tekmovanje odvija v ZGS, krajevni enoti Šoštanj. Leta 2006 je bilo prvo, potem ga do leta 2015 ni bilo. Nato se je odvilo v Gaberkah in zdaj tri leta zapored v Cirkovcah. Tekmovanje poteka v petih disciplinah (kombinirani rez, precizni rez, zasek in podžagovanje, kleščenje in podiranje na balon). Na koncu se ocenje natančnost in čas. Letos je bilo prijavljenih kar 39 tekmovalcev iz različnih društev.
1.mesto : Dani Avbreht
2.mesto: Janko Mazej
3.mesto: Klemen Mazej
Tekmovanje je skupaj s tekmovanjem, ki poteka v Lučah, tudi izbirno za državno tekmovanje v Gornji Radgoni. Tam zavod za gozdove Slovenije – območno enoto Nazarje, zastopajo trije najboljši tekmovalci iz obeh tekem. Poleg tekmovanja z motornimi žagami je bilo na prireditvi veliko razstavljalcev gozdarske opreme. To tekmovanje je bilo letos tudi v sklopu krajevnega praznika v Cirkovcah, ki ga prirejao vsako leto.


----
Vir: Agencija Plus


-+- Velenje.com -- Original since 2000 -+-
Pravila uporabe  |  GDPR na Velenje.com  |  Oglasevanje na Velenje.com  |  O nas  |  [email protected]