Velenje.com uporablja piskotke, ki so nujno potrebni za delovanje strani ter piskotke zunanjih partnerjev, s katerimi belezimo statistiko obiska.
Vec o piskotkih najdes tukaj. S klikom na povezavo soglasas z uporabo piskotkov: Sprejmi
  Velenje.com
 Vzdevek  Geslo   Nov uporabnik | Geslo? 

S prijavo potrjujem, da sem seznanjen(a) s pravili GDPR 
  Velenje.com   Diskusije   Sport   Novice   Obvestila MO   Strokovnjak    Pogrebi   Online 418

Velenje.com : Lokalne novice : Novica
podpis pogodbe za rekonstrukcijo in dozidavo Glasbene šole Šoštanj


17. maj 2018

V Šoštanju se že dlje časa kaže potreba po novih prostorih glasbene šole. Obstoječih učilnic je za kvalitetno izvajanje programa premalo, zato je Občina Šoštanj že v letu 2014 pristopila k načrtovanju prostorov za novo glasbeno šolo. Poleg glasbene šole prostore uporablja tudi Pihalni orkester Zarja Šoštanj, v novem objektu bo svoje prostore našel še Mešani pevski zbor Svoboda Šoštanj, ki trenutno uporablja malo dvorano kulturnega doma.

V obstoječi glasbeni šoli je 7 individualnih in dve skupinski učilnici, kar je občutno premalo za 160 otrok, ki je trenutno vpisanih v Glasbeno šolo Šoštanj, zato uporabljajo tudi začasne prostore v kulturnem domu.

Zarja ima že skoraj 100 aktivnih članov in dosega odmevne uspehe na domačih in tudi mednarodnih tekmovanjih. Gre za društvo z bogato – več kot 90-letno tradicijo.
Nekoliko mlajši so pevci Svobode, ki bodo prihodnje leto praznovali 50. obletnico delovanja. Danes je v društvu 35 pevk in pevcev in so tudi že dosegli nekaj vidnih rezultatov na različnih tekmovanjih, širši javnosti pa so postali znani, ko so zmagali v tekmovanju pevskih zborov v oddaji Spet doma.

Nov objekt
V novem objektu je predvidena ena dvorana za interne nastope, ki bo omogočala tudi skupinski pouk, ena skupinska in 17 individualnih učilnic. Ti prostori so namenjeni glasbeni šoli.
Poleg tega sta še dve dvorani s spremljevalnimi prostori – ena večja za potrebe Pihalnega orkestra Zarja in manjša za Mešani pevski zbor Svoboda Šoštanj.

Gre za rekonstrukcijo in dozidavo obstoječega objekta. Skupna neto uporabna površina novega objekta bo 1.445 m2, od tega približno polovico predstavlja rekonstrukcija in drugo polovico dozidava.

Občina Šoštanj je izvedla javno naročilo, na katerega se je kot edini ponudnik prijavilo podjetje Esotech, d. d., Velenje, s partnerjem podjetjem Andrejc, d. o. o., iz Šoštanja. Vrednost del znaša 2.559.827,23 EUR z DDV, oprema v javno naročilo ni bila vključena, Občina bo za ta del izvedla drugo javno naročilo.
Z deli na objektu glasbene šole bodo pričeli 1. junija 2018, v nov objekt se bodo uporabniki predvidoma vselili v začetku šolskega leta 2019/20.

Projekt je izdelalo podjetje Modular arhitekti, d. o. o., Ljubljana, avtorji Mojca Gregorski, Miha Kajzelj, Matic Lašič. Kot zanimivost povejmo, da gre za isto skupino, ki je zasnovala tudi šoštanjski vrtec, ki ga je v okviru javno-zasebnega partnerstva prav tako zgradilo podjetje Esotech, d. d., in smo po skoraj štirih letih uporabe z njim izjemno zadovoljni tako Občina Šoštanj, vodstvo in zaposleni Vrtca Šoštanj ter, kar je najpomembnejše, v njem se odlično počutijo otroci in njihovi starši.

Občina Šoštanj je za zaključek letošnjega in za prihodnje šolsko leto 2018/19 uporabnikom zagotovila nadomestne prostore v Šoštanju. Del pouka bodo izvajali v Osnovni šoli Karla Destovnika-Kajuha Šoštanj, del v Vili Mayer, kulturnem domu in nekdanjih prostorih vrtca, godba pa se bo začasno preselila v Gasilski dom v Topolšico.


----
Vir: Občina Šoštanj


-+- Velenje.com -- Original since 2000 -+-
Pravila uporabe  |  GDPR na Velenje.com  |  Oglasevanje na Velenje.com  |  O nas  |  [email protected]