Velenje.com uporablja piskotke, ki so nujno potrebni za delovanje strani ter piskotke zunanjih partnerjev, s katerimi belezimo statistiko obiska.
Vec o piskotkih najdes tukaj. S klikom na povezavo soglasas z uporabo piskotkov: Sprejmi
  Velenje.com
 Vzdevek  Geslo   Nov uporabnik | Geslo? 

S prijavo potrjujem, da sem seznanjen(a) s pravili GDPR 
  Velenje.com   Diskusije   Sport   Novice   Obvestila MO   Strokovnjak    Pogrebi   Online 308

Velenje.com : Lokalne novice : Novica
Odprtje razstave Citre, Jajčarija in kaligrafija, koncert big bandov iz Esslingena in Velenja ter odprtje fotografske razstave Marjana Klepca


7. maj 2018

V četrtek, 10. maja, bodo v Galeriji Domžale odprli gostujočo razstavo Muzeja Velenje z naslovom Citre, na Velenjskem gradu pa bodo pripravili etnološko prireditev Jajčerija. V petek, 11. maja, bodo v Galeriji F-bunker odprli fotografsko razstavo Marjana Klepca, na Velenjskem gradu pa pripravili koncert, na katerem se bosta predstavila Grovin'High Big Band iz nemškega Esslingena ter Big Band Glasbene šole Fran Korun Koželjski Velenje.

V Galeriji Domžale bodo v četrtek, 10. maja, ob 19. uri odprli gostujočo razstavo Muzeja Velenje z naslovom Citre. Razstavo bosta ob odprtju predstavila avtorja, Boris Andrej Mlakar, lastnik zasebne zbirke citer, ki bodo na ogled, in Blaž Verbič, višji kustos Muzeja Velenje. Obiskovalce bosta nagovorili tudi direktorica Kulturnega doma Franca Bernika Domžale Cveta Zalokar in direktorica Muzeja Velenje Mojca Ževart.

Razstava Citre, ki je bila v letu 2016 na ogled v okroglem stolpu Velenjskega gradu, v letu 2017 pa v Posavskem muzeju Brežice, je med obiskovalci naletela na izjemno dober odziv. Dobro obiskane so bile tudi vse spremljevalne prireditve (javna vodenja, koncerti, ustvarjalne delavnice, pedagoški programi ...), ki so jih ob razstavah pripravili velenjski muzealci. Razstavo Citre Muzeja Velenje spremlja tudi knjižica z enakim naslovom. V njej je na kratko predstavljena zgodovina citer in citrarstva na Slovenskem. Zanimiva in lično oblikovana knjižica je po ceni 3 evre na voljo v muzejski trgovini na Velenjskem gradu.

Prav tako v četrtek, 10. maja, bodo ob 15. uri na Velenjskem gradu člani Univerze za tretje življenjsko obdobje Velenje pripravili etnološko prireditev Jajčerija. Na prireditvi, ki so jo naslovili »Peričice smo me« bodo nastopili Vokalna skupina Lastovke, članice krožkov Planinci in Pohodniki ter učenci Osnovne šole Gustava Šiliha Velenje, odprli pa bodo tudi razstavo krožka Kaligrafija z naslovom Gradovi Šaleške doline. Vstopnina na prireditev sta dve surovi jajci.

V petek, 11. maja, bodo ob 19. uri v Galeriji F-bunker odprli fotografsko razstavo Marjana Klepca, fotografa narave in lovca trenutkov. Njegova tokratna razstava prikazuje kompozicijo, ki je odnos med svetlobo in temo, med bližino in daljavo, med velikostjo ter majhnostjo.

Muzej Velenje pa bo v petek, 11. maja, v sodelovanju s Kulturno umetniškim društvom EMARS, Glasbeno šolo Fran Korun Koželjski Velenje, Mestno občino Velenje in Gostilnico Mia Bianca poskrbel še za en zanimiv kulturni dogodek. Pripravili bodo prav poseben dvodelni koncert dveh big bandov, s katerim se bosta predstavila Grovin'High Big Band iz nemškega Esslingena in Big Band Glasbene šole Fran Korun Koželjski Velenje, obiskovalci pa bodo ob poslušanju glasbe lahko uživali v dveh čudovitih ambientih velenjske kulturne dediščine. Prvi del koncerta bosta big band iz Esslingena, partnerskega in prijateljskega mesta Velenja, in big band velenjske glasbene šole ob 19. uri odigrala v atriju Velenjskega gradu, ob 22. uri pa drugi del koncerta na terasi Vile Bianca. Obiskovalci koncerta si bodo lahko v premoru med prvim in drugim delom ogledali še razstavo o pomembnejših mejnikih iz zgodovine Šaleške doline ob pešpoti, ki povezuje Velenjski grad in Vilo Bianca, v Gostilnici Mia Bianca pa bodo tudi poskrbeli za posebno ponudbo na ta poseben večer.


----
Vir: Muzej Velenje


-+- Velenje.com -- Original since 2000 -+-
Pravila uporabe  |  GDPR na Velenje.com  |  Oglasevanje na Velenje.com  |  O nas  |  [email protected]