Velenje.com uporablja piskotke, ki so nujno potrebni za delovanje strani ter piskotke zunanjih partnerjev, s katerimi belezimo statistiko obiska.
Vec o piskotkih najdes tukaj. S klikom na povezavo soglasas z uporabo piskotkov: Sprejmi
  Velenje.com
 Vzdevek  Geslo   Nov uporabnik | Geslo? 

S prijavo potrjujem, da sem seznanjen(a) s pravili GDPR 
  Velenje.com   Diskusije   Sport   Novice   Obvestila MO   Strokovnjak    Pogrebi   Online 747

Velenje.com : Lokalne novice : Novica
Odprtje razstave Poročnik Franjo Malgaj, predstavitev knjige o Društvu ljudske tehnike, kulinarični večer, obarvan z zgodbo rodbine Herberstein


14. nov 2017

V torek, 14. novembra, bodo velenjski muzealci v Vili Bianci odprli gostujočo razstavo Knjižnice Šentjur Poročnik Franjo Malgaj. V četrtek, 16. novembra, vabijo v Muzej usnjarstva na Slovenskem na predstavitev zbornika, izdanega ob sedemdeseti obletnici začetkov delovanja Društva ljudske tehnike Šmartno ob Paki. V prostorih Vile Herberstein bodo v petek, 17. novembra, pripravili kulinarični večer, obarvan z zgodbo rodbine Herberstein, v galeriji Fbunker bodo v soboto, 18. novembra odprli fotografsko razstavo Rock&Roll študija, v nedeljo, 19. novembra, pa vabijo otroke na nedeljsko muzejsko ustvarjalnico z naslovom Šestdeseti rojstni dan Muzeja Velenje. Ob svetovnem dnevu otroka, 20. novembra, bodo za otroke in družine brezplačno odprli tri enote Muzeja Velenje.

V torek, 14. novembra, Muzej Velenje v sodelovanju s Šaleškim društvom »general Maister« Velenje ob 19. uri vabi v Vilo Bianco na odprtje razstave Poročnik Franjo Malgaj.
Po razvitju prapora lani ustanovljenega Šaleškega društva »general Maister« Velenje pri spomeniku dr. Karlu Verstovšku ob 18. uri in predavanju dr. Dragana Potočnika o vlogi generala Maistra, ki bo sledilo razvitju, bodo odprli razstavo o borcu za severno mejo Franju Malgaju, po katerem nosi ime tudi ena od velenjskih ulic.


V četrtek, 16. novembra, bodo ob 18. uri v Muzeju usnjarstva na Slovenskem predstavili zbornik, izdan ob sedemdeseti obletnici začetkov delovanja Društva ljudske tehnike Šmartno ob Paki, pri nastajanju katerega sta aktivno sodelovala tudi direktorica Muzeja Velenje Mojca Ževart in kustos Muzeja usnjarstva na Slovenskem dr. Miran Aplinc.


V Vili Herberstein bodo v petek, 17. novembra, ob 19. uri pripravili kulinarični večer po receptih iz stare Herbersteinske kuharske knjige. Jedi bodo pripravili po receptih iz kuharske knjige grofice Anne Marie Herberstein in patra Ivana Kellerja, družinskega duhovnika Herbersteinov. Pri organizaciji kulinaričnega večera z Vilo Herberstein sodeluje Muzej Velenje.

V soboto, 18. novembra, bodo ob 19. uri v Galeriji Fbunker v podhodu pri Vili Bianci, ki sodi pod okrilje Muzeja Velenje, odprli fotografsko razstavo Velenjčana Jurija Vižintina z naslovom Rock&Roll študija.
Galerija Fbunker v podhodu pri Vili Bianci je odprta ob ponedeljkih, torkih, četrtkih in petkih med 19. in 21. uro, ob sredah in sobotah pa med 9. in 11. uro: Ob nedeljah in praznikih je galerija zaprta, za najavljene obiskovalce pa je Galerija Fbunker odprta tudi po dogovoru.


V mesecu novembru, ko Muzej Velenje praznuje svoj šestdeseti rojstni dan, vabi mlade muzealce, da se jim v nedeljo, 19. novembra, ob 10. uri pridružijo na praznični nedeljski ustvarjalnici. Nedeljsko muzejsko ustvarjalnico, ki so jo naslovili Šestdeseti rojstni dan Muzeja Velenje bodo tokrat pripravili za dve starostni skupini otrok. Otroci, stari med štiri in osem let, so vabljeni, da se srečanja udeležijo v družbi staršev, otroci, stari med devet in štirinajst let, pa jih lahko obiščejo sami.


V ponedeljek, 20. novembra, vabijo velenjski muzealci na brezplačen ogled Muzeja Velenje. Ob svetovnem dnevu otroka Muzej Velenje otrokom in družinam poklanja brezplačen ogled treh muzejskih enot. Muzej na Velenjskem gradu in Muzej usnjarstva na Slovenskem v Šoštanju bosta odprta med 10. in 18. uro, Hiša mineralov v Starem Velenju pa med 10. in 17. uro.


----
Vir: Muzej Velenje


-+- Velenje.com -- Original since 2000 -+-
Pravila uporabe  |  GDPR na Velenje.com  |  Oglasevanje na Velenje.com  |  O nas  |  info@velenje.com