Velenje.com uporablja piskotke, ki so nujno potrebni za delovanje strani ter piskotke zunanjih partnerjev, s katerimi belezimo statistiko obiska.
Vec o piskotkih najdes tukaj. S klikom na povezavo soglasas z uporabo piskotkov: Sprejmi
  Velenje.com
 Vzdevek  Geslo   Nov uporabnik | Geslo? 

S prijavo potrjujem, da sem seznanjen(a) s pravili GDPR 
  Velenje.com   Diskusije   Sport   Novice   Obvestila MO   Strokovnjak    Pogrebi   Online 586

Velenje.com : Lokalne novice : Novica
Strokovno vodstvo po gradu Šalek z dr. Tonetom Ravnikarjem, odprtje Pikine fotografske razstave, odprtje prenovljenega Podhoda Pošta, Evropska kartica ugodnosti za invalide, brezplačen ogled Muzeja Velenje za imetnike članske izkaznice ZDSLU


6. sep 2017

Velenjski muzealci obveščajo, da je v koledarju prireditev Mestne občine Velenje prišlo do tiskarske napake. Strokovnega vodenja po gradu Šalek z dr. Tonetom Ravnikarjem ne bo danes, v sredo, 6. septembra, kakor je objavljeno tam, ampak si boste Šaleški grad z največjim poznavalcem srednjega veka v Šaleški dolini lahko ogledali v četrtek, 21. septembra.
V sredo, 13. septembra, bodo ob 18. uri odprli prenovljen Podhod Pošta z novim razstaviščem Muzeja Velenje, ob 19. uri pa Pikino razstavo na Velenjskem gradu z naslovom »Na kmetiji je lepo«.
V Muzeju Velenje se z veseljem odzivajo na različne pozive, s katerimi obiskovalcem omogočajo še boljšo dostopnost muzejskih razstav. Tako ugodnosti zdaj ponujajo tudi imetnikom Evropske kartice ugodnosti za invalide, od 1. septembra dalje pa tudi imetnikom članske izkaznice ZDSLU.

Velenjski muzealci vabijo na ogled Šaleškega gradu z dr. Tonetom Ravnikarjem, ki ga bodo pripravili v četrtek, 21. septembra 2017. Dr. Tone Ravnikar je eden največjih poznavalcev srednjeveške zgodovine Šaleške doline. Zbirno mesto udeležencev ogleda bo ob 18. uri pred gasilskim domom v Šaleku. V primeru slabega vremena prireditev odpade.

V koledarju prireditev Mestne občine Velenje je prišlo do tiskarske napake. Vodenega ogleda Šaleškega gradu ne bo v sredo, 6. septembra, kakor je bilo objavljeno tam, ampak v četrtek, 21. septembra. Za nevšečnost se opravičujejo in prosijo za razumevanje!


V sredo, 13. septembra, bodo velenjski muzealci odprli kar dve novi razstavi.
V sodelovanju z Mestno občino Velenje ob 18. uri vabijo v prenovljen Podhod Pošta, ob 19. uri pa bodo na Velenjskem gradu v okviru Pikinega festivala odprli fotografsko razstavo z naslovom »Na kmetiji je lepo«. Na tokratni Pikini razstavi na Velenjskem gradu bodo člani Fotokluba F8 predstavili izbor del, ki so jih namensko ustvarili na temo letošnjega Pikinega festivala. Na fotografijah bodo prikazali svoje videnje pestrega življenja na slovenskih kmetijah in odstrli niz pogledov na lepote dela in bivanja v naravnem okolju.

V Muzeju Velenje se z veseljem odzivajo na različne pozive, s katerimi obiskovalcem omogočajo še boljšo dostopnost muzejskih razstav.
Tako so se s svojo ponudbo priključili projektu Evropska kartica ugodnosti za invalide. Vsem skupinam invalidov (razen skupinam delovnih invalidov) in njihovim spremljevalcem ob predložitvi Evropske kartice ugodnosti za invalide omogočajo brezplačen ogled muzejskih in galerijskih razstav Muzeja Velenje. Po dogovoru in v skladu z razpoložljivimi možnostmi pa invalidom nudijo tudi asistenco pri ogledu. Razstave na Velenjskem gradu so opremljene z napisnimi tablami, ki so primerne tudi za slepe in slabovidne, Muzej usnjarstva na Slovenskem v Šoštanju pa je popolnoma dostopen za ljudi na invalidskih vozičkih.

Od 1. septembra dalje si Muzej Velenje in njegove enote lahko brezplačno ogledajo tudi imetniki članskih izkaznic Zveze društev slovenskih likovnih umetnikov.

V poletnih mesecih je Muzej Velenje obiskovalce ob sobotah in nedeljah vabil tudi k obisku Grilove domačije v Lipju pri Velenju in Kavčnikove domačije v Zavodnjah nad Šoštanjem. Od meseca septembra pa vse do meseca junija si bodo obiskovalci notranjost obeh domačij lahko ogledali samo po predhodnem dogovoru. Najave za ogled sprejemajo v Muzeju Velenje na telefonski številki 03 898 27 30 ali na elektronskem naslovu info@muzej.velenje.si .


----
Vir: Muzej Velenje


-+- Velenje.com -- Original since 2000 -+-
Pravila uporabe  |  GDPR na Velenje.com  |  Oglasevanje na Velenje.com  |  O nas  |  info@velenje.com