Velenje.com uporablja piskotke, ki so nujno potrebni za delovanje strani ter piskotke zunanjih partnerjev, s katerimi belezimo statistiko obiska.
Vec o piskotkih najdes tukaj. S klikom na povezavo soglasas z uporabo piskotkov: Sprejmi
  Velenje.com
 Vzdevek  Geslo   Nov uporabnik | Geslo? 
  Velenje.com   Diskusije   Sport   Novice   Obvestila MO   Strokovnjak    Pogrebi   Online 460

Velenje.com : Lokalne novice : Novica
Raznovrstno dogajanje v Muzeju Velenje


19. apr 2017

V petek, 21. aprila, bodo ob 18. uri na Velenjskem gradu predstavili novo serijo spominkov in darilc Muzeja Velenje. V soboto, 22. aprila, bodo ob 16. uri blagoslovili grajsko kapelo in odprli razstavo molitvenikov. V torek, 25. aprila, pripravljajo ob 18. uri v Muzeju usnjarstva na Slovenskem Klepet pod Pustim gradom. Na praznik dela, 1. maja, bodo ob 11. uri na Graški gori odprli razstavo "Živel 1. maj! Živel praznik dela! – Praznik dela med rudarji in železarji na Slovenskem". V četrtek, 4. maja, bo na Velenjskem gradu od 15. ure potekala etnološka prireditev Jajčarija, ob 18. uri pa bodo odprli razstavo "Makete bojnih ladij iz zbirke Vladimirja Koruna".

Velenjski muzealci bodo tudi v zadnjih aprilskih in prvih majskih dneh zelo aktivni in bodo za obiskovalce pripravili vrsto zanimivih dogodkov in razstav.


V petek, 21. aprila, vabijo ob 18. uri na Velenjski grad na predstavitev nove serije spominkov in darilc, ki jih Muzej Velenje pripravlja v svojem jubilejnem letu. Tokratna serija z naslovom Mastodont je nastala v sodelovanju z ustvarjalkama Darjo in Nadjo Osojnik.

Na Velenjskem gradu bodo v soboto, 22. aprila, ob 16. uri blagoslovili grajsko kapelo in odprli razstavo molitvenikov, ki jih je pred časom Muzeju Velenje darovala Ivanka Meža.

V Muzeju usnjarstva na Slovenskem v Šoštanju bodo v torek, 25. aprila 2017, ob 18. uri pripravili Klepet pod Pustim gradom. Gostja klepeta bo Marija Žugelj – Beba, rojena Samobor, nekdanja Šoštanjčanka, ki bo spregovorila o mladostnih letih v Šoštanju s poudarkom na dogodkih iz časa druge svetovne vojne, osvoboditve ter let po vojni. Klepet bo vodil dr. Miran Aplinc.

Na praznik dela, 1. maja, bodo velenjski muzealci na Graški gori v sklopu tradicionalnega prvomajskega srečanja ob 11. uri odprli razstavo "Živel 1. maj! Živel praznik dela! – Praznik dela med rudarji in železarji na Slovenskem".

Muzej Velenje je vključen v medinstitucionalni projekt, v okviru katerega bo v aprilu in maju nastalo šest razstav in publikacija pod naslovom "Živel 1. maj! Živel praznik dela! – Praznik dela med rudarji in železarji na Slovenskem". Muzej Velenje bo razstavo najprej predstavil na Graški gori 1. maja, 9. maja ob 17. uri pa bodo razstavo odprli v Muzeju premogovništva Slovenije, kjer bo na ogled daljši čas. Druge razstave v sklopu medinstitucionalnega projekta bodo pripravili v Idriji, Štorah in Trbovljah ter na Jesenicah in Ravnah na Koroškem.

V četrtek, 4. maja, bo na Velenjskem gradu od 15. ure dalje potekala prireditev Jajčarija ̶ Prazniki nekoč in danes v Šaleški dolini. Kulturno etnološki program z jajčno pojedino bodo pripravili člani krožkov Univerze za tretje življenjsko obdobje Velenje. Ob prireditvi bodo odprli tudi razstavo "Pregovorni trenutki leta", ki so jo pripravili člani krožka Kaligrafija, ki deluje pod okriljem Univerze za tretje življenjsko obdobje Velenje. Mentorica krožka je Marija Krajnc. Vstopnina na dogodek Jajčarija je dve surovi jajci.

Prav tako v četrtek, 4. maja, bodo ob 18. uri na Velenjskem gradu odprli razstavo "Makete bojnih ladij iz zbirke Vladimirja Koruna". Na razstavi bo predstavljena zanimiva zbirka maket bojnih ladij dr. Vladimirja Koruna. Vse modele bojnih ladij v merilu 1:200 je izdelal sam.----
Vir: Muzej Velenje


-+- Velenje.com -- Original since 2000 -+-
Pravila uporabe  |  Oglasevanje na Velenje.com  |  O nas  |  info@velenje.com