Velenje.com uporablja piskotke, ki so nujno potrebni za delovanje strani ter piskotke zunanjih partnerjev, s katerimi belezimo statistiko obiska.
Vec o piskotkih najdes tukaj. S klikom na povezavo soglasas z uporabo piskotkov: Sprejmi
  Velenje.com
 Vzdevek  Geslo   Nov uporabnik | Geslo? 
  Velenje.com   Diskusije   Sport   Novice   Obvestila MO   Strokovnjak    Pogrebi   Online 613

Velenje.com : Lokalne novice : Novica
Ognjeni zaključek dogajanja v Praznični kamri na Velenjskem gradu


27. dec 2016

V Muzeju Velenje pripravljajo še zadnje praznične dogodke pred vstopom v novo leto. Obiskovalci bodo ponovno lahko prisluhnili potopisnemu predavanju, v petek pa se udeležili ognjenega zaprtja Praznične kamre, ko bo najmlajše obiskal tudi dedek Mraz. Vse enote Muzeja Velenje so tudi v tem tednu odprte po običajnem urniku, ki ga bodo prilagodili samo 31. decembra, ko bo muzej zaprl svoja vrata ob 15. uri.

Velenjski muzealci in člani društva Venera tudi v zadnjem tednu leta 2016 ne počivajo. Muzej usnjarstva na Slovenskem v Šoštanju, Hiša mineralov in muzej na Velenjskem gradu vabijo obiskovalce, da jih obiščejo, si ogledajo njihove stalne razstave in občasne razstave, ki jih je v tem prazničnem času kar nekaj. V Muzeju usnjarstva na Slovenskem so na ogled kar tri občasne razstave: Tri zlata jabolka, ki predstavlja zgodbe o Miklavževanju v Šoštanju, razstava o sedlarski delavnici Klešnik in razstava o Letalstvu v Šaleški dolini do konca druge svetovne vojne. Na Velenjskem gradu pa bodo do 8. januarja postavljene razstave smrečic in prazničnih voščilnic, ki so jih pomagali pripraviti otroci vrtcev in šol Šaleške doline, razstavi jaslic velenjskih muzealcev in dijakov umetniške gimnazije, razstava Pisano slovo od leta 2016 Društva šaleških likovnikov ter prodajni razstavi Črtice občutkov in razstava domačih umetnikov.

Sara Vučkovič bo v četrtek, 29. decembra, ob 17. uri poslušalce potopisnega predavanja popeljala v Aotearo-o, deželo dolgega belega oblaka. Nova Zelandija je dežela mnogih kontrastov, kjer je življenje in radost mogoče slutiti na vsakem koraku.

Praznične dogodke na Velenjskem gradu bodo sklenili v petek, 30. decembra. Ob 17. uri bo najmlajše obiskal dedek Mraz, nato pa bo sledil ognjeni zaključek prazničnega dogajanja. Zbrala se bo skupina Šareni, ki bo začarala konec leta. Pleme v barvah, ognjeno vodovje, živali v maskah in zvoki divjine bodo prebudili spečo Belajo. V ritmu bitja srca, s klici narave in skupaj z udeleženci bodo počasi zapustili staro in vstopili v novo. Obiskovalce vabijo na skupno petje, ples in rajanje.

Praznična kamra na Velenjskem gradu bo v novem letu postala »običajna« Kamra, ki bo ostala odprta za obiskovalce v odpiralnem času Muzeja Velenje, v njej pa bodo tudi v prihodnje potekali različni dogodki in prireditve.

Velenjski muzealci pošiljajo obiskovalcem prijazne misli in dobre želje ter obveščajo še, da sta Muzej Velenje na Velenjskem gradu in Muzej usnjarstva na Slovenskem v Šoštanju v prazničnih dneh odprta od torka do nedelje med 10. in 18. uro, Hiša mineralov v Starem Velenju pa med 10. in 17. uro. Odpiralni čas enot Muzeja Velenje bo drugačen le v soboto, 31. decembra, ko bodo Muzej Velenje na Velenjskem gradu, Muzej usnjarstva na Slovenskem v Šoštanju in Hiša mineralov v Starem Velenju odprti med 10. in 15. uro.


----
Vir: Muzej Velenje


-+- Velenje.com -- Original since 2000 -+-
Pravila uporabe  |  Oglasevanje na Velenje.com  |  O nas  |  info@velenje.com