Velenje.com uporablja piskotke, ki so nujno potrebni za delovanje strani ter piskotke zunanjih partnerjev, s katerimi belezimo statistiko obiska.
Vec o piskotkih najdes tukaj. S klikom na povezavo soglasas z uporabo piskotkov: Sprejmi
  Velenje.com
 Vzdevek  Geslo   Nov uporabnik | Geslo? 

S prijavo potrjujem, da sem seznanjen(a) s pravili GDPR 
  Velenje.com   Diskusije   Sport   Novice   Obvestila MO   Strokovnjak    Pogrebi   Online 261

Velenje.com : Lokalne novice : Novica
Še zadnja CPS delavnica


21. dec 2016

Včeraj je v Vili Mayer potekala še zadnja delavnica v sklopu izdelave Celostne prometne strategije (CPS) občine Šoštanj. Na njej so poleg izdelovalcev CPS, predstavnikov biroja Urbanisti in Fakultete za logistiko Maribor ter pripravljavcev z Občine Šoštanj sodelovale tako odgovorne osebe za izvedbo posameznih konkretnih ukrepov kot tudi občani.

Po uvodni predstavitvi Akcijskega načrta se je delo nadaljevalo po skupinah, kjer smo zasnovali korake do izvedbe ukrepov s področja:
- uvedba Lokalca tudi v občini Šoštanj,
- Evropski teden mobilnosti (ETM) in promocije ter aktivnosti v povezavi z Mestno občino Velenje,
- trajnostni prihodi v vrtec, šolo in na delo,
- izboljšanje kakovosti zraka zaradi motornega prometa in premogovniškega jaška,
- umiritev hitrosti in povečanje varnosti v prometu ter
- izgradnja električnih polnilnic v občini oz. povečanje uporabe okolju prijaznejših goriv.

Poleg naštetega Občina Šoštanj sicer načrtuje še celo vrsto drugih ukrepov, npr. dogradnjo in ureditev manjkajočih peš in kolesarskih povezav v občini ter ureditev in zazelenitev parkirišč v mestu.

Bistvo trajnostnega razvoja je ohranjati naš planet v dobri kondiciji oz. poskrbeti za to, da s svojim delovanjem ne bomo ogrozili lastnega obstoja. Osnovni temelji pri tem so:
- ohranitev pitne vode,
- kvalitetna zemlja za pridelavo neoporečne hrane in
- neonesnažen zrak.
Prav v zadnjih tednih se tudi v Sloveniji vrstijo opozorila o močnih prekoračitvah onesnaženosti ozračja, zaradi česar zadrževanje na prostem odsvetujejo.

Kako dolgo bomo še podpirali razvoj, ki škoduje prav nam samim?
Kaj pri tem lahko storimo sami?

Ob zaključku delavnice smo zato razmislili, kako lahko k trajnostni mobilnosti v vsakdanjem življenju prispeva prav vsak izmed nas. Z novoletnimi zaobljubami smo tako v prazničnem vzdušju zaključili še zadnjo CPS delavnico in si obljubili, da bomo v letu 2017 po opravkih in na delo večkrat prihajali peš, s kolesom ali z javnim potniškim prometom. Da se bomo na potovanje odpravili z vlakom in da bomo avto uporabili le po tehtnem premisleku, če je to res nujno potrebno. Da bomo o trajnostnem razvoju osveščali ljudi okoli sebe. In da bomo pri uporabi elektrike zavestno podpirali ponudnike, ki za svojo proizvodnjo uporabljajo izključno obnovljive vire energije.


Se nam boste pridružili tudi vi?----
Vir: Občina Šoštanj


-+- Velenje.com -- Original since 2000 -+-
Pravila uporabe  |  GDPR na Velenje.com  |  Oglasevanje na Velenje.com  |  O nas  |  info@velenje.com