Velenje.com uporablja piskotke, ki so nujno potrebni za delovanje strani ter piskotke zunanjih partnerjev, s katerimi belezimo statistiko obiska.
Vec o piskotkih najdes tukaj. S klikom na povezavo soglasas z uporabo piskotkov: Sprejmi
  Velenje.com
 Vzdevek  Geslo   Nov uporabnik | Geslo? 
  Velenje.com   Diskusije   Sport   Novice   Obvestila MO   Strokovnjak    Pogrebi   Online 669

Velenje.com : Lokalne novice : Novica
"Volneni teden" v Praznični kamri, praznični delovni čas Muzeja Velenje


20. dec 2016

V Muzeju Velenje nadaljujejo s pestrim in zanimivim prazničnim programom, ki ga pripravljajo za različne skupine obiskovalcev. V »volnenem tednu« bodo pripravili kar tri večere prazničnih prepevanj, na mojstrskih delavnicah se bodo udeleženci preizkusili v »filcanju«, prisluhniti bo mogoče ljubezenski poeziji in potopisnemu predavanju.
24. in 31. decembra bodo enote Muzeja Velenje odprte od 10. do 15. ure, 25. decembra in 1. januarja pa po običajnem urniku.

Velenjski grad v teh decembrskih dneh privablja v zavetje svojih zidov mnogo obiskovalcev, ki si z zanimanjem ogledujejo praznične razstave ali pa posedijo v prijetnem okolju Praznične kamre, kjer se lahko ogrejejo, okrepčajo in poklepetajo. Sodelavci Muzeja Velenje in člani društva Venera so poskrbeli, da se na gradu vse dni odvijajo različni dogodki in prireditve, s katerimi popestrijo decembrske popoldneve in večere.

Torki so v Praznični kamri lahko pravljični ali obarvani v poezijo. Tokrat, 20. decembra, se bo ob 17. uri s svojo ljubezensko poezijo z naslovom Šepet srca predstavila Daria Doreni. Dogodek, ki ga pripravljajo v sodelovanju z društvom Anima Libera, je namenjen odraslim.

V sredo, 21. decembra, bo med 15. in 17. uro potekala mojstrska delavnica polstenja (»filcanja«) z Aljo Krofl. Zaradi omejenega števila mest zbirajo prijave za delavnice na elektronskem naslovu kamra.velenje@gmail.com. Nadomestilo za material, porabljen na delavnici, znaša 7 evrov na udeleženca.

Prazničnim prepevanjem bodo obiskovalci v »volnenem tednu« lahko prisluhnili kar trikrat. V sredo, 21. decembra, se bo ob 18. uri predstavil Oktet Zavodnje. V četrtek, 22. decembra, bo ob 20. uri pod vodstvom Danice Pirečnik na gradu prepeval Šaleški akademski pevski zbor. Praznična prepevanja na Velenjskem gradu pa bodo v petek, 23. decembra, ob 18. uri zaokrožili člani Mešanega pevskega zbora Škale pod vodstvom Jerice Žgeč.

Potopisno predavanje o Zahodni Sahari bo v četrtek, 22. decembra, ob 17. uri pripravil Damjan Vrenčur. V zadnjih petih letih sta Damjan in Janja Vrenčur štirikrat obiskala Zahodno Saharo ter tam skupno preživela več kot deset mesecev. Načrtno sta prevozila njen puščavski del, obiskala maroška okupirana ozemlja in osvobojeno območje Polisaria ter sklenila mnogo prijateljstev z domačini. Predstavila bosta značilnosti te manj znane dežele ter povedala, kako je potovati in kako živeti v teh krajih.

Velenjski muzealci obveščajo še, da sta Muzej Velenje na Velenjskem gradu in Muzej usnjarstva na Slovenskem v Šoštanju v prazničnih dneh odprta od torka do nedelje med 10. in 18. uro, Hiša mineralov v Starem Velenju pa med 10. in 17. uro. Odpiralni čas enot Muzeja Velenje bo drugačen le v soboto, 24. decembra, in v soboto, 31. decembra, ko bodo Muzej Velenje na Velenjskem gradu, Muzej usnjarstva na Slovenskem v Šoštanju in Hiša mineralov v Starem Velenju odprti med 10. in 15. uro.


----
Vir: Muzej Velenje


-+- Velenje.com -- Original since 2000 -+-
Pravila uporabe  |  Oglasevanje na Velenje.com  |  O nas  |  info@velenje.com