Velenje.com uporablja piskotke, ki so nujno potrebni za delovanje strani ter piskotke zunanjih partnerjev, s katerimi belezimo statistiko obiska.
Vec o piskotkih najdes tukaj. S klikom na povezavo soglasas z uporabo piskotkov: Sprejmi
  Velenje.com
 Vzdevek  Geslo   Nov uporabnik | Geslo? 

S prijavo potrjujem, da sem seznanjen(a) s pravili GDPR 
  Velenje.com   Diskusije   Sport   Novice   Obvestila MO   Strokovnjak    Pogrebi   Online 509

Velenje.com : Lokalne novice : Novica
Predstavitev projekta »Regionalno stičišče NVO savinjske regije NOVUS«


11. mar 2016

Projekt »Regionalno stičišče NVO savinjske regije NOVUS« je bilo izbrano na Javnem razpisu za krepitev zmogljivosti NVO za zagovorništvo in izvajanje javnih storitev 2015–2019, ki se bo izvajal v okviru 11. prednostne osi Operativnega programa za izvajanje Evropske kohezijske politike v obdobju 2014–2020. Projekt financirata Ministrstvo za javno upravo in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.

NOSILEC PROJEKTA IN PARTNERJI: Društvo za razvoj človeški virov in socialnih programov NOVUS in MCDD mladinski center Slovenske Konjice so.p.

TRAJANJE PROJEKTA: 1. 1. 2016–30. 9. 2019

OPIS PROJEKTA: Projekt je osredotočen na krepitev nevladnih organizacij preko strokovnega usposabljanja, zagovorništva, informiranja in mreženja, temelječega na poglobljenem poznavanju lokalnega in regionalnega okolja in njegovih potreb; povečanje njegove vloge kot partnerja pri oblikovanju javnih politik ter okrepljeno in trajnostno stičišče nevladnih organizacij.
V naslednjih 4 letih bomo skozi projekt okrepili (strokovno, organizacijsko in zagovorniško) izbrane NVO s potencialom, jih spodbujali k razvoju novih storitev, ki jih okolje potrebuje. Izvedli bomo skupno akcijo »Zagotovimo mladim prakso« ter s tem povezali šolske centre, dijake in NVO z namenom, da vsem dijakom zagotovimo pravočasno opravljanje šolske prakse ter posledično spoznajo delovanje nevladnega sektorja v lokalnem okolju. Skozi zagovorniške akcije bomo zagotovili sprejem Strategije za mlade v različnih občinah, spodbujali prenos javnih storitev s področja sociale na NVO, kot predstavniško telo NVO sektorja bomo aktivno sodelovali pri oblikovanju in izvajanju regionalne politike, aktivno sodelovali pri skupnih akcijah regionalnih stičišč v Sloveniji idr. Aktivnosti bomo vseskozi prilagajali tudi zaznanim potrebam v okolju ter prejetim pobudam in predlogov s strani NVO in tudi drugih akterjev v okolju.
Namen projekta je torej krepitev NVO sektorja v savinjski regiji, krepitev njihove vloge pri izvajanju javnih storitev ter oblikovanju lokalnih in regionalnih politik, ter krepitev čezsektorskega sodelovanja z namenom reševanja družbenih izzivov ter nenazadnje krepitev vloge Regionalnega stičišča kot predstavniškega telesa NVO.

Projekt torej zasleduje 4 strateške cilje:
1. Okrepiti informiranost, organizacijsko, strokovno in zagovorniško usposobljenost NVO, ki imajo potencial za naslavljanje lokalnih potreb, ter s tem prispevati k trajnosti NVO in njihovi večji vlogi pri izvajanju javnih storitev
2. Prispevati k večji vlogi NVO pri oblikovanju lokalnih in regionalnih politik
3. Okrepiti čezsektorsko povezovanje in sodelovanje za reševanje lokalnih potreb
4. Okrepitev vloge regionalnega stičišča z namenom izboljšanja položaja in pogojev za delovanje NVO


----
Vir: Agencija Plus


-+- Velenje.com -- Original since 2000 -+-
Pravila uporabe  |  GDPR na Velenje.com  |  Oglasevanje na Velenje.com  |  O nas  |  [email protected]