Velenje.com uporablja piškotke, ki so nujno potrebni za delovanje strani ter piškotke zunanjih partnerjev, s katerimi beležimo statistiko obiska. Več o piškotkih najdete tukaj. S klikom na povezavo soglašaš, z uporabo piškotkov: Sprejmi

  Velenje.com
 Vzdevek  Geslo   Nov uporabnik | Geslo? 

S prijavo potrjujem, da sem seznanjen(a) s pravili GDPR 

Velenje.com : StrokovnjakGabrijela Fidler : Odgovor


Gabrijela Fidler
Psihologija

 


Podaljšanje absolventskega staža,
31.7.2012

Spoštovani, upam, da mi boste lahko odgovorili na moje vprašanje. V naslednjem študijskem letu nameravam podaljšati absolventski staž, ker mi ni uspelo napisati diplomske naloge. Oddati nameravam prošnjo za podaljšanje, vse izpite imam opravljene oz. zadnjega bom opravila konec avgusta. Ker me je strah, da bo prošnja zavrnjena, sem se nameravala zaradi statusa vpisati na eno izmed velenjskih višjih šol, saj nujno potrebujem status, zaradi študentskega dela. Ali je možen vpis, kljub temu, da enega izobraževanja nisem dokončala in kaj se zgodi, če mi prošnjo za podaljšanje odobrijo? ali sem potem lahko vpisana na dva izobraževalna programa? kako je s štipendijo pri podaljšanju staža? trenutno prejemam državno štipendijo. Hvala za odgovore! LP


Odgovor


Pozdravljena!

Praviloma šole ne vpisujejo kandidatov samo "zaradi statusa" in s tem argumentom te bodo povsod grdo gledali, če se boš želela vpisati. Zato tega ob morebitnem vpisu raje ne poudarjaj.
Teoretično se sicer lahko vpišeš na katerokoli višjo šolo, le da je takih "statusarjev", kot si ti, iz leta v leto več.
Trenutno je še veliko prostih mest na visjih šolah, v drugem roku pa odprejo aplikacijo na določen dan v zacetku septembra, ob določeni uri - možna je prijava le preko spleta. Lani je bilo to 4.9. ob 16. uri in par minut čez štiri so bila vsa prosta mesta po vsej Sloveniji že zapolnjena - to pove veliko, mar ne?
Na višjo šolo se lahko vpišeš z zaključnim spričevalom srednje šole in ni pomembno ali si in kaj si študirala vmes oz. ali si študij zaključila.
Če ti vpis na višjo šolo uspe in ti podaljšajo tudi status absolventa, se boš iz višje šole pač izpisala.
Kako je s štipendijo, pa ne vem, tu pa se z vprašanjem moraš obrniti na štipenditorja, v tvojem primeru na pristojni CSD. Menim pa, da se podaljšanje statusa tretira kot ponavljanje in v času ponavljanja štipendija praviloma miruje - vendar v to nisem prepričana, raje preveri sama.
Uspešen zaključek študija ti želim!

 

<< Nazaj na spisek vprašanj 

-+- Velenje.com -- Original since 2000 -+-
Pravila uporabe  |  GDPR na Velenje.com  |  Oglasevanje na Velenje.com  |  O nas  |  [email protected]