Velenje.com uporablja piškotke, ki so nujno potrebni za delovanje strani ter piškotke zunanjih partnerjev, s katerimi beležimo statistiko obiska. Več o piškotkih najdete tukaj. S klikom na povezavo soglašaš, z uporabo piškotkov: Sprejmi

  Velenje.com
 Vzdevek  Geslo   Nov uporabnik | Geslo? 

S prijavo potrjujem, da sem seznanjen(a) s pravili GDPR 

Velenje.com : StrokovnjakGabrijela Fidler : Odgovor


Gabrijela Fidler
Psihologija

 


Sin in šola,
23.9.2011

Hvala za vsak nasvet, ki nam ga podate. Vse vaše odgovore preberem in moram priznati, da bi velikokrat drugače odreagirala, pa se spomnim na vas. Sedaj imam tudi sama vprašanje. Sin je star deset let in po pogovoru z učiteljico je postal agresiven do drugih sošolcev, imeli smo primer da ga je sošolec brcnil, moj fant pa mu je primazal eno krepko, bila sem pri šolski psihologinji in mi na žalost ni veliko pomagala, pravi da je pač struktura razreda takšna. Ne želim da moj fant vrača udarce, postal je že celo tako agresiven da je med poukom prevrnil mizo, ker ni bilo po njegovem. Naj hkrati povem, da je drugače med boljšimi učenci v razredu in da pozna svoje obveznosti do šole. Prosim vas pomagajte mi sama razmišljam tudi o obisku psihologa.


Odgovor


Pozdravljeni!

Na obnašanje otrok v šoli najmočneje vpliva njegov značaj, vzgoja doma, morebiten stres ali težave, šele potem lahko vzrok iščemo tudi v klimi v razredu.
Zelo verjetno pa je kriva kombinacija vseh dejavnikov.

Pogovorite se s sinom, dovolj je star, da se zaveda vzrokov in posledic svojih dejanj, ter mora znati sprejemati odgovornost za svoja dejanja.
Če je njegovo obnašanje postalo agresivno nenadoma in šele v zadnjem času, so verjetno vzrok kakšne težave, stiska, ki jo doživlja in je ne zna drugače izraziti.
Zato skupaj z njim poiščite vzroke za njegove izbruhe besa - naj se spomni, kaj jih je spodbudilo, kako se je takrat počutil in skupaj z njim poiščite in ga naučite drugačnega reagiranja.
Najpomembnejša naloga nas staršev je, da otroke naučimo odgovonega obnašanja in jim znamo postaviti meje in omejitve, ki jih bodo k odgovornosti vodile.
Vsekakor mislim, da morate tukaj odigrati najpomembnejšo vlogo vi in fanta naučiti omejitev in prevzemanja odgovornosti za svoja dejanja - to je naloga staršev, ne jo prelagati na psihologa.
Če ga tega ne boste naučili sedaj, bo situacija z leti le še slabša.

 

<< Nazaj na spisek vprašanj 

-+- Velenje.com -- Original since 2000 -+-
Pravila uporabe  |  GDPR na Velenje.com  |  Oglasevanje na Velenje.com  |  O nas  |  [email protected]