Velenje.com uporablja piškotke, ki so nujno potrebni za delovanje strani ter piškotke zunanjih partnerjev, s katerimi beležimo statistiko obiska. Več o piškotkih najdete tukaj. S klikom na povezavo soglašaš, z uporabo piškotkov: Sprejmi

  Velenje.com
 Vzdevek  Geslo   Nov uporabnik | Geslo? 

S prijavo potrjujem, da sem seznanjen(a) s pravili GDPR 

Velenje.com : StrokovnjakGabrijela Fidler : Odgovor


Gabrijela Fidler
Psihologija

 


Prehod me študijskimi programi.,
17.9.2009

Sem bodoči bruc in vem, da je možen prehod iz enega študijskega program v drugega. V mojem primeru gre za prehod iz gradbeništva UM na fakulteto za šport UL. Torej V letu 2009/2010 bom obiskoval 1.letnik gradbene fakultete UM in se želim v študijskem letu 2010/2011 prepisati oz. narediti prehod na fakulteto za šport UL. Zanima me: Koliko ECTS se mi prizna? V primeru da opravim na gradbeništvu izpite v vrednosti 54ECTS ali bom lahko šel kar v 2.letnik na fakulteti za šport(tam je namreč potrebno imeti 54ECTS za prehod v 2.letnik)? Ali je pomembno iz katere fakultete prihajaš? Je možno, da mi nič ne priznajo zaradi tega ker se programa močno razlikujeta? Moram opravljati diferencialne izpite? Hvala za informacije in lep pozdrav.


Odgovor


Merila za prehode določajo fakultete same, zato je najboljše, da se pozanimaš direktno v referatu za študentske zadeve na Fakulteti za šport.

Priznajo ti KT za opravljene obveznosti, ki so na obeh fakultetah enake ali vsaj podobne, zato je možno, da ti v tvojem primeru celo ne bodo priznali ničesar in se boš v naslednjem študijskem letu moral vpisati v 1. letnik FŠ (enako, kot tisti ki se prvič vpisujejo - torej marca!!).

Lahko pa, da ti bodo kakšen izpit priznali in boš moral ostale izpite opraviti do konca septembra (kot diferencialne izpite) - vendar, kot sem že rekla, najbolje je da se pozanimaš direktno na njihovem referatu za študentske zadeve.

 

<< Nazaj na spisek vprašanj 

-+- Velenje.com -- Original since 2000 -+-
Pravila uporabe  |  GDPR na Velenje.com  |  Oglasevanje na Velenje.com  |  O nas  |  [email protected]