Velenje.com uporablja piškotke, ki so nujno potrebni za delovanje strani ter piškotke zunanjih partnerjev, s katerimi beležimo statistiko obiska. Več o piškotkih najdete tukaj. S klikom na povezavo soglašaš, z uporabo piškotkov: Sprejmi

  Velenje.com
 Vzdevek  Geslo   Nov uporabnik | Geslo? 

S prijavo potrjujem, da sem seznanjen(a) s pravili GDPR 

Velenje.com : StrokovnjakGabrijela Fidler : Odgovor


Gabrijela Fidler
Psihologija

 


Prijateljstvo prek interneta,
11.6.2008 jagoda

Mož išče spoznanja preko interneta. Spoznal je razvezano žensko z dvema otrokoma. Pred nekaj leti sem govorila s to žensko, padlo je kar nekaj obtožb in žaljivk. Prosila sem jo, naj konča. Ker doma ni znakov, oz., da bi bilo karkoli narobe, res ne razumem njunega odnosa. Zakaj so stvari še danes žive, zakaj se ne kličeta, ko je mož doma? Zakaj se vse stvari dogajajo tako na skrivaj. Je res z mojim razmišljanjem kaj narobe, ali lahko govorim o nezvestobi in nepoštenju moža. Hvala za odgovor


Odgovor


Spoštovani!

Internetni odnosi so precej zanimivo, pa tudi spolzko področje.
Internet omogoča ogromno možnosti komuniciranja, zbiranja informacij, hkrati pa je lahko tudi past, v katero se lahko hitro ujamemo, če nismo previdni, odgovorni...

Spoznavanje ljudi preko spleta je lahko zelo zabavno in zanimivo, predstavlja lahko nek drug "nerealen" svet, ali celo beg iz realnega sveta.
Razlogi in motivi za tovrstna dejanja so zelo različni in od njih je odvisno tudi, kakšne so posledice naših dejanj.
Lahko se želimo na ta način le malo pozabavati, poklepetati z neznanci, v resnici pa nimamo namena vzpostavljati realnih stikov (stikov v živo), lahko se predstavljamo kot povsem druga oseba... Na nek način tovrstno početje predstavlja tudi sprostitev, neke vrste katarzo, hranjenje svojega ega... Seveda pa je pomembno, da tu ostajamo realni in se zavedamo, da je vse to le igra.

Tovrstno početje lahko postane tudi nevarno, če izgubimo kontrolo, če nas v dogajanje preveč zanese, če spoznamo nekoga, s katerim se nam zdi, da bi se idealno ujeli... (a spet se je potrebno zavedati, da tudi druga oseba ni nujno sebe realno predstavila...v občasnih stikih se vsi potrudimo in smo lahko idealni, v vsakdanjem življenju pa smo šele pravi mi...).

Obstajajo pa tudi ljudje, ki na ta način resnično iščejo prijatelje, partnerje...

Iz vašega pisma razberem, da ta "internetni odnos" traja že nekaj let.
Vsekakor ni vaša naloga, da iščete njegove stike, jih razkrinkate in se z njimi "pogovorite", ampak se morate predvsem pogovoriti z vašim možem. Kaj njemu pomenijo ti stiki, ta odnos, zakaj čuti potrebo po tem.
Se je vajin odnos zaradi tega spremenil? Je on do vas sedaj drugačen, manj pozoren, ljubeč? Se čutite v čem prikrajšani?
Lahko mu ti stiki pomenijo le nek beg iz realnega sveta, iskanje virtualne prijateljice, ki ga razume, se z njo lahko pogovarja...hkrati pa se dobro zaveda, da to ni realen svet in ohranja z vami pristen odnos in se tudi v vajinem odnosu trudi.
Skriva verjetno zato, ker ve, da vam ni všeč, da vas s tem prizadene...
Bolj kot boste sumničili, igrali detektiva, slabše bo to vplivalo na vajin odnos.
Odkrito se pogovorite z možem o vajinem odnosu in vajinih skupnih pričakovanjih in trud oba raje vlagajta v vajin odnos, kot pa v "detektivske akcije".

 

<< Nazaj na spisek vprašanj 

-+- Velenje.com -- Original since 2000 -+-
Pravila uporabe  |  GDPR na Velenje.com  |  Oglasevanje na Velenje.com  |  O nas  |  [email protected]