Velenje.com uporablja piškotke, ki so nujno potrebni za delovanje strani ter piškotke zunanjih partnerjev, s katerimi beležimo statistiko obiska. Več o piškotkih najdete tukaj. S klikom na povezavo soglašaš, z uporabo piškotkov: Sprejmi

  Velenje.com
 Vzdevek  Geslo   Nov uporabnik | Geslo? 

S prijavo potrjujem, da sem seznanjen(a) s pravili GDPR 

Velenje.com : StrokovnjakGabrijela Fidler : Odgovor


Gabrijela Fidler
Psihologija

 


Hči, šola in proizvodnja,
23.1.2008 Lenčka

Iskreno želim, da hčerka konča neko šolo zato se obračam po nasvet k vam. Hodila je v srednjo tekstilno šolo, za IV. letnik ji manjka matematika. (Je poskusila v lanskem letu, pa ji je spodletelo, sedaj je nikakor ne morem pripraviti, da bi se k izpitu ponovno prijavila in pripravila, seveda). Stara je že 25 let, je poročena in mamica, muči se z delom v proizvodnji, jaz pa ji želim, da si pridobi neko izobrazbo in se po možnosti zaposli kje drugje. Delo tekstilnega tehnika je nikakor ne veseli, mislim, da je šla v to šolo le zato, ker je želela biti s svojo prijateljico. No pa to sedaj ni pomembno. Zanima me, v katero šolo (ob delu seveda) bi se lahko vpisala in kakšna spričevala bi morala predložiti. Mogoče sem malo bolj zapleteno in dolgoveno napisala, verjamem pa, da mi boste dobro svetovali. Hvala za odgovor in lepo pozdravljeni.


Odgovor


Pozdravljeni!

Vaša hči bo morala sama sprejeti odločitev, da želi dokončati šolanje, le tako bo dovolj motivirana, da ga bo tudi res dokončala.

Najlažje bi bilo seveda opraviti to matematiko in tako pridobiti neko izobrazbo.
Če se želi prekvalificirati, pa potrebuje vsa srednješolska spričevala (če jih je morda izgubila, lahko dobi duplikate na svoji šoli), saj so potrebna za priznavanje izpitov. Za prekvalifikacijo in pridobitev druge izobrazbe bo morala opraviti izpite iz vseh predmetov, ki se od njene pridobljene izobrazbe razlikujejo.

Vse informacije in usmeritve ji bo prijazno posredovala Ga. Biserka Plahuta v Središču za samostojno učenje pri Ljudski univerzi Velenje. Tel: 898 54 70.

 

<< Nazaj na spisek vprašanj 

-+- Velenje.com -- Original since 2000 -+-
Pravila uporabe  |  GDPR na Velenje.com  |  Oglasevanje na Velenje.com  |  O nas  |  [email protected]