Velenje.com uporablja piškotke, ki so nujno potrebni za delovanje strani ter piškotke zunanjih partnerjev, s katerimi beležimo statistiko obiska. Več o piškotkih najdete tukaj. S klikom na povezavo soglašaš, z uporabo piškotkov: Sprejmi

  Velenje.com
 Vzdevek  Geslo   Nov uporabnik | Geslo? 

S prijavo potrjujem, da sem seznanjen(a) s pravili GDPR 

Velenje.com : StrokovnjakGabrijela Fidler : Odgovor


Gabrijela Fidler
Psihologija

 


Nogomet, šola, kako naprej,
29.11.2007 Nogometaš

Živijo.Sem dijak 4.letnika srednje šole. Imel sem hudo poškodbo, ker treniram nogomet in sem izostal v šoli 2 meseca. V šoli mi ravno ne pomagajo kaj dosti oz.naj bi imel nekakšno pogodbo pedagoško? Učitelji pritiskajo na veliko. Jaz osebno nimam več volje in moči. Niti ne vem kakšne so možnosti v primeru, da v tem mesecu ne naredim vseh predmetov. Kako je stemi nms-ji? Ali moram vseeno hoditi v šolo tudi če mi učitelji dajo te nms-je? Kakšne možnosti mi ostanejo glede na to, da se vidim čisto drugje, čeprav se zavedam da bi bilo dobro narediti to 4 letno šolo. Čeprav imam misli drugje in mi zelo dobro uspeva. Pomisleke imam tudi glede tega če se mi splača takšne priložnosti pustit zaradi šole(ne gre se samo za nogomet). Ali bi bilo boljše izredni program ali se lahko v šoli kako zmenim? Lepo vas prosim da mi poveste za možnosti glede na manjkanje zaradi poškodbe in za naprej. Hvala za vaše odgovore. Lp


Odgovor


Pozdravljen!

Pedagoška pogodba je pogodba med izobraževalno ustanovo in udeležencem izobraževanja (to si ti in tvoji starsi, če še nisi polnoleten).
V tej pogodbi se dorečejo vsi načini in pogoji pridobivanja ocen in obiskovanja pouka.

Ne glede na vse se moraš zavedati, da je izobrazba najpomembnejša in ti mora biti na prvem mestu, tudi če sedaj morda ne razmišljaš tako.
V tvojem primeru je najbolje, da se oglasiš do svetovalne delavke na tvoji šoli in se z njo pogovoriš o različnih možnostih, saj so prilagoditve odvisne tudi od šole same.

Redno izobraževanje ima mmnoge prednosti, seveda pa je v tem primeru potrebno redno obiskovati pouk.

Lahko se izobražuješ tudi kot občan (samoizobraževanje), kar pomeni, da se doma sam pripravljaš in v šoli opravljaš le predmetne izpite ( v tem primeru vsak posamezni izpit plačaš ob prijavi nanj)
ali pa se izobražuješ izredno, kjer plačuješ šolnino in obiskuješ predavanja (praviloma so v popoldanskem času) ter na koncu opravljaš izpite.
V obeh dveh primerih pa nimaš statusa dijaka, kar pomeni, da si moraš sam urediti zdravstveno zavarovanje, prekinejo pa ti tudi druge ugodnosti, ki jih dijaki imajo.

Vsekakor ti priporočam, da se oglasiš na šoli in se s svetovalno delavko pogovoriš o vseh možnostih.

 

<< Nazaj na spisek vprašanj 

-+- Velenje.com -- Original since 2000 -+-
Pravila uporabe  |  GDPR na Velenje.com  |  Oglasevanje na Velenje.com  |  O nas  |  [email protected]